Kindvriendelijke wintervakantie in Frankrijk

Met je kinderen op wintersport in de Franse bergen: wat een heerlijk vooruitzicht! Welke skioorden het meest zijn aangepast op gezinnen? Simpel, die herken je aan het keurmerk ‘Famille Plus’. Dit label wordt toegekend aan bestemmingen die voldoen aan verschillende criteria, zoals activiteiten voor alle leeftijden, aangepaste tarieven voor kinderen, een speciaal ontvangst en faciliteiten binnen handbereik. Het doel is om gezinnen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Benieuwd wat je zoal zou kunnen doen in deze skioorden? 

sneeuwvakantie frankrijk kids
Terrein van Grand-Cry in Les Gets Foto: Keno Derleyn Photographie

Op avontuur

Les Gets: de plek waar kinderen indianen worden. Dit skioord heeft een piste gemaakt met een speciaal indianenparcours. Tipi’s, totempalen en tooien, het mag allemaal niet ontbreken. Bovendien kunnen kinderen zich onderweg zelfs laten schminken of lekker tekenen. Dat geeft weer een ludieke twist aan hun sneeuwavonturen!

Oad Zekerheden

En wat dacht je van het Sancy Park in Le Mont-Dore? Je kroost kan zich hier uitleven met maar liefst drie beveiligde sleepistes, een circuit voor elektrische sneeuwscooters, een 10-meter hoge zogenaamde ‘Helse Toren’ (glijbaan, klimwand en sprong in het diepe) en frisbeegolf.

>> Lees ook Skivakantie ecofriendly?

Echte waaghalzen moeten naar het Family Park van Courchevel. Doe een wedstrijdje op een makkelijk snowboardcrossparcours of ga naar het snowpark dat als een van de mooiste geldt in de Alpen met z’n boxen, kickers en schansen. Als de kinderen nog niet uitgeput zijn, kunnen ze een opblaasbare piramide beklimmen, op een luchtkussen springen of een sneeuwballengevecht doen in het ijsdoolhof. Daar zijn ze wel even zoet mee.

boek je vakantie bij de ANWB

Naar beneden skiënd bij Val d’Isère wacht er een leuke verrassing op de (wat meer ervaren) wintersporter midden in het Forêt des Étroits, namelijk het duurzame Village Perdu dat geheel van larikshout afkomstig uit de Alpen is gemaakt en daarmee perfect opgaat in de omgeving. Het bestaat uit allemaal boomhutten die door bruggetjes met elkaar worden verbonden. Ski’s uit en ontdekken maar!

>> Lees ook Onvergetelijk: epische geschiedenisles in themapark Puy du Fou

sneeuwvakantie frankrijk kids 2
Curling met kinderen in Valmorel Foto: Office de tourisme Valmorel

Nog meer sneeuwplezier

Heb je al eens gehoord van snooc? Het is een soort sleeën op een ski met een zitje dat jong en oud weet te verleiden. Als dit jou ook nieuwsgierig heeft gemaakt, dan kun je lessen volgen in Peyragudes, bijvoorbeeld met een leraar van de Franse skisichool ESF. Sluit vervolgens de dag af met een potje mountainkarten met het gezin op de verlichte Carrouselpiste van het skioord. Eens kijken hoe hard iedereen durft te gaan! 

In Valmorel hebben ze ook iets origineels bedacht: human curling. Zet je kind in een grote band en probeer met een flinke duw hem/haar zo dicht mogelijk bij het midden van de stip te krijgen. Hilarisch! Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, dan kun je met zo’n band nu ook lekker van een besneeuwde helling af roetsjen in Alpe d’Huez. Ga eens allemaal tegelijkertijd naar beneden, daar krijg je wel kippenvel van.

kindvriendelijke vakantie frankrijk
Gezin op wintersportvakantie in Valmorel. Foto: Agence photos Urope

Degenen die ervan dromen om het Massif des Écrins eens van bovenaf te zien, kunnen hun hart ophalen in Orcières. Vanaf daar vertrekt namelijk een luchtballon die je van 1850 naar 4500 meter hoogte brengt voordat je landt op het vliegveld van Gap-Tallard. Het is een fantastische ervaring met steeds wisselende uitzichten op het gebergte. Bovendien kun je onderweg genieten van een kaas- of chocoladefondue. Waar wacht je nog op? Blijf je liever met beide voeten aan de grond, dan kun je een gezellige koetsrit maken en de omgeving van Puy-Saint-Vincent en Le Villaret in het Pays des Écrins rustig op je in laten werken.

>> Lees ook Viva la France!

De hierboven genoemde tips zijn uiteraard slechts een greep uit alle mogelijke activiteiten die je kunt ondernemen. Kijk voor nog meer inspiratie op nl.france-montagnes.com voor nog meer tips omtrent de Franse bergen!

>> Lees ook Lekker warm in Protest Sportswear + kortingscode

Voor actuele informatie over de situatie rondom COVID-19 in Frankrijk, ga naar onze website.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.