DIY: Eenhoorntraktaties van mijn kind waar ik zelf weinig aan hoefde te doen

Mijn kind is bijna 6 jaar! Hoewel, over anderhalve maand pas, in de zomervakantie is ze jarig. Eenhoorns zijn hét thema van deze verjaardag: ze gaf een eenhoornfeestje, we shopten mega veel eenhoorn feestgerei, ze heeft een eenhoorn ketting gekregen, draagt graag eenhoornshirts en straks krijgt ze natuurlijk een speciale eenhoorn taart. Nu ze haar feestje heeft gehad, wilde ik met de traktaties op school ook niet wachten tot de laatste week voor de zomervakantie.

Dan trakteren er nog veel meer kindjes die in de vakantie jarig zijn. Afijn, na het regelen van het kinderfeestje moest ik hier iets op bedenken. Ik maakte mezelf er dit keer heel makkelijk vanaf. Niet budgetproof overigens, al kan dat het wel zijn als jij als echte held in de keuken er zelf mee aan de slag gaat  😉

Woensdag = fruitdag

Struinend door de supermarkt bedacht ik verschillende concepten voor de traktatie. Bij Feestwinkel.nl komen de basis ingrediënten vandaan (zie deze mega eenhoorn shoplog): kleine spelletjes als cadeautje en vrolijke prikkers met een windmolentje er op. Ik zou natuurlijk het spelletje onder een kant en klaar cakeje kunnen plakken, en met een prikker een snoepje erop vastprikken. Maar – ook al is deze loedermoeder groot fan van het trakteren van snoep – ik besloot het op de gezonde toer te gooien dit keer. Doe ik nooit, dus is weer eens iets anders. In de supermarkt kun je witte plastic bakjes kopen. Die liet ik bij de groentenboer vullen met vers fruit. Ze trakteerde op woensdag en woensdag = fruitdag op onze school. Helemaal in thema dus. *Schouderklopje, goed bezig mama!*

traktatie maken
Dat laat je dus door je kinderen doen.

Stappenplan traktaties maken voor de luie moeder

Als workaholic besteed ik mijn tijd liever aan bloggen dan aan het maken van traktaties, maar iets zelf geknutselds is natuurlijk wel zo geinig. Ik deelde eerder al mijn 61 knutseltips voor luie moeders en deze DIY sluit daar mooi bij aan. Minder luie moeders doen het zelf en maken er echt iets moois van met lintjes, glitters en cellofaantjes of andere geweldige details. Ik dacht maar zo: als het op is mikken ze het toch weg en dit is een geweldige ‘creatieve activiteit’ voor mijn dochters.

 • Ik knipte de inpakpapiertjes op maat.
 • De meisjes pakten alle cadeautjes in.
 • Ik maakte etiketten (dit viel me qua tijd nog vies tegen, lukte niet meteen) en printte die uit: plaatje van een eenhoorn, naam kind, leeftijd, ‘hoera’ en klaar.
 • De meisjes plakten alle etiketten op de bakjes.
 • Zelf plakte ik met een dubbel plakbandje de presentjes onder de bakjes.
 • Deze leverde ik met de vrolijke prikkertjes erbij in bij de groenteboer (John Groenten en Meer, vlakbij school).
 • Die sneed op de traktatiedag ’s ochtends vroeg al het verse fruit en stopt dat in de bakjes met een prikkertje erbij. Ook voor de meesters en juffen want een gezonde traktatie kan altijd, toch?
 • Op het tijdstip van trakteren liep hij met me mee naar school met een doos bakjes.

Afijn, het resultaat: een gezonde traktatie die ‘zelf’ gemaakt is en zeker in de smaak valt bij alle kleutertjes. Easy peasy en geen hoofdbrekers of last minute stress voor deze toch al moeie moeder.

Tip van groenteman John: “Met het kerstdiner op school bestellen veel moeders vooraf fruitspiesjes die ik dan voor ze maak. Doen we graag!”

gezonde traktatie maken

Enneh… geen groenteboer bij school en geen zin om zelf ’s ochtends al dat fruit te staan snijden? Dan stop je gewoon snoep in dat bakje. Of popcorn. Of chips.

Knutsel jij de traktaties altijd zelf? Of is (deels) uitbesteden ook wel iets dat in jouw straatje past?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jeanine zegt:

  Een traktatie naar mijn hart! (voor luie moeders dus) Erg leuk!

 2. Liesbeth zegt:

  Mmmmmm lekker en leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.