Kerst, kerstiger, kerstst! Kerstinspiratie dus.

Ok, het is december. Tijd voor kerstmis inspiratie! We kunnen los op decoraties, misschien cadeautjes, met lekkere hapjes en gerechten of een kerstreisje. Zelf ben ik al begonnen aan wat leuke romantische kerstfilms om in de mood te komen, want die feelgood happy endings daar ga ik heel goed op. Als blogger wordt mijn mailbox al maanden gebombardeerd met de prachtigste kerstfoto’s en nieuwtjes en die deel ik graag met jou. Gedeelde voorpret is nog prettiger dus bereid je voor op Kerst, Kerstiger en Kerstst!

kerst sfeer

Slapen in een Home Alone huis

airbnb home alone
Foto: Sarah Crowley

Heb je de nieuwste Home Alone film al gespot op Netflix? Tijdens de feestdagen kunnen fans hun kerstdroom laten uitkomen met een overnachting in het originele Home Alone huis. Terwijl de McCallisters weg zijn op hun jaarlijkse reis (iedereen behalve de huis-tarantula), krijgen vier gasten de kans om hun favoriete scènes uit de Kerstklassieker opnieuw te beleven en hun innerlijke achtjarigen een avond lang de vrije loop te laten, zonder onderbreking van vervelende indringers. Aangeboden door grote broer Buzz via AirBnB. Je krijgt naast de overnachting ook nog een Lego Ideas Home Alone set mee naar huis. 

 

Online IKEA kerstcadeau winkel

ikea kerstmis
Foto: IKEA

IKEA heeft dit jaar een online kerstwinkel geopend. Voor iedereen die coronaproof wil shoppen vanaf de eigen bank. Met de wintercollectie van IKEA zorg je voor een warme, knusse sfeer thuis en maak je je huis helemaal klaar voor kerst en alle andere feestdagen in deze koude winterperiode. De collectie bevat een mooie mix van sfeervolle decoratie en gezellige verlichting. Wat dat je van een sprookjesachtig VINTERSAGA huisje van gemberkoek op tafel? Maak het af met poedersuiker en het lijkt of er verse sneeuw op de daken ligt. De producten zijn uiteraard ook offline verkrijgbaar in alle IKEA winkels.

 

Lees ook: Vrolijke en verantwoorde kerstdecoratie

Peruaanse kerststal voor het Vaticaan

Het Sint-Pietersplein in Rome wordt het decor van de traditionele kerststal van een lokale gemeenschap uit de Huancavelica-regio in Peru, Chopcca. De levensgrote stal die naar het Vaticaan is gestuurd om Peru te promoten bestaat uit meer dan 30 stukken, vervaardigd door Huancavelicaanse ambachtslieden en experts in hun vakgebied. Alle personages, waaronder Maria en het kindje Jezus, dragen de typische fleurige kleding van de Chopcca-bevolking. Vanaf 10 december is de kerststal in het Vaticaan te bewonderen.

Sfeerproeven bij Trompenburg Rotterdam

Foto: Trompenburg

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin aan de rand van het Rotterdamse centrum. Door de diversiteit aan bijzondere bomen en botanische planten is het er elk jaargetijde prachtig. Trompenburg organiseert deze decembermaand een sfeervolle kerstmarkt en in het nieuwe jaar een bijzondere pop-up horecabeleving. Op de kerstmarkt kunnen bezoekers kraakvers kerstgroen kopen dat rechtstreeks uit de tuin komt. Daarnaast is er een kramenroute waar ondernemers uit de regio hun producten verkopen.

Foute kersttrui

bristol kersttrui
Foto: Bristol

Deze foute kersttrui komt uit de collectie van Bristol. Je shopt hem voor 24,99 euro.

Kerst bij het Plaza Hotel in New York

kerst plaza hotel
Foto: Plaza Hotel


Ga je naar New York? Daar pakken ze groots uit met kerst. Fifth Avenue verwelkomt de feestdagen met 32 (in Brooklyn) handgemaakte dierensculpturen tegenover het Plaza Hotel. Met meer dan 1.5 km aan verlichting, een schaatsbaan, 24 handgemaakte ijsbergen rond de Pulitzer Fontein en georkestreerde muziek van componist Paul Brill, maken ze er hier er zeker een groot feest van. De installaties zijn tot 7 januari te bezoeken. Ook het Plaza Hotel zelf heeft altijd een gigantische kerstboom.

