Ervaring cottage met privé spa bij Domaine Saint Thomas in Argelès sur Mer

Zin in een vakantie naar Frankrijk? De Franse badplaats die zon zee strand combineert met cultuur, wijntoerisme en de bergen is Argelès-sur-Mer in Zuid-Frankrijk. Wij waren hier voor het echte toeristenseizoen uitgenodigd om te verblijven in de spiksplinternieuwe cottages van Domaine Saint Thomas. Voor ik in een uitgebreid artikel alle leuke tips in de omgeving met je deel, is een review van deze appartementen met privé spa in je tuin op zijn plaats. Had ik al gezegd dat je uitkijkt over de wijngaarden?

domaine saint thomas
Gastheer Pierre-Jean moest lachen om onze paraplu, maar voilà, we hadden ‘m nodig in maart 2022. In Argelès sur Mer regent het bijna nooit, maar nu dus wel.

De 6 appartementen van Domaine Saint Thomas zijn afgelopen winter opgeleverd. Vers van de pers dus. De handdoekhaakjes moeten nog worden opgehangen en in aangrenzende appartementen waren de werkmannen nog bezig (geen overlast van overigens) met de laatste klusjes. De wifi werkt, de appartementen zijn werkelijk prachtig en een oase van rust achter jouw poortdeur met afstandsbediening. 

Bekijk eerst maar even de roomtour:

Over het appartement: type Grenache

Wij verbleven zoals je ziet in een 4-persoons appartement met 2 slaapkamers. Elke slaapkamer heeft een eigen toilet en een eigen inloopdouche. Je krijgt toegang via een automatische poortdeur met afstandsbediening, dus jouw (huur)auto staat veilig op eigen terrein. Als je aan komt rijden oogt het dan ook een beetje gek, maar als je eenmaal binnen bent kun je de privacy zeker waarderen. 

slaapkamer appartement domaine saint thomas
Zeer smaakvol en sfeervol ingericht met een prachtig metalen kunstwerk boven het bed. Komende maanden gaan ze ook de handdoekhaakjes nog ophangen, het is zo nieuw dat dit nog niet gebeurd is – maar dat is dan ook het enige wat er op aan te merken valt.

De bouwstijl vond ik heel sfeervol met een soort leem of leistenen muurtje, de prachtige kunstwerken (zeker die metalen olijftak in onze slaapkamer), het mooie mozaïekvloertje in de nette (regen)douches en suite en het feit dat de houten balken in het plafond zichtbaar zijn. Erg mooi!

appartement domaine saint thomas
Is het niet prachtig deze natuurstenen muur met voeg in leemlook? De foto’s doen het geen recht, zo mooi!

Ideaal om in het hoogseizoen met je gezin te toeven of juist als rustzoeker deze heerlijke uitvalsbasis voor wijntoerisme en cultuur te hebben. Je hebt zoals je ziet je eigen wasmachine, in de zijtuin is een waslijntje gespannen. Oh en een volleybalnet. Op het overdekte terras heb je een jacuzzi in de tuin met uitzicht over de wijngaarden, deze maakt ’s nachts overigens best herrie zo nu en dan om op temperatuur te blijven en ik miste een trappetje om er in te komen (ik ben niet zo groot). Wel een heerlijk gevoel van luxe om daar met je wijntje in te relaxen na een drukke dag. Massagestralen aan en ontspannen maar!

appartement domaine saint thomas
Je eigen privé spa met uitzicht op de wijngaard er achter… zo relaxt!

Voor Fransen is de keuken belangrijk dus uiteraard is er een kurkentrekker aanwezig, maar je hebt zowel een aparte magnetron als een oven (met ovenwanten). De kookplaat is elektrisch. Oh en met het knopje naast de afzuigkap gaat het rolluik voor je keukenraam dicht! Ook is er een grote koelkast met vriesvakken aanwezig.

appartement domaine saint thomas
Onze huurauto van Sunny Cars, binnen het hek: druk je op de knop dan sluit het hek en heb je volledige privacy in de tuin van je appartement bij Domaine Saint Thomas. Er hangt zelfs een badmintonnet en je hebt alle ruimte.

Handdoeken en opgemaakte bedden zijn inbegrepen, maar net als in een vakantiehuisje moet je wel zelf je theedoeken en boodschappen meebrengen. Dagelijks werd bij ons een heerlijk Frans ontbijtje bezorgd met baguettes, croissants en onder meer jam en honing van eigen fruitgaard.

domaine saint thomas ontbijt
Ziet er goed uit nietwaar? Heerlijke ontbijtjes met abrikozensap en jam van de eigen fruitgaarden. Plus uiteraard baguettes en croissants.
domaine saint thomas uitzicht
Goedemorgen! Fijn uitzicht vanaf de overdekte veranda. Aan de zijkant van het huisje is nog een volleybal net en een waslijntje.

