Spannende spionnen missies met Spionnengeheimen

Spies in Disguise oftewel Spionnengeheimen van 20th Century Fox is uit op dvd en blu-ray! Omdat kenbaar te maken kregen mijn dochters een heus spionnenspel toegestuurd. Een koffertje voor spannende missies waarmee ze uiteindelijk deze toffe animatiefilm bemachtigden…

spionnenspel

Om de motivatie voor homeschooling wat te bevorderen, beloofde ik de dames dat ze het spionnenspel mochten doen einde van de dag. Mits het schoolwerk zonder morren werd gedaan. De zwarte koffer, de ’top secret’ begeleidende brief, een notitieblok met reflecterende print en een spionnenpen waarmee je geheimschrift kunt schrijven en lezen… Tja, dat was mysterieus genoeg om je hier ontzettend op te verheugen!

De spionnenmissies

Ze hadden de spionnenmissies ontzettend leuk bedacht, de meisjes zaten ‘er helemaal in’. Eerst moest een deel van de kamer met crime scene tape worden afgezet. Dat was het speelveld waarin ze de opdrachten zouden gaan doen. Net als superspion Lance Sterling uit de film en zijn hulpje wetenschapper Walter Beckett. Elke opdracht zat in een genummerde zwarte enveloppe. Heel mysterieus…

  • Met een speciale bril werd er verstoppertje gespeeld. Supertof gedaan, want als je deze bril op hebt, kun je ook écht achter je kijken! Wow! Is wel even wennen voor je ogen.
  • Daarna moesten ze de 10 verschillen zoeken op een missiekaart. Een spion heeft namelijk oog voor detail…
  • Voor de volgende opdracht was een spiegel nodig. Een zin in spiegelschrift lezen.
  • Toen kwam er een supersonische puzzel uit de volgende envelop. De afbeelding van spion Lance verandert in een duif als je er vanaf de andere kant naar kijkt.
  • Vervolgens zochten de meisjes de juiste uitgang uit een spionnendoolhof. Zo kwamen ze weer een stap dichterbij het redden van de wereld.
  • Ze zaten er helemaal in en gingen vol enthousiasme aan de slag met het geheimschrift van de volgende opdracht. Cijfers die voor een bepaalde letter staan. Codeschrift om te ontrafelen!
  • Nu kwam er een speciaal spionnenhorloge tevoorschijn dat we in het donkere toilet konden gebruiken: druk op de knop en er wordt een figuur uit de film op de muur geprojecteerd. Draai aan de schijf en er verschijnt iemand anders. Übercool natuurlijk zo’n stukje spionnengereedschap!
  • In de allerlaatste envelop zat de dvd van Spionnengeheimen. Onze beloning was op de bank kruipen en genieten…

Over de film

Superspion Lance Sterling en wetenschapper Walter Becket zijn gedwongen om samen te werken en de wereld te redden. Walter verandert Lance echter per ongeluk in een duif… Ai! Gaat het nog goed komen? 

Spionnengeheimen komt van de makers van Ice Age en Rio. Ook deze animatiefilm zit dus vol humor. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, zegt de kijkwijzer. Door het spionnenspel vooraf zaten we helemaal in het verhaal, dat inderdaad spannend en heel grappig is. Met duiven! Geweldig! Snufje James Bond proef je er goed doorheen (Q, stoere auto, en een vrouwelijke duif die de charmes van duifje Lance niet kan weerstaan). De nieuwste James Bond had eigenlijk in april in de bioscoop moeten draaien, daar moeten we helaas nog even op wachten dus, maar als je zin hebt in iets soortgelijks dat geschikt is voor je kinderen is Spionnengeheimen een erg leuk alternatief!

Je kunt de film vanaf nu hier kopen op dvd of huren bij Pathé Thuis.

Heb jij deze film al gezien?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.