Thuis genieten kan ook. Afgelopen week keek ik op Amazon Prime de heerlijke romantische kerstfilm Christmas at the Plaza. Over de traditie van de jaarlijks andere bijzondere piek op de boom. Aanrader!

Sexy kerst bij Shein

shein sexy kerst
Foto: Shein

Voor een sexy kerstoutfit kun je online shoppen bij Shein. Dit bikini achtige setje is 16,25 euro. Liever iets warmers? Ik zag voor de hele familie ook kerstonesies en foute kersttruien in allerlei leuke printjes. Oh en dit vind ik dan wel weer heel erg leuk: een kerstjurkje in plaats van een trui:

shein kerstjurkje
Foto: Shein

Ze hebben bij Shein overigens ook alles om je hond of kat in kerstthema aan te kleden, maar dat zou ik niet doen. Kies dan een leuk kerstspeeltje uit zoals een kerstbot voor je diertje, die hebben ze daar ook.

Kerstberenfamilie in Amstelveen

kerstberenparade
Foto: Stadshart Amstelveen

Tot en met 9 januari staat Stadshart Amstelveen in het teken van Amstlvn Twinkelt. Dit jaar maakt de metershoge kerstbeer, die al 10 jaar tijdens de feestdagen op het Binnenhof te vinden is, plaats voor nieuw gezelschap: zijn familie. In het centrum strijkt een heuse berenparade neer van 14 ‘schitterende’ beren met elk hun eigen beroep: van politie tot kok, van brandweer tot schoonmaker en van muzikant tot voetballer. De berenfamilie wordt aangevuld met vele andere dieren uit het dierenrijk.

Knuffelen met Bruce de Eland

bunnies by the bay
Foto: Bunnies by the Bay

De kleine Bruce de Eland is onderdeel van de winterknuffel serie van Bunnies by the Bay. Deze Bunnies by the Bay zijn net zo dol op de winter als jouw kindje, al zijn ze stiekem nóg meer fan van knuffelen. Want daar zijn ze speciaal voor gemaakt, met hun heerlijke superzachte fluffy vacht en handgeborduurde gezichtjes. Heerlijk winterknuffelen dus! Alle dierenvriendjes zijn gemaakt van 100% polyester en natuurlijk volledig veilig, zelfs voor de allerkleinsten. Deze knuffeldieren zijn tussen de ca. 20 en 43 cm hoog en verkrijgbaar vanaf €16,99 via kleinegiraf.nl

Kerstbal met je eigen boodschap

persoonlijke kerstbal
Foto: RadBag

Zoek je een persoonlijke boodschap voor je dierbaren? Iets blijvends in plaats van een kerstkaartje? Deze kerstbal van RadBag kun je personaliseren met je eigen tekst. Hoe leuk is dat? Kost 7,95 euro en is er in verschillende kleuren.

Voorlezen uit Astrid Lindgren

winter op de hazelhoeve
Foto: Uitgever Ploegsma

Nergens weten ze de winter zo leuk te maken als in Zweden. Tenminste, die indruk krijg je als je de boeken van Astrid Lindgren leest! Heerlijk spelen in de sneeuw, koekjes bakken, met de hele familie bij de kachel zitten… Emiel van de Hazelhoeve is de liefste kwajongen van de wereld. In deze winterse voorleesbundel staan drie verhalen over hem. Het begint meteen met een flinke streek, al is die dan bedoeld om de mensen in het armenhuis een échte kerst te bezorgen. Tijdens een sneeuwballengevecht krijgt Emiel problemen met zijn vader. En tot slot doet hij iets wat zó dapper is, dat iedereen hem alles weer vergeeft! De bundel is voorzien van klassieke illustraties, die nu voor het eerst zijn ingekleurd. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook Glamour galore en andere Kersttrends

Christmas & Chill pyjama

wehkamp kerstpyjama
Foto: Wehkamp

Op zoek naar een relaxte en comfortabele pyjama voor een Christmas & Chill feestje thuis? Wehkamp heeft verschillende fijne kerstige pyjama’s in de collectie waarmee je de hele dag op de bank kunt hangen.

