Keek op mijn Week: Pasen, wijnexamen en Koningsspelen

Eindelijk mooi weer deze week! Je kunt merken dat ik dat niet meer gewend ben, meteen al verbrand. Had alleen mijn gezicht ingesmeerd met IK Skin Perfection zonnebescherming. Maar ja, je hebt ook armen en een decolleté. Gelukkig had ik nog heerlijk geurende aftersun liggen van Hawaiian Tropic om me mee in te smeren na de zon. 

ik skin perfection
Dé tijd om deze fijne zonnebrandcrème te gebruiken! De gezichtscrème is sowieso superfijn en trekt snel in, maar ook die voor je armen en benen vind ik fijn van IK Skin Perfection. De ketting is trouwens van Kaya Sieraden, met initialen van mijn kinders.

Mijn streamingtips van deze week:

  • Inventing Anna op Netflix, over een jongedame die zichzelf in rijke kringen weet te praten en daardoor deuren opent die gesloten waren gebleven als ze zichzelf was gebleven. Fascinerend om naar te kijken en ik realiseer me ineens heel goed waarom het als ‘normale vrouw uit de polder’ die geen dure designerkleding ambieert veel moeilijker is om succes te hebben op het niveau dat je in deze docu ziet… Fake it till you make it lijkt het belangrijkste leerpuntje uit deze docu en niet bepaald op een positieve manier.
  • Old Enough! op Netflix, superschattig kijkvoer over Japanse peutertjes en kleutertjes die voor het eerst helemaal zelf een boodschapje gaan doen. Wat zijn mijn kinderen eigenlijk gepamperd en wat hebben we het goed, is het leerpuntje van deze serie. Very cute kijkvoer!
  • Love to the Rescue op Prime, genoten van deze heerlijke film met mijn meiden. Gaat over 2 single parents die co-ouder worden van een hond. De kids klikken bijzonder goed met elkaar en uiteraard loopt het goed af. Vooral heerlijk dat de hoofdpersoon animator is als beroep, ik zie dit mijn dochter ook wel doen later!
  • Jachtseizoen op Prime, vooral mijn jongste vindt dit superspannend en het is gewoon leuk kijkvoer. Bekende Nederlanders moeten als boeven in oranje pakken 4 uur uit de handen van het Jachtseizoen team zien te blijven. De kids hopen dat wij ook een keer taxi mogen spelen in dit spannende Nederlandse spel.
sockwell compressiesokken
Wat ik deze week probeer? Sockwell compressiesokken, geschikt voor in het vliegtuig, als je veel zit of staat en als je vocht vasthoudt. Leuk printje!

Lees ook: Weekendje Friesland, genieten in Sneek en Joure

Blokken op de wijn toets

Zaterdag lekker chill met de kinders de dag gestart, toch even lekkere paasdingen opgemaakt. Zo mochten ze uit de HelloFresh paasontbijtbox de croissants snijden en op de ovenplaat neerleggen en konden ze die – met uiteraard de heerlijke jam uit Frankrijk van Domaine Saint Thomas – ook aan hun vader laten proeven.

Met de kids er vandoor ging ik aan het huishouden. Allerlei achterstallige klusjes gedaan en nog wat dittemedatjes qua werk. Ik moest namelijk mijn certificaat halen van de Sherry Academie om dinsdag deel te mogen nemen aan het wijnexamen. Van alles geleerd dus over de regio Jerez in Spanje en hoe de verschillende soorten sherry worden gemaakt. Volg het linkje om deze cursus ook te doen, de Sherry cursus is gesubsidieerd door de EU en erg interessant. Wist je dat je sherry binnen een paar weken of maanden moet opdrinken? Bewaar dit drankje dus niet te lang!

Eén van de huiswerkopdrachten van de wijnacademie van Pitch PR was het maken van een reel met wijn. Hiervoor trok ik mijn dure, gesigneerde fles Chardonnay uit de 2018 Oak Series van Wild Pig Wines open. Gesigneerd door wijnmaakster Véronique Torcolacci. Een heel goede wijn, lekker bloemig en vol van smaak en perfect in de pairing met de curry die ik had gemaakt. Ik kon dit echter pas concluderen nadat ik eerst bij buren een kurkentrekker had geleend… die bleek ik niet te hebben (en de wijntool die ik wel in huis had om gekurkte flessen te openen brak af). Rarara wat staat er op mijn Moederdag verlanglijstje?

in het bonte varken bodegraven

Lekker terrassen

Zondag realiseerde ik me pas dat het 1e Paasdag was, doen mijn moeder appte of we zin hadden om ergens te lunchen. Dat waren we toch al van plan, dus kwam goed uit. Gezellig! En zo zaten we even later gezellig in het zonnetje op het terras van In ’t Bonte Varken, het 12-uurtje met aspergesoep is een aanrader hoor.

