Keek op mijn week: pizzarette, snoepjes proeven, lol surprise, slimmer werken en de griepgolf

Heeft de griepgolf bij jullie al toegeslagen? Hier werden papa en de oudste dochter deze week geveld. Koorts, hoofdpijn en heel veel hoesten. Gelukkig lijken ze nu weer op te knappen, maar is de jongste geveld. Het journaal houdt ook niet op over al die zieken in Nederland, dus we zijn echt niet de enigen. Verder probeerden we de pizzarette, ging ik naar een avond over slimmer werken voor zzp-ers en deed ik koffie in Alphen aan den Rijn.

3 biggetjes knutsel3 biggetjes bij scouting

Zaterdag gingen de meisjes naar scouting waar ze het verhaal van de Wolf en de 3 biggetjes behandelden. Er werden verhalen verteld en geknutseld. De meisjes namen hun zelfgemaakte biggenhuisjes mee naar huis en het was duidelijk te zien dat je jongste daarbij hulp had gekregen van de leiding.

Zelf had ik ook een mijlpaal… voor het eerst een bestelling gedaan bij AliExpress! Spannend, ik ben heel erg benieuwd of het wat is. De levertijd is erg lang, maar hoor er veel enthousiaste verhalen over dus nu toch de gok gewaagd en eens geprobeerd.

Pizzarette

Zondag moest ik hard doorwerken terwijl papa met de kindjes naar de verjaardag van ons nichtje was. Ze vroeg om LOL Surprise ballen en aangezien wij die zelf ook heel leuk vinden hebben we die met liefde gekocht. Kreeg een leuke foto op de app toen onze ballen waren uitgepakt. ’s Middags nog even een paar boodschappen, want we gingen voor mijn blog de pizzarette uitproberen. Echt superleuk! De review volgt uiteraard nog, maar tis een aanrader. Veel leuker dan gourmetten. De zelfgemaakte pizzaatjes smaakten ons erg goed.

Wimpers opvullen en snoepjes proeven

Maandag was de man ziek, gingen de meisjes naar school en liet mijn wimpers doen. Dat was hard nodig en ik ben blij dat ze er weer mooi opzitten nu. Toont toch een stuk netter met mooie wimpertjes. En het was gezellig om even bij te kletsen bij Star Lashes. Qua werk haalde ik wat achterstanden in en ben ik bijna bij. Nog even knallen, dan kan ik weer rustig ademhalen. Mijn kleine muppet had een leuke speeldate in de middag, dus ik was even 1 op 1 met de oudste. Lekker is dat zo af en toe. We kochten grappige cupcake snoepjes en maakten een ‘snoepjes proef live filmpje‘ voor instagram, omdat ze dit soort filmpjes zelf altijd graag kijkt.

makeblock robot
Papa maakte huiswerk voor mijn blog: hij zette deze coole robot van MakeBlock in elkaar.

Boekhouding

Dinsdag besteedde ik heel veel tijd aan mijn boekhouding. Even alles een beetje op orde brengen. Het lukte me bovendien om redelijk bij te tikken, zodat ik voor de donderdag ook een blog klaar kon zetten. Fijn, want op woensdag zou ik weinig tijd voor tikwerk hebben. Wel was ik de hele dag erg moe. Veel dingen gedaan  in ieder geval, maar ik loop qua mailbox nog wat achter. Toch even een spurt kunnen zetten op wat contacten voor Blogger by Nature. De inschrijving is deze week gestart en in de eerste 10 minuten waren er al meteen 10 kaartjes verkocht!

lol confetti

LOL Confetti

Woensdag zette mijn jongste samen met papa een robot in elkaar voor mijn blog. Ze werken in de kleuterklas nu met het thema robots en machines, dus dat kwam heel goed uit. De oudste ging bij een vriendinnetje spelen. Bij het ophalen heb ik daar ook gezellig een kopje thee gedaan en bijgekletst. Ze hadden slijm gemaakt en dochterlief vond dat helemaal geweldig. Met de jongste toog ik naar de Intertoys om te vragen of ze nog kleurplaten over hadden van de LOL Surprise ruildag, die wij zaterdag hadden gemist. Die hadden ze en ook nog buttons! Bovendien waren de nieuwe Confetti ballen te koop en die hebben we meegenomen. #loedermoeder #teveelverwend #maarzezijnzoleuk