Lees ook Mijn kerstcadeautjes wishlist

Baby’s eerste kerst

sohpie kerstset
Foto: Kleine Giraf

Eerste kerst van jouw baby, petekindje of kleinkind? Bij Sophie de Giraf hebben ze ontzettend schattige cadeausets speciaal voor deze gelegenheid.

Lees ook Verwonderen met je kerstkaartje

Nijntje versiert de kerstboom

nijntje kerstfeest
Foto: Mercis

Hoe ga jij kerst vieren? In nijntje versiert de kerstboom zie je wat nijntje met kerst doet. Ze versiert de boom, iedereen komt bij elkaar en nijntje heeft voor al haar vriendjes cadeautjes ingepakt. Vrolijk kerstfeest! Dit kartonboek bevat 21 uitneembare kerstversieringen om op te hangen in de kerstboom of in je kamer. Deze zijn gemaakt van stevig karton, zodat je ze volgend jaar weer opnieuw kunt gebruiken. Wanneer je de versieringen uit het boek haalt, zie je nieuwe illustraties. Je kunt het boek dus blijven lezen!

Lees ook Lijstje mooie cadeaus voor een kind van 10 jaar

Nachtje weg? Gebruik slimme verlichting van Innr

slimme verlichting innr
Foto: Innr

Met de slimme verlichting van Innr maak je de donkerste dagen gezellig. Bovendien kun je een bewoonde indruk wekken als inbraakpreventie wanneer je kerst ergens anders viert. Met de Innr app en Bridge kun je iedere lamp eenvoudig schakelen en dimmen. Koppel tot wel 30 peertjes of spotjes aan de app en breidt dit uit met slimme lichtstrips, plafond- en inbouwlampen of buitenverlichting. Laat je verlichting automatisch aangaan als het donker wordt, of wordt uitgerust wakker met de Wake-up optie. Uiteraard kun je deze slimme lampen ook met stemcommando’s bedienen via Amazon Alexa, Hey Google of Siri Shortcuts. De Innr bridge is verkrijgbaar vanaf € 39,99 in combinatie met bijvoorbeeld een 2-pack Smart Filament Bulb E27, nu voor maar € 29,99. 

Lees ook Voorbereiden voor het Kerstdiner op school

Lumineus Koksijde, het 3D-videomapping-spektakel (België)

koksijde 3dmapping
Foto: Koksijde-Oostduinkerke – retouche

De gevel van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in de Belgische gemeente Koksijde verandert tijdens de kerstvakantie in een reuzengroot 3D-videomapping-scherm en zal het decor zijn van een bijzonder totaalspektakel. De gemeente Koksijde brengt in samenwerking met Symfonie der Stenen dit totaalspektakel ‘Lumineus Koksijde’: een fantastisch verhaal dat de legendes van de kustgemeente tot leven roept. De shows zijn op 27/12, 28/12, 29/12, 30/12, 02/01, 03/01, 04/01, 05/01, 06/01, 07/01 en 08/01 – telkens om 18 uur (duurtijd ± 30 minuten) I Tickets: € 5 – in voorverkoop bij de dienst Toerisme

Lees ook Aftellen tot kerst wordt extra leuk met deze adventskalenders!

Bling bling aan tafel met Anthuriums

anthurium tafel
Foto: Anthuriuminfo.com

Een feestelijke tafelsetting mag in december best wel een luxueuze uitstraling hebben. Zorg dat je afwisselt in hoogte met je decoraties. Gebruik dus zowel lage als wat hogere vaasjes, zo ontstaat een speels effect. Maar let er wel op dat je het zicht van de gasten aan tafel niet belemmerd dus ga niet te hoog. Een van zichzelf glanzende bling bling bloem is de Anthurium. Voor een extra feestelijk effect combineer je met kaarsen, kerstballetjes en dennenappels. Glitters tussen de vaasjes versterken het wow-effect! Meer info, tips en inspiratie vind je op www.anthuriuminfo.com of Instagram @anthuriuminfo.

Lees ook Kerstsfeer met de Pinus Pinea, een schattige babyden

Hopelijk genoot jij net zo van de prachtige foto’s en leuke weetjes en tips als ik? Dit is slechts een kleine greep van de leuke kerstnieuwtjes die ik heb ontvangen, dus als je enthousiast bent, laat het me dan weten dan plaats ik meer mooie kerstinspiratieberichten. Nu eerst even los op het versieren van mijn kantoorkerstboompje!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.