Inspiratie op de Content Retreat in Zeeland

Mensen inspireren is ontzettend leuk om te doen! Afgelopen weekend deed ik dat niet via de blog, maar met een Content Retreat in Zeeuws Vlaanderen bij Roompot Nieuwvliet-Bad. Samen met TikTok Trainer Peggy Kegel ontving ik 9 dames die we in de watten hebben gelegd én geïnspireerd. Mijn trainingen Channelend Schrijven en de Regenboogmethode voor je Content Kalender, vielen in de smaak. Die ga ik dus vaker geven!

roompot nieuwvlietbad
Heel fotogeniek hoor, die beach cabins bij Roompot Nieuwvliet-Bad, na de vorige keer is er een strandbrug aangelegd waardoor je een stuk sneller en makkelijker richting de zee kunt wandelen.

Deze eerste keer lag onze focus op de doelgroep bloggers. Een groep dames die al jaren lezers inspireert via hun blog en sociale kanalen en dus zeer gevorderd zijn in wat ze doen. Maar… als je die kunt inspireren, dan is het voor beginners helemaal interessant! We zijn net terug en er zijn al vele instagram stories, posts en reels, tiktoks en zelfs blogs online gekomen. Hoe leuk, ben best een beetje trots dat het zo soepel en gezellig verliep.

Vrijdag: Nieuwjaarsborrel

Bij mijn aankomst was de schoonmaakploeg van Roompot nog druk bezig om ons 16-persoonshuisje tiptop in orde te maken. Alles was dan ook spik en span en op de bank zat voor elke deelnemer een Koos Konijn knuffel te wachten mèt een eigen verkleedsetje! Ook hadden ze lekkere dingen klaargezet om ons welkom te heten, zoals Zeeuwse Bolussen en Zeeuwse Boterbabbelaars. Heerlijk.

roompot nieuwvlietbad
Roompot had voor iedereen een Koos Konijn met verkleedpakje op de bank gezet, zo cute.

Samen met Peggy maakte ik het huisje in orde voor onze gasten. Op elk bed werd een leuke door mij bij elkaar geshopte goodiebag gelegd, een handgeschreven kaartje en het programma met aanvullende informatie (mooi vormgegeven in Canva uiteraard). Thee en koffie aan, welkom allemaal. Het groepsvakantiehuis heeft 4 toiletten, 4 badkamers en een sauna, dus genoeg ruimte. De lange eettafel en 2 banken met poefjes in de woonkamer zijn heel uitnodigend.

Toen iedereen geïnstalleerd was op haar kamer, deden we een voorstelrondje. De soep werd opgewarmd en de door Puik Borrelplanken gesponsorde lekkernijen kwamen op tafel. Progress Communications had heerlijke bubbels toegestuurd om mee te proosten als dank voor alle samenwerkingen. De sfeer zat er dus direct lekker in!

Rond 9 uur kwamen er spiegeltjes en bakjes water op tafel. Tijd voor een beautymoment voor het slapengaan. Peggy vertelde over de voordelen van Aloë Vera voor je gezondheid en vertelde over het merk Forever en haar eigen ervaringen, terwijl ze met ons een fijne skincare routine doorliep. Iedereen een band om het voorhoofd, handdoekje bij de hand en natuurlijk genummerde potjes met serums, gels, toners en een maskertje om de huid in de nacht te voeden. Echt een meidenweekend op deze manier! 

@marstyle78 #retreat #contentcreators #blogweekend #ladiesnight #weekendjeweg #roompot #roompotbeachresort ♬ Loving Me – Janine
@marstyle78 #contentretreat #roompot #blogweekend #nieuwvlietbad #inspiratie ♬ origineel geluid – Marguerita Bisschop

Zaterdag: brainstorm met de regenboogmethode

Om 9 uur serveerden we het ontbijt en daarna was het tijd voor content inspiratie van mijn kant. Eerst over commerciële samenwerkingen vinden en masterminden, daarna – en dat vond ik best even spannend – gaf ik uitleg over de Regenboogmethode voor je Content Kalender. Een methode die ik zelf ontwikkeld heb. De dames waren zo enthousiast dat er meteen getipt werd om er een betaald e-book van te maken, mijn brainstormsessies (strippenkaart digitaal 5x voor 245 euro ex BTW) actiever aan de man te brengen en dit aan bedrijven aan te bieden (dagdeel 500 euro + reiskosten). Het is dan ook echt even anders dan anders onderwerpen bedenken. En mijn open brein pingelt die er tailormade voor iedereen zo ‘in’, ik ga ontzettend ‘aan’ van deze creatieve manier van werken. Een volgende keer maak ik hier een uitgebreide workshop van, nu heb ik het omwille van de tijd gehouden bij uitleg over de methode. Van Flexa had ik hiervoor kleurenwaaiers ontvangen, omdat het bedoeld is voor wie zelf blokkeert als hij creatief moet zijn of voor wie tot een bepaald punt komt en verder wil.

Vrije tijd: zwemmen, e-chopper, wandelen of werken

Inmiddels ontploften alle breinen een beetje van de hoeveelheid informatie en inspiratie. Tijd voor een break op het vakantiepark. Enkele dames bleven werken in het huisje, de meeste dames trokken er op uit. Er werden e-choppers gehaald om de omgeving te verkennen, een groep wandelde naar het strand en zelf dook ik met een clubje het zwembad in: even bubbelen en de speedslide proberen (mijn god wat gaat dat hard!) in het modernste zwembad van de provincie Zeeland.