Slimmer werken

’s Avonds vertrok ik naar Landal in Reeuwijk voor een avond van Platform-Z. Ik ben lid van deze lokale ZZP-vereniging en wilde heel graag meer leren over ‘Slimmer Werken‘. Karen Visser van New Broom gaf hierover een interactieve presentatie en zette ons aan het denken. Confronterend toen ik als enige 7 dagen per week bleek te werken. Veel aanwezigen ZZP-en veel minder of zelfs parttime… Persoonlijke valkuilen zijn ‘een onduidelijke pet op hebben’ en alle dingen die ik eerst doe ‘so I can get my stuff done‘. Ik wil proberen om zo af en toe gewoon even helemaal vrij te zijn, taken meer te clusteren en mijn inbox in de ochtend niet te openen.

Koffie bij de Barista

Donderdag had ik een koffiedate bij de Barista in Alphen aan den Rijn met Felice van Babyenkind. We werken nu al meer dan een half jaar samen, wonen vlakbij elkaar maar hadden elkaar nog niet ontmoet. Deze datum was meer dan een maand geleden al vastgelegd en het was gezellig om elkaar nu eens niet telefonisch maar live te spreken. Onder het genot van Café Lungo en uiteraard een lekker taartje. De tijd vloog voorbij. Gek is dat als je elkaar eigenlijk alleen kent van ‘online’ dat je toch uren kunt kletsen. Omdat papa nog ziek was, hoefde ik niet thuis te blijven bij mijn oudste die door de griep werd geveld. ’s Middags deed ik samen met haar een klein tukkie op bed.

Moeie moeder

Vrijdag voelde ik me nog steeds een moeie moeder. Mijn jongste was gelukkig helemaal vrolijk en daar werd ik zelf ook blij van. Ze trok haar ijsberenjurk uit de kast en zocht er bijpassende sokken en een legging bij. Wat heerlijk als het zo vlot gaat in de ochtend! De oudste liet ik lekker slapen en samen maakten we er een gezellig ontbijtje van en liepen we naar school. Bij het ophalen ging ik even in groep 4 langs, voor het rapport van mijn zieke meisje. En dat was de moeite waard, wat een prachtig rapport! #trotsemama

lol kleurplaat intertoys
Met de jongste leverde ik de LOL Surprise kleurplaten in bij de Intertoys.

Beeldschermtijd inperken

Deze dag probeerden we ook de My Timing Cards uit. Een lezeres kwam met de suggestie om deze te reviewen op mijn blog en mag dit voor mij gaan doen, maar de onderneemster die ze bedacht heeft, komt uit de regio en stuurde mij ook een setje toe voor mijn dochters. Leuk, leuk! Ze zijn bedoeld als hulpmiddel bij het inperken van de schermtijd. Voor elk schermpje is er een kaart en er zit een stopwatch bij in een vrolijk kleurtje. Met een ziek kind is er natuurlijk allerhande beeldschermvermaak, maar moet je het qua hoofdpijn een beetje doseren. Bovendien wordt deze mama ook gek van het gekakel van de tv of YouTube op de achtergrond als ik probeer te werken.

De post bracht ons verder een mooie stapel boekjes voor peuters en baby’s die we van het weekend naar Liesbeth zullen brengen voor een review. Dat is toch handiger met een jong kind erbij!

Ik noteerde ook de Negenmaandenbeurs in mijn agenda, want ik ga mee met de blogtoer over de beursvloer om hier verslag van te doen.

En er werd aan mij gevraagd of een cameraploeg me een dag mag volgen… het concept klonk erg leuk, dus daar wil ik wel aan meewerken. Is ook weer leuk voor mijn weekoverzicht tenslotte. Ben heel benieuwd of ik daadwerkelijk geselecteerd zal worden als zijnde interessant genoeg.

Welk artikel van mij je deze week niet mocht missen? Deze.

Hoe was jouw week? Waren er zieken in huis? Bijzondere dingen meegemaakt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.