Keek op mijn Week: chaos van Hazes tot verkiezingen

Hoe was jouw week? Hier lijkt het echt alsof alles gewoon tegelijkertijd valt. Een belachelijk drukke week die daardoor wel ontzettend enerverend en gezellig was. We konden zelfs de verjaardag van mijn inmiddels 11-jarige niet op 1 dag vieren. Terwijl ik dit schrijf ben ik doodmoe van het tot bijna middernacht stemmen tellen na een hele dag op het stemlokaal. En dus hard toe aan even relax…

jarige
Kaarsje blazen voor het verjaarsontbijt.

Ze zeggen dat veel CEO’s verslaafd zijn aan dopamine en in dit weekoverzicht kun je in ieder geval lezen dat ik mijn portie wel gehad heb afgelopen week. Als ZZP CEO van Marstyle, whahahaha. Gelukkig vind ik dat zelf heel grappig, maar als jij elke week weer helemaal moe wordt van wat ik allemaal doe in een week kun je dit overzichtje beter overslaan. Ik vond het zelf geweldig leuk maar ook wel een beetje too much.

bestlife kussen
Ik probeer deze week het orthopedische hoofdkussen van Best Life uit. Binnenkort de review!

Slingers opgehangen

Zaterdag maakte ik het lievelingsontbijt van mijn dochter: mangosap met gebakken ei met bacon en witte bonen in tomatensaus. Hoewel? Die laatste was ik vergeten maar was gelukkig in een paar minuutjes ook opgewarmd en op tafel gezet. Vandaag vierden we met de andere helft van mijn familie haar 11e verjaardag dus we waren druk met opruimen en slingers ophangen. Ze wilde graag appelkruimelvlaai met slagroom.

Mijn kleine dame is goed verwend met allemaal professionele tekenspullen. Verder heb ik als cadeau een vliegticket geboekt voor een citytrip samen aan het eind van haar groep 8 jaar. Accommodatie etc moet ik nog regelen hoor, maar met een vliegticket is het cadeau ook al heel echt. Gezien de wens om TTO (tweetalig onderwijs) te doen, is dat een extra bijzondere ervaring. Kijk uit naar deze 1 op 1 tijd met mijn tiener. Toen alle visite weer weg was keken we op Disney+ de nieuwe animatiefilm Turning Red, fijne feelgood film. 

holland zingt hazes
Iedereen kreeg een Postcodeloterij sjaaltje.

Holland Zingt Hazes

Zondag alweer een gezellige dag op de planning. Ik bracht de meisjes naar mijn broer waar ze gezellig met hun neefjes hebben gespeeld. Zelf reed ik met mijn schoonzus richting de Ziggo Dome voor Holland Zingt Hazes. De vrijkaarten en consumptiecheque had ik gewonnen via de Postcodeloterij, maanden geleden al. Ze hadden me destijds gebeld naar aanleiding van mijn reactie qua gezondheid en echt geweldige zitplaatsen gereserveerd recht voor het podium op de 1e ring en naast de uitgang. Vlakbij de toiletten en de bar, zodat ik er even uit kon mocht ik het qua prikkels niet trekken.

Nou deze vuurdoop heb ik doorstaan, in september ging het geluidsniveau van een bandje echt nog niet maar nu heb ik ervan genoten. Al was de muziek wel hard en waren er errug veel mensen, haha. Terwijl mijn schoonzus met onze consumptiecard (handig systeem!) in de rij stond bij La Place voor een broodje, kon ik ondertussen lekker mensen kijken. Een cadeautje hoor dit dagje uit, heel bijzonder om mee te maken. Ik houd helemaal niet zo van deze muziek, maar je kent de nummers uiteraard toch en als je lekker meezingt is het ontzettend leuk. Weer een aantal Nederlandse artiesten die ik op het afvinklijstje kan zetten van ‘heb ik live gezien’, vooral Samantha Steenwijk vond ik erg goed!

holland zingt hazes
We hadden perfecte zitplaatsen op de eerste ring recht voor het podium!

