Ik ben jarig en trakteer op Tilda! (gesloten)

Omdat ik jarig ben, reizen jullie vandaag allemaal met mij mee naar de voet van de Himalaya! In gedachten dan. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik houd wel heel erg van iets dat hier vandaan komt: Basmati rijst. Van het merk Tilda kreeg ik een smakelijk pakket met allerlei soorten Basmati rijst om zelf te proeven. En hiep hiep hoera, ik mag 2 lezers verwennen met zo’n zelfde pakket!

Waren jullie al bekend met de rijst van Tilda? Voor mij was dit merk nieuw, maar Tilda heeft 45 jaar geleden als eerste Basmati rijst naar het Westen gebracht. Ik zou willen zeggen “hoe toepasselijk”, maar ik ben vandaag 38 geworden dus dit was voordat ik geboren werd, haha.

Al 38 jaar vind ik het erg leuk om jarig te zijn. Vorig jaar kon ik het niet vieren, maar won ik spontaan overal prijzen! Dat was echt een leuke verrassing. Dit jaar geef ik zelf iets weg, of nou ja, eigenlijk zorgt Tilda er dus voor dat ik kan trakteren.

In de bloemetjes?

Vanwege drukke weekenden zullen de meesten van jullie genoegen moeten nemen met dit feestje op mijn blog. ’s Ochtends krijg ik wat koffievisite en ik heb mijn ouders uitgenodigd voor een rijstmaaltijd 😉 Terwijl ik dit schrijf is er al wel wat voorpret, want er werden stiekem toch cadeautjes naar boven gesmokkeld en ingepakt en ik ving op dat er voor mij gezongen gaat worden op bed. Yay! Mijn huis is al opgefleurd met een mooie bos bloemen die mijn schoonvader meebracht. Zelf ben ik ook opgeleukt, dat hebben jullie misschien al op Facebook gelezen? Nee? Nou, dan verklap ik het maar: voor het eerst in mijn leven draag ik wimperextensions! Ik zie er dus echt verjaardagsproof uit al zeg ik het zelf 😀 Uiteraard moet ik deze eerst nog testen, dus de review met winactie volgt pas na de kerst.

tilda-rijst-1

Wat is er bijzonder aan Tilda?

Maar goed, ik trakteer dus niet op taart maar op rijst. Het merk Tilda is erg gericht op ethiek én kwaliteit. ‘Genuine goodness’ met rijstkorrels die stuk voor stuk worden gecontroleerd op kwaliteit. Professionele koks vormen dan ook voor een groot deel de doelgroep van dit merk. Hun mooie verhaal kun je vinden op de website, waar ze deze genuine goodness ook delen via feelgood verhalen en (vegan) recepten. Je kunt er ook hun Big Hearted Cookbook gratis downloaden!

tilda-rijst-3

Snel klaar en lekker

Tilda heeft onder andere kant en klare Steamed Basmati Rice in het assortiment waarmee je heel makkelijk maaltijden, bijgerechten, gezonde lunches en salades kunt maken. Ik ontving een pakket met 5 pakken rijst: 1x de wholegrain Basmati en 4 gestoomde smaken. Dat er volkoren Basmati verkrijgbaar was, wist ik tot nu toe nog niet. Om alles goed te kunnen proeven, heb ik de bereiding aan mijn keukengod overgelaten (luv you).

 • De wholegrain Basmati moest iets langer koken dan normale Basmati rijst. Het afgegoten water was iets donkerder van kleur. De smaak was gewoon lekker en de korrel net zo sappig en vol als bij witte Basmati rijst. Ik vind persoonlijk Basmati rijst lekkerder dan zilvervliesrijst omdat deze minder droog is.
 • Hiervan ontving ik ook de voorgegaarde variant. Deze en de voorgestoomde gewone witte Basmati hebben we nog niet geprobeerd.
 • Onze tweede test was namelijk met de bijzondere smaken: Lime & Coriander en Coconut, Chilli & Lemon Grass. Je stopt zo’n zakje 2 minuten opengeknipt in de magnetron en giet het dan op je bord. In een handomdraai klaar dus! Eén zakje is genoeg voor 1 persoon.

tilda-rijst-4

Mijn man koos voor de Lime & Coriander en ik nam de Coconut, Chilli & Lemon Grass bij de curry. (De meisjes kregen iets anders zodat wij er een pepertje en koriander door konden nemen.) Mijn variant was mild van smaak, al proefde je wel duidelijk dat lekkere lemon grass smaakje. De variant van mijn man had een wat meer uitgesproken smaak en we waren het hierover eens: Lime & Coriander wint de smaaktest! Die was echt heel erg lekker! Al heb ik ook genoten van mijn milde rijst hoor  😉 . We (lees: da husband) gaan proberen om deze rijstsmaak ook een keer zelf te maken door lemon grass in het rijstwater te doen. Geeft echt even een bite aan je rijst, heerlijk.

Krijg je al trek? Bij Albert Heijn kun je Tilda online bestellen.

Recept tip: Zelf een mini rijsttafel maken? Lees dan het stappenplan van Kiddowz met heerlijke recepten waar deze rijst prima bij zou passen.