Na afloop nog even bij mijn ouders in de tuin gezeten en daarna mijn vriend uitgezwaaid en thuis nog even met de Gardena voegenkrabber in de weer. Een volle emmer onkruid uit de voortuin verder, was ik er wel weer klaar mee. Nog niet alles onkruidvrij, maar het begin is er. Steeds een klein stukje werkt ook toch?

Lees ook: Handig tuingereedschap in de herfst

paastafel
Mijn moeder heeft er weer iets moois van gemaakt <3

Paasbrunch

Maandag lekker chill wakker worden met Netflix en daarna de kinderen opgehaald. Mijn moeder had weer een prachtige en gezellige paastafel gedekt. Het verlate kerstdiner maar dan anders en dit keer echt met z’n allen bij elkaar. De kinders aan de ene hoek van de tafel en wij aan de andere hoek. Konden zij lekker naar buiten na het eten en wij gezellig blijven natafelen. Ik heb dat echt gemist!

Het was super gezellig de hele middag. En interessant want we hebben ook nog even de energietarieven met elkaar vergeleken, mijn broer die gasloos woont is toch echt veruit het voordeligst uit. Mijn eigen maandbedrag stijgt vanaf deze maand met 40 euro. Pffff… hoe is dat bij jou? En is je woning geschikt om van het gas af te gaan?

sherry wijn cream

Wijnexamen bij Pitch PR

Dinsdag snel de nodige klussen achter de laptop gedaan en nog even mijn aantekeningen goed doorgenomen. Daarna richting mijn vriend gereden en daar weer verder achter de laptop. Hij was zo lief om me ook deze laatste avond richting Pitch PR te rijden, voor de lesavond over Sherry wijnen die we uiteraard ook gingen proeven.

De Oloroso sherry (gepaird met pittige gehaktballetjes) en de Cream (gepaird met een brownie) vond ik beiden erg lekker. De Oloroso is roodbruin, mahonieachtig van kleur en ruikt wat subtiel zoet naar rozijntjes en noten. Deze sherry heeft een complexe smaak en brandt iets op de tong, met houtige noterige smaak, maar wel rond mondgevoel en een warme afdronk. Mmmm… 

De Cream herken je aan de ’tranen’ in het glas door het zoete glycerine en is oranjerood van kleur. Deze sherry ruikt naar appeltaart, niet naar alcohol. Hij heeft de smaak van een zacht, zoet likeurtje, lekker op koude dagen of gemixt in een cocktail. Beetje limonade achtig dus ik vind hem heel erg lekker!

De Manzanillo en Fino vond ik beiden veel te zurig qua smaak en de Pedro Ximénez juist akelig zoet (glazuur spat van je tanden). De Amontillado vond ik op zich wel lekker, deze smaakt een beetje toffee achtig, maar de Oloroso en Cream winnen het toch qua smaak.

Na het proeven moesten we de examenvragen invullen en dat was toch pittiger dan ik vooraf had gedacht. Gelukkig kreeg ik na afloop toch mijn oorkonde uitgereikt, yay! Erg veel opgestoken van deze cursus, vond het ook ontzettend interessant.

sherry wijn oloroso

Zonnig in de tuin

Woensdag was een heerlijke dag, wat een prachtig weertje! Ik dook al vroeg de files in omdat mijn HelloFresh doos al om 9 uur bezorgd zou worden. Toen ik thuis kwam zag ik de bezorger net weer in de auto stappen, precies op tijd dus want je wilt niet dat de doos heel lang in de zon blijft staan met al die etenswaren. Helaas bleek er een eitje gebroken, dus snel een melding gemaakt via de app en de smerige zo bleek gelukkig redelijk beperkt tot papier en karton. De rest van de ingrediënten konden dus zo de keuken en koelkast in.

Moest eigenlijk wat haasten voor de wimpers, maar gelukkig appte Anne me of ik iets later kon. Perfect, zo had ik rustig de tijd om alles op te ruimen, de wasmachine aan te zetten en mijn laptop weer op mijn bureau te plaatsen en nog even snel een paar maildingetjes op te pakken. Daarna de wimpers weer mooi laten maken en nog even snel getankt (wat een geld, ondanks de accijnsdaling…). Floep, floep wat werk achter de laptop en trrrrrring… daar ging mijn wekker alweer: tijd om de kinderen uit school te halen.