Na deze gezellige middag – inclusief tanken, nou nou dat is met deze prijzen ook een belevenis – bracht ik de kids bij hun vader en dook ik zelf mijn bed in met een rustige serie. Even bijkomen met Love is Blind op Netflix…

blogboot tuineditie 2022
Groepsfoto! De schepnetten van Nature gaan we volgende Blogboot editie weer inzetten om plastic uit het water te vissen.

Blogboot: tuineditie

Maandag reed ik door de mooie polder van het Groene Hart om Lodi van Lodiblogt.nl op te pikken. Samen reden we naar de afvaart locatie van Starboard Boats voor weer een gezellige Blogboot editie. Onderweg werden we gebeld door een leuk pr-bureau dat we allebei kennen over een leuk perspakketje, zo hadden ze 2 bloggers in 1 gesprek haha. Helaas reed ik ook per ongeluk een duif plat in hartje Amsterdam… Dat was minder leuk. Moest meteen aan die animatiefilm met spionnen duiven denken.

blogboot tuineditie 2022
Timo van Starboard Boats heet iedereen welkom aan boord.

Het was in de ochtend nog wat bewolkt maar tijdens het varen begon ineens de zon te schijnen! Heel fijn en we hadden best een volle boot met delegatie van Wolf Garten, Ubbink, Nature en PR Matters. Wolf Garten had ook een primeur voor ons: het nieuwe elektrische tuingereedschap met verwisselbare kopstukken dat pas in april in de winkels zal liggen. Super handig en ergonomisch, zeker als je weinig kracht in je handen hebt kun je met dit Multi-Star systeem prima ook de wat zwaardere klussen in je tuin doen.

blogboot tuineditie 2022
Ff checken hoe scherp het is…

Verder flink geïnspireerd door Ubbink en Nature om zelf wat meer bloeiers in de tuin te kweken. De Infinity Spa staat op mijn wishlist, weet zeker dat de kids zo’n bubbelbad ook super zouden vinden maar… is onze tuin (en stroompunt) er geschikt voor?

blogboot tuineditie 2022
Ik presenteerde deze prachtige tuin gerelateerde uitgaves van Uitgever Snor.

Verder kregen we enkele prachtige tuin uitgaves van Snor mee om je eigen paradijs te maken (nieuwe uitgave van Casper Boot) en een Pluktuin boekje met 32 ansichtkaarten vol mooie tuinillustraties.

blogboot tuin editie goodiebag
Dit zat allemaal in de goodiebag die we op de tuineditie van de Blogboot mee kregen. Heel veel inspiratie!

De kids waren nog wat zaken vergeten, dus ’s avonds kwam mijn ex nog even op de koffie terwijl de kinderen naar scouting waren. Konden wij wat opvoedkundige zaken bespreken zonder dat ze erbij waren. Zoals de leuke dingen die hij voor haar 11e verjaardag heeft geregeld.

Laptopdag: reisplanning

Dinsdag eerst even vanuit bed gebeld met de jarige, die stond om half 7 ’s ochtends al koekjes te bakken met de Qurios bakmix die ik aan haar vader had meegegeven. Zo had ze een fijne traktatie voor de leraren. Ook was ze met het vullen van bekertjes met snoep begonnen, zodat alles vers en lekker zou blijven. Van haar papa heeft ze een prachtige fiets gekregen voor de middelbare school straks. En… er lag een uitnodiging van Hogwarts op de mat! Je wordt maar 1x 11 jaar tenslotte… Volgens mij heeft ze een geweldige dag gehad.

Ik was er niet bij, want er moest een heleboel werk verzet worden achter de laptop. Een beetje vooruit werken vanwege de verkiezingen en de persreis die ik ga maken met Wild Pig Wines. Maar eerst even nagenieten van de Blogboot, dus een vlogje opgenomen met de tuingerelateerde goodies uit de goodiebags.

Verder druk in WordPress gewerkt en gebeld en gemaild met allerlei zakenpartners. De persreis komende week is op uitnodiging van Maison Meffre en Wild Pig Wines, maar daarnaast heb ik nog 6 andere contactpersonen die geweldige dingen voor ons hebben geregeld in Argelès sur Mer en Avignon. Hieronder een kaartje zodat je een indruk hebt:

Frankrijk reis kaart
Een mooie roadtrip langs de Franse Zuidkust: vanuit Montpellier naar Argelès sur Mer, korte stop in Perpignan en dan richting Avignon en de wijngaarden in Gigondas.