Tilda Winactie

Houd jij ook van rijstmaaltijden? En klinkt in jouw drukke programma een rijst die met 2 minuten magnetron klaar is als muziek in de oren? Laat dan hieronder een bericht achter met je favoriete rijstgerecht. Je maakt dan kans op een pakket met 1x de wholegrain Basmati van Tilda en de 4 verschillende voorgegaarde rijst smaken. Wie doet er mee?

Ik heb naamloten aan het werk gezet en daar kwam uit: MOM! Gefeliciteerd mama, ik ga je niet mailen want ik weet je adres uit mijn hoofd 😉 Eet smakelijk alvast 🙂 

Update: oh oh wat slecht, geef ik 2 pakketten weg en loot ik maar 1 winnaar! En niemand die wat zei… gelukkig was het pr-bureau wel alert, lieve Fleur Veldkamp jij bent de 2e winnares, ik ga je mailen. Geniet ervan!

Allemaal een fijne dag gewenst! Als je mij een verjaarscadeautje wilt geven, is een share van één van mijn blogberichten iets waarmee je mij heel erg blij maakt 😉

Reacties

 1. marange zegt:

  Gefeliciteerd!!! Maak er een mooie dag van…gaat vast lukken! Hier houden we van rijst…alle smaken en soorten…en ik maak ook heel veel rijstgerechten! Ik doe mee☺

 2. Mom zegt:

  Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik houd ook van de basmatirijst en doe graag mee, probeer soms wat te expirimenteren met andere smaken en groenten hoewel dat niet altijd goed uitpakt hihi.

 3. Tamara TS zegt:

  Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!!! Nog 2 daagjes en dan mag ik zelf 34 kaarsjes uitblazen. ? De winactie sla ik over, heel veel succes allemaal!!!

 4. Marian Zw. zegt:

  Gefeliciteerd! Ik reus met je mee op deze heerlijke rijst reis. Het liefste eet ik rijst met een lekkere curry of wokschotel

  1. Marian Zw. zegt:

   Mm reus is reis 🙂

 5. Stefana zegt:

  Ik doe niet mee voor het rijstpakket. Ik ben niet zo een rijst eter 😉 maar wel onwijs gefeliciteerd! ! Maak er een gezellig dagje van, zo te horen is hij in ieder geval goed begonnen

 6. Anna zegt:

  Ik doe graag mee ☺️

 7. Anja zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag!!
  Wij eten ook regelmatig rijst. Mijn favoriete recept is rijst met gehakt, paksoi, cashewnoten en sojasaus. Elke manier om een snelle, gezonde maaltijd op tafel te krijgen is meegenomen!!

 8. Ik wil je alleen even feliciteren en veel plezier met uitdelen

 9. Sigrid zegt:

  Van harte! Wat klinkt dat al volwassen, 38… En wat een verantwoorde traktatie, rijst! De volkoren Tilda basmatirijst hebben wij in de kast staan, we hebben ook weleens die van Smaakt. Om de kooktijd grijp ik nog weleens naar de witte rijst maar inderdaad mooie producten. Bij gebrek aan magnetron doe ik verder niet mee maar ik vind je wel he-le-maal 2017 met deze actie 😉

  Wens ik jou vooral een prachtig leuke gezellige dag toe!

 10. Hoi Marguarita, gefeliciteerd. En toevallig eet ik vanavond ook curry met Tilda Basmati rijst. Sinds een paar maanden heb ik ‘m ontdekt en zelfs mijn dochter die niet van rijst houdt vindt ‘m lekker! Dus vanavond curry met kip-dijfilet, kokos, koriander, gember, paksoi, sperziebonen en champignons. Smullen maar!

 11. CJM de Kok zegt:

  Happy B-day! Erg benieuwd naar dit merk, ziet er mooi uit in de verpakking en nu heel benieuwd naar de smaak!

 12. Fleur zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik maakt het liefste met rijst een lekkere pittige curry met kipspiesjes en een yoghurt/komkommer saus

 13. Ik vind het zo’n leuke naam voor rijst: Tilda. Heel persoonlijk!

 14. Liesbeth zegt:

  Gefeliciteerd!
  Ik doe mee, lijkt mij heerlijk!

 15. Linda Smeets zegt:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! ?
  Ik ben een echte rijstliefhebber en ben ook graag snel klaar met koken want we komen tegenwoordig allemaal tijd tekort…
  Mijn favoriete rijstgerecht is paella, met kip of met vis of beiden… Heerlijk!

 16. Marian zegt:

  Nog gefeliciteerd! Wij houden hier ook wel van rijst. Tilda is bij ons nog niet bekend, we zouden graag kennis maken!

 17. miranda zegt:

  Ahhh piet sjaan ziet hier al te gillen,
  dat die ook die tilda wel zou willen.
  want tja pepernoten en taai, taai,
  dat word op den duur ook wel saai.
  dus dit lijkt hem enorm genieten,
  ahh dus deze kans laat die niet schieten

 18. Bets zegt:

  Geweldig wil dit wel eens testen, kijken of dit ook smaakt en lekker is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.