Wat wil je in de keuken? + recept chocolade ganache

Wat wil je eigenlijk in de keuken? Daar denk je niet alleen over na als je een keuken kopen wil, maar eigenlijk altijd omdat je hem zo vaak gebruikt. Mijn eigen laatste ‘keuken aanwinst’ ligt overigens alleen in de keuken opgeborgen. Het zijn nieuwe tafelkleedjes precies op de maat van mijn ronde eettafel en mijn langwerpige tuintafel gesneden. Zo’n klein detail kan al een hoop doen voor je woongenot!

Keuken moodboard maken

moodboard
Foto: Shutterstock

Wat leuk is om te doen voor het bepalen van een nieuwe sfeer voor je keuken, is het maken van een moodboard. Dat kan ouderwets met woontijdschriften, een schaar en lijmstift, maar bij Superkeukens op de website kun je ook online aan de slag met de gewenste uitstraling van jouw nieuwe keuken. Gewoon plaatjes, kleuren, greepjes, deuren en materialen heen en weer slepen en het ontstaat. Ga je toch liever met de schaar aan de gang? Dan kun je bij Superkeukens gratis een inspiratieboek aanvragen dat je dan krijgt thuisgestuurd.

Tafelzeiltjes op maat

Deze tafelkleedjes heb ik uitgezocht bij Tafelzeilonline.com (ik heb een kortingscode voor je: TZO21 geeft je 20% korting op bestellingen van maximaal 50 euro, in een ander artikel volgt meer info). Binnen liggen nu de flamingo’s op tafel, past mooi bij al mijn flamingo accessoires en behangetje. Buiten koos ik voor zwart met stipjes in verband met de ‘tuinwerkplek’. Op een zwart kleed kan de muis van mijn laptop gewoon functioneren. Voorheen moest ik er eerst een boek onder leggen, want muismatjes? Tja, passé, heb ik niet meer haha. Bovendien verweert mijn tuintafel behoorlijk door de zon, dus met een kleedje zie ik dat niet meer.

Draagbare broodtrommel

brooddoos brabantia
Foto: Brabantia

Lastig om te bepalen waar je het brood wilt bewaren? Een mooie én handige tip is Brabantia’s draagbare broodtrommel Nic. Kun je stijlvol op het aanrecht kwijt, maar hij kan ook mee met een picknick. Met zijn bamboe deksel en zachte vormgeving past hij prima op een kleedje in de natuur. Ideaal om broodjes, ontbijtkoeken, muffins of zelfs een heel brood in te bewaren én te serveren op het deksel als dienblad. Dankzij de handige draagbeugel neem je hem overal mee naar toe, waarbij de geribbelde onderkant voor ventilatie zorgt. 

Losse koelkast als eyecatcher

bohemian koelkast etna
Foto: ETNA

Je kunt kiezen voor inbouwapparatuur, zodat alles mooi als geheel is weggewerkt. Hoe gaaf zijn echter ook de losse Boretti fornuizen of de design retro koelkasten van een merk als ETNA? Een losse koelkast vangt echt je blik en maakt jouw woonkeuken anders dan doorsnee! ETNA geeft 5 jaar garantie op al haar apparatuur. De afgebeelde retro koelkast is verkrijgbaar vanaf 1.149 euro.

Goede pan is het halve werk

wmf fusiontec pan
Foto: WMF

Ben je op de gezonde toer en brengt je health kick de topchef in je naar boven? Wil je volledig losgaan met gevarieerde en gezonde recepten? WMF heeft net een nieuwe serie pannen gelanceerd die alles kunnen hebben, de robuuste FUSIONTEC Aromatic. Het materiaal van de FUSIONTEC-pannen is door WMF zelf ontworpen en ontstaat door meer dan twintig mineralen samen te voegen onder hoge temperaturen. Het resultaat? Extreem hard en krasbestendig materiaal dat járen mooi blijft. Bovendien zijn de pannen dankzij dit materiaal heel eenvoudig met de hand schoon te krijgen (bonus!). Alle pannen hebben daarnaast een bijzondere condensatiedeksel dat zorgt voor smakelijke maaltijden, met óf zonder vlees. Te koop bij onder meer de Bijenkorf en verschillende kookwinkels vanaf 199,95 euro.

Recept chocoladecake met ganache

chocoladecake met ganache
Foto: HelloFresh

Van HelloFresh kreeg ik nog een fijn receptje toegestuurd, zodat je zelf chocoladecake met ganache kunt maken. Wist je dat bakrecepten met chocolade erg populair zijn onder HelloFresh-gebruikers? In 2021 was maar liefst een derde van alle bestelde bakrecepten er één met chocolade! Daarom hebben ze nu niet alleen de maaltijdboxen, maar ook een bakbox gelanceerd voor iedereen die graag lekkere dingen maakt.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 10 plakken):
 • 200 gram chocolade
 • 200 gram basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 200 gram bloem
 • 1½  theelepel bakpoeder
 • 250 gram boter
 • ¼ theelepel zout

Zo maak je het recept:

 1. Weeg 200 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Smelt de helft van de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de glazen kom van de pan af en laat iets afkoelen.
 2. Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de afgekoelde vloeibare chocolade door het beslag.
 3. Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 – 55 min in de oven.
 4. Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Smelt de overige chocoladedruppels ook au bain-marie. Haal van de pan af en meng er 1 el boter doorheen. Giet de ganache over de cake en snijd in plakken.

Welke keukentool of toevoeging staat er nog op jouw wensenlijstje? Of wil je het liefst alles eruit en nieuw?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.