Ik ben van plan om uitgebreid te schrijven over deze persreis, zowel een overzicht van de roadtrip als losse artikelen over de bestemmingen die we bezoeken. Dit weekend is er helaas wel regen voorspeld, maar ik hoop toch mooie foto’s te kunnen delen op mijn insta @marstyle78. En zie je op de kaart het plaatsje Agde? Daar ging mijn eerste vakantie zonder ouders naartoe, samen met mijn broertje en de bus van GoGo Tours in een tentje. Ben jij al eens in deze regio geweest?

verkiezingen
In totaal hebben we 918 gerechtigde kiezers op het stembureau ontvangen.

Op het stemlokaal

Woensdag heel vroeg op. Om half 8 moest het stemlokaal open en ik had ‘dienst’ in Bij Everts, waar ik de vorige verkiezingen ook zat. Als stembureaulid moet je vooraf een certificaat halen via een online cursus, zodat je precies weet hoe en wat. Ik heb het gezellig gehad met de collega stembureauleden en de meeste kiezers, al moest ik ook een paar keer schooljufje spelen en mensen streng toespreken. Als de juiste procedures niet gevolgd worden, betekent dit flink wat extra werk en ik vond het met een dienst van half 8 tot half 12 ’s nachts al lang zat. Wees blij dat je kunt stemmen, doe dat netjes zodat het stemgeheim bewaakt blijft en leden stembureauleden werken niet bij de gemeente en staan ook niet op de kieslijst dus houdt het even gezellig.

De opkomst was nog redelijk, al vonden wij het best rustig. Maar goed: iedereen die niet is gaan stemmen hoeft de komende 4 jaar nergens over te zeiken, want als je niet hebt gestemd heb je ook geen recht van spreken tenslotte. Genoeg lokale partijen en als je echt wilt protesteren omdat je die ook niks vind dan lever je een blanco biljet in. Wel leuk alle 18-jarigen die voor het eerst kwamen en ook de burgemeester en gemeentesecretaris kwamen even buurten om ons te bedanken voor het werk. Via een app moest ik op gezette tijden de opkomst doorgeven, dat was wel geinig om te vergelijken met andere stembureaus. Ook voor het eerst gebleven om stemmen te tellen. Leuk om eens mee te maken. Na afloop was ik overigens wel compleet gesloopt…

koffer pakken
Koffer pakken met daarin fijne beautyproducten om te fotograferen en proberen: een vegan scheermes van Hey Estrid, deo roller van Salt of the Earth en skincare met SPF factor van IK Skin Perfection.

Bijkomen, koffer pakken

Donderdag de koffer ingepakt. Ik had voor mijn reis een aantal beauty producten toegestuurd gekregen om te proberen. Onder andere gezichtscrème met SPF factor, maar de weersvoorspellingen vallen een beetje tegen dus even zien of het lukt om die in Frankrijk te reviewen. Voor een reis ben ik toch altijd een beetje nerveus: heb ik alles opgeruimd, is mijn werk af, administratie op orde, zit alles wat ik mee moet ook daadwerkelijk in de koffer?

Druk bezig geweest dus en ’s middags de kinderen uit school gehaald. De enige nacht dat ze bij mij zijn, best even gek: gisteren vanwege de verkiezingen en morgen vanwege mijn persreis bij hun papa die meteen ook het kinderfeestje van de oudste organiseert. Een slaapfeestje met haar 3 beste vriendinnen. Even knuffelen dus, ze mochten perspakketjes open maken en daarna werd er topo geleerd en kon ik nog even werken.