Fruitgaarden: zelf kersen plukken met je gezin

Koop je graag verse streekproducten? Bezoek dan zeker even het winkeltje van Domaine Saint Thomas. Tijdens ons verblijf (buiten het seizoen) was dit op zaterdag een paar uur geopend. Openingstijden kun je lezen op het grote bord bij de oprit van het terrein. ’s Avonds is dit afgesloten en heb je als gast hier een afstandsbediening van. 

domaine saint thomas uitzicht

In de shop is in het oogstseizoen de groentenwinkel van Domaine Saint Thomas geopend, met abrikozen, olijven, kersen, tomaten, aardbeien, perziken, meloenen, aubergines, courgettes en natuurlijk de producten die hiervan worden gemaakt. Wij bezochten de streekproductenwinkel want ik wilde dolgraag de lekkere abrikozenjam van het ontbijt kopen voor thuis. Ook leuk als souvenir voor mijn ouders die de post thuis opraapten. Uiteraard kon ik de heerlijke olijfolie ook niet weerstaan.

domaine saint thomas winkel

En de wijn. Wil je de wijn proeven voor je hem koopt? Dat kan. Pierre-Jean laat je verschillende smaken proeven en vertelt je er alles over wat je zou willen weten in de winkel. Verder kun je hier onder meer honing kopen en speciaalbiertjes uit de streek.

domaine saint thomas winkel
De speciaalbieren uit de streek…

Verder kun je in het plukseizoen een ticket kopen om zelf op de fruitgaarden kersen te plukken met je gezin. Ondertussen eet je op wat je lekker vind en natuurlijk reken je na afloop in de winkel af wat jullie hebben geplukt voor thuis. Een leuk uitstapje, leerzaam en wat rustiger dan een druk strand of pretpark (wat er beiden overigens praktisch naast ligt). Het plukseizoen is dit jaar waarschijnlijk tussen 10 mei en 30 juni.

domaine saint thomas winkel

domaine saint thomas winkel
De kersengaard van het Domaine in bloei.

Voor wijntoerisme zit je goed

Een wijngaard bezoeken? Als je hier in een appartement verblijft zie je die in je achtertuin, maar hoe leuk is het om een complete 4×4 tour over de wijngaard te boeken? Deze regio in de Pyrenées Orientales (aan de voet van de Pyreneeën dus) staat in het bijzonder bekend om de Muscat wijn, een heerlijke zoete apperatief wijn die best sterk is qua alcohol. Pierre-Jean vertelt je tijdens zo’n excursie alles over de speciale bodemsamenstelling die uniek in de wereld is, waardoor je bijzondere wijnsmaken krijgt.

banyuls argeles sur mer
Deze wijngaard in Banyuls is eigendom van Domaine Saint Thomas. Op de achtergrond zie je de zee bij Argelès sur Mer.

Domaine Saint Thomas is een kleinschalige, duurzame wijngaard en maakt onder meer de Collioure Rouge, de Banyuls Rimage en heerlijke Cuvée wijnen (de cuvée van dit wijnhuis is als ik t goed begrijp gerijpt aan de weerselementen, in houten vaten buiten – Pierre-Jean spreekt Engels, maar het was ontzettend veel informatie). Sommige wijnen worden gerijpt in amforen, voor een extra speciale smaak.

domaine saint thomas

Tijdens een excursie naar een uitkijkpunt in Banyuls, heb ik per toeval één van de bergwijngaarden van Domaine Saint Thomas vastgelegd. Het oogsten gebeurt met de hand, machines kunnen de steile hellingen niet op. Mocht je een tiener hebben die een seizoensbaantje zoekt in Frankrijk: via instagram kun je laagdrempelig contact leggen. (In het Engels. Wordt beheerd door de dochter van Pierre-Jean die een tijdje in het Nederlandse Woerden heeft gewoond.) Ze zoeken altijd druivenplukkers om te helpen.

domaine saint thomas wijn

Wij hadden het geluk dat de mannen van de bottelinstallatie tijdens ons verblijf langskwamen. Die trekken met hun machines langs alle kleine wijnhuizen om de wijn in flessen te doen. Eerst wit, dan rosé en vervolgens rood. We mochten dus bekijken hoe de rosé wijn werd gezuiverd, op kwaliteit werd beoordeeld en vervolgens op de machine werd aangesloten om in flessen te verdwijnen. Met kurk en etiket. Volle pallets werden geseald om te voorkomen dat er tijdens de opslag en vervoer iets zal breken. Mooi om te zien! 

Boven de wijnloods zit overigens ook nog een vergaderzaal met uitzicht op de wijnsilo’s binnen en de wijn- en fruitgaarden buiten. Je kunt deze afhuren voor feestjes en vergaderingen.

Conclusie: hier wil je even langs

Hoe dan ook Domaine Saint Thomas daar wil je beslist even langs wanneer je op vakantie bent in Argelès sur Mer. Het ligt aan de rotonde op Chemin de la Salanque, Lieu-dit Las Honors vlakbij een benzinepomp, de kartbaan en een klein pretpark Luna Park. Ook waterpretparken, minigolf, paintball en een canyoning park liggen er vlakbij. Net als de manege. Ga je één van die dingen bezoeken tijdens je vakantie, pik je eenvoudig het winkeltje met fruit en wijn van dit Domaine even mee. Bekijk de website voor meer informatie. Binnenkort volgt een artikel met mijn tips in de omgeving van Argelès, zoals oa Collioure naar aanleiding van deze persreis.

Lees ook:

Ben jij al eens in Argelès sur Mer geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.