Mijn kinderen waren blij verrast dat mijn vriend een grote chocolade paashaas voor ze had meegenomen en voor de jongste ook nog een flinke voorraad bloementuintjes van de Albert Heijn. Was heerlijk weer om te tuinieren, dus alle spullen van Wolf Garten, Gardena en Nature gepakt, zak aarde erbij en ze kon lekker aan de gang. Uit een kast viste ik nog wat bloemenzaadjes die ik onder meer kreeg van de Floriade op een persevent. Opruimen van alle zooi behoorde niet tot haar taken, zei ze na afloop. Dat moest ik dus zelf maar doen… 

tuintje maken
“Ik heb dit op school gedaan dus ik weet precies hoe dit moet!”

Lees ook: Tuintrends 2022: van e-tuinieren tot grotere regenton

Ondertussen kwam ook mijn vader langs om een poortlamp op te hangen die ik van de gemeente kreeg voor inbraakpreventie in de wijk. Het was dus gezellig en ik besloot dat mijn vader en ik daarna wel een lekker witbiertje hadden verdiend! Van Lowlander Bier had ik eerder een moederdagpakket gekregen met 2 lekkere botanical biertjes, White Ale in het thema van Willem Barentsz – de ontdekkingsreiziger die vast zat op Nova Zembla – met een mooie illustratie van ijsberen op het flesje. Een lekker fris en zonnig, ietswat fruitig biertje. Wij vonden hem heerlijk. De badbruisbom die ik erbij kreeg ga ik een ander moment gebruiken. Leuk cadeautje!

lowlander barentsz bier

Relaxed koken met de Ecostoof

Donderdag de kids naar school, snel wat boodschappen halen en doorspurten naar huis. Mijn nieuwe huishoudelijke hulp kwam voor het eerst! Zo fijn, ik zat al even zonder en deze kordate dame vond ik via via. Voelde me zo opgejaagd en druk de laatste tijd, dat een schoner huis me in ieder geval wat rust zou geven. Volgens mij is er wel een klik, ik ben in ieder geval blij met alles wat ze gedaan heeft en mijn huis rook zo lekker naar schoonmaakmiddel toen ze klaar was. Ondertussen maakte ik zelf de nodige meters achter de laptop. Na de lunch toch even naar bed gegaan omdat ik zo ontzettend moe was. Qua workload kon het eigenlijk niet, maar als ik iets heb geleerd dan is het dat mijn gezondheid belangrijker is.

Vroeg met werken gestopt ook, met wat motivatie gingen de meisjes zelf naar de laatste Krav Maga les en al die tijd heb ik in de keuken gestaan met een HelloFresh recept. De bijbehorende rijst kookte ik af in de Ecostoof en dat gaf me zoveel rust dat ik op mijn gemak de rest van de curry kon bereiden. Scheelt nog gas ook. Je kookt iets 5 minuten en daarna zet je de pan in de Ecostoof om rustig verder te garen (in het geval van de rijst was een half uur helemaal prima). Ruim een uur verder was precies het eten bijna klaar toen de meiden weer aangefietst kwamen. Superfijn dat ze ondanks de weerstand toch zelf heen en weer gingen, waardoor ik wat rustiger kon koken. 

vlaggetje
Als je kinderen alleen schmink willen als jij het ook neemt… Maar een subtiel vlaggetje op de wangen hoort er toch wel een beetje bij hoor met de Koningsspelen!

Koningsspelen

Vrijdag hadden de kids er veel zin in: de Koningsspelen! De Jumbo had weer de nodige etenswaar gesponsord en er stonden leuke spelletjes op het programma: een stormbaan, een vossenjacht en andere sportieve spelletjes. ’s Middags ging de bovenbouw naar het zwembad in Alphen a/d Rijn waar ook allerlei sportieve wateractiviteiten waren geregeld. Ze hebben het superleuk gehad en waren compleet afgedraaid toen ik ze weer ophaalde. 

Ondertussen was ik lekker aan het werk en tevreden over mijn productiviteit. En dat terwijl ik ook een Mastermind had die aardig wat tijd opslokte, maar juist veel inspiratie gaf. Mooi hoe je elkaar verder kunt helpen als je allemaal in een heel andere branche actief bent.

’s Avonds lekker gezond gekookt weer – een soepje met croutons – en met mijn schatjes De Verraders gekeken. 

Lees hier het weekoverzicht van vorige week.

Ik vind het zo fijn dat het eindelijk mooi weer is! Heb jij ook zo van de zon genoten? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.