vliegtuig

In het vliegtuig

Vrijdag de kinderen naar school en thuis de laatste dingen gedaan: plantjes water, vuilniszak wegbrengen, laatste spullen pakken en nog een paar mailtjes verwerken. Daarna kwam mijn vriend en reden we naar Schiphol. Heel even stress vanwege mijn koffer, die was gewoon betaald door Maison Meffre maar vanwege een spelfoutje in mijn naam moest de boeking veranderd worden en daarom stond het niet goed in het systeem. Gelukkig was het snel opgelost en waren we vlot door de douane. Even iets lunchen bij La Place en door naar de gate voor onze eerste vlucht richting Parijs Charles de Gaulle.

appartement domaine saint thomas
Onze huurauto van Sunny Cars een Peugeot 2008, binnen het hek: druk je op de knop dan sluit het hek en heb je volledige privacy in de tuin van je appartement bij Domaine Saint Thomas. Er hangt zelfs een badmintonnet en je hebt alle ruimte.

Op deze luchthaven weer even snel iets drinken en boarden voor de aansluitende vlucht naar Montpellier. Voor de landing vlogen we over de hele kustlijn van Zuid-Frankrijk, zo mooi. Ik had mazzel want zat beide vluchten naast het raam en kon alles dus goed bekijken, hoewel we bij de 2e vlucht meer bewolking hadden en ik last van mijn oren had. Gelukkig waren de vluchten niet lang en was de ruimbagage ook snel beschikbaar. 

appartement domaine saint thomas
Is het niet prachtig deze natuurstenen muur met voeg in leemlook? De foto’s doen het geen recht, zo mooi!

Daarna door naar Sunny Cars voor de huurauto. Helaas ging dat minder soepel. Ik had de informatie niet goed gelezen… zelf heb ik geen creditcard, maar de boeking stond op mijn naam. Dat kon niet veranderd worden omdat we na kantoortijd geland waren. Je krijgt een huurauto pas mee als je een creditcard bezit die op naam staat van de boeker… Stress… Ik houd van alles strak regelen en heb mijn les geleerd: als we thuis zijn ga ik een creditcard aanschaffen. Nu kost het me geld: ik moet een no show boete betalen, ben mijn geld kwijt (had met een mooie perskorting geboekt) en we moesten ter plekke een nieuwe boeking maken op naam van mijn vriend die een creditcard van de zaak heeft. De helpdesk op het noodnummer van Sunny Cars was heel behulpzaam, maar het hoofdkantoor van Herz was al dicht en de dame achter de desk gaf aan dat ik ook geen deposit met bankpas mocht maken dus ze konden niets voor me doen…

Na de stress om de huurauto konden we op weg. Dat ging beter want vanuit Google Maps had ik begrepen dat het erg lang rijden was naar Argelès sur Mer vanuit Montpellier, maar het bleek via een tolsnelweg (15 euro) slechts 1,5 uur rijden te zijn! We kwamen dus om half 10 ’s avonds al aan bij de guesthouse Domaine Saint Thomas dat voor me geboekt was.

slaapkamer appartement domaine saint thomas
Zeer smaakvol en sfeervol ingericht met een prachtig metalen kunstwerk boven het bed en de houten balken zichtbaar. Komende maanden gaan ze ook de handdoekhaakjes nog ophangen, het is zo nieuw dat dit nog niet gebeurd is – maar dat is dan ook één van de weinige dingen die er op de inrichting aan te merken valt.

Wat een luxe en privacy hier, een 4-persoonsappartment met privé spa en een toegangspoort met eigen afstandsbediening. Deze appartementen zijn het afgelopen jaar opgeleverd, op 800 meter van het strand, uitzicht op de wijngaarden van de gelijknamige wijn- en fruitteler die in het hoogseizoen rondleidingen verzorgd. Met kinderen heel leuk om hier voor 1 euro je ticket voor zelf kersen plukken te boeken! De kersen die je plukt zijn bovendien aantrekkelijker geprijsd dan in de supermarkt.

appartement domaine saint thomas
Je eigen privé spa met uitzicht op de wijngaard er achter… zo relaxt!

Maar goed, het was al laat en we hadden best trek dus even snel door de McDrive (het enige dat zo laat nog open was) en snel iets eten en de hottub in. Even chill na zo’n drukke dag!

Weekend! Terwijl je dit leest ben ik mooie foto’s aan het maken in Zuid-Frankrijk. Wat zijn jouw plannen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.