Het was buiten koud, maar droog. De groepjes hadden het allemaal erg fijn met elkaar. Fijn om even een breakout te hebben in kleiner verband en elkaar wat beter leren kennen.

content retreat bloggersweekend
Presentatie door Roompot in de chillout zone voor tieners.

Ontwikkelingen bij Roompot

Einde middag werden we in het hoofdgebouw ontvangen door Baptiste, mijn contactpersoon bij Roompot en de parkmanager. In een chillzone boven de kidsclub kregen we de ontwikkeling van 55 jaar Roompot mee. Met de overname van Landal heeft de keten nu zo’n 300 vakantieparken in Nederland. Op een totaal van 4000 vakantieparken in ons land wellicht niet zo heel veel, maar toch een bekende naam inmiddels en hard op weg om verder te groeien. Ook in landen als België, Duitsland en Frankrijk zijn Roompot parken te vinden.

Duurzaamheid is één van de belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling van nieuwe parken. Zo kan Roompot Eksel (lees mijn review) over 15 jaar compleet opgepakt worden en elders herbouwd, zonder impact op het landschap. Veel nieuwe parken hebben zelfvoorzienende huisjes met zonnepanelen en een warmtepomp, zoals we bijvoorbeeld zagen op Roompot Brouwersdam. De groepsaccommodatie waar we verbleven was één van de eerste woningen op Roompot Nieuwvliet-Bad en staat er al zo’n 10 jaar, een groot verschil met bijvoorbeeld de nieuwe Beach Cabins waar ik in 2021 verbleef met de kinderen. Het landschap is daarbij mooi verwerkt in de tuintjes: strand, zand, een picknicktafel en wuivende pluimen. In nieuwere woningen zit veel meer sfeer, Roompot werkt tegenwoordig met zowel interieurarchitecten als landschapsarchitecten en doet zoveel mogelijk in eigen beheer. Bij Roompot Gulpen is dat heel goed te zien, dit is het favoriete park van Baptiste zelf en ook wij vonden het prachtig met het geweldige groene uitzicht. Toch is elk park anders, ook al herkende ik bijvoorbeeld in onze tienercottage op Roompot Brielle duidelijk het ontwerp van de Hollandse huisjes in Roompot Callantsoog. Verder werkt de keten ook met franchisenemers, waardoor een park toch ietwat uniek is zoals de vakantiewoningen met boot bij Waterstaete Ossenzijl en de mini boerderijtjes bij Roompot Heihorsten.

content retreat bloggersweekend
Groepsfoto!

Sinds enkele jaren zijn er speciaal voor hondenbezitters ingerichte vakantiewoningen, inclusief bench en omheinde tuin. Ook aan generatie-vakanties is gedacht door de plaatsing van bepaalde losse woningen richting een gezamenlijke tuin in de nieuwere parken (zie mijn review van Brouwersdam). Onder de parken die nu net gebouwd zijn of nog gebouwd worden zijn er ook enkele die puur op volwassenen in klein gezelschap zijn gericht en waar je dus niet met kinderen heen kunt.

Leuk om de missie van Roompot te horen: zorgen dat je met je reisgezelschap een geweldige tijd in de omgeving hebt. De locatie van de parken is dan ook doorslaggevend. Ze willen je niet je hele verblijf op het park houden, maar juist zorgen dat je geniet van alles wat de regio te bieden heeft. Al is er uiteraard voor de kleintjes entertainment, bijvoorbeeld door mascotte Koos Konijn!

We konden al onze vragen stellen en zijn helemaal bijgepraat. Daarna werden we uitgenodigd in het restaurant en konden we op de kaart de toegankelijke, lekkere maaltijden vinden van Roompot. In elke regio staat er iets specifieks voor de streek op de kaart (in Nieuwvliet was dit de Fish & Chips) en een aantal klassiekers (de Rendang door chef Jerome) die je overal bij de parkrestaurants kunt vinden. Ze werken bij Roompot het liefst met ingrediënten uit de streek. Ik genoot van een Sex on the Beach cocktail, tomatensoepje, schnitzel en een mango sorbet toe. Die laatste kreeg ik dus niet op, wat een mega grote ijscoupes! 

TikTok Training door Peggy

Terug in het huisje lieten we ons bijpraten over het algoritme van TikTok. Hoe kun je daar je volgers laten groeien? Peggy heeft inmiddels bijna 90.000 volgers op dit kanaal, dus ze weet waar ze het over heeft. Naast de do’s en don’ts konden we ook onze eigen vragen stellen. Ik weet nu eindelijk hoe je een reactie op één van je eerdere filmpjes in een nieuwe video krijgt om er op te reageren. Het bleek heel simpel… Maar je moet het dus even weten. Tijdens het weekend steeg mijn volgersaantal met 30 stuks en ging er een filmpje viraal, dus de tips helpen zeker. Op naar de 1000 zodat ik daar ook live zou kunnen gaan. Mij vind je net als op de andere socials onder @marstyle78 en ik post er hele andere content dan op de andere kanalen, een beetje de achtergrondinfo over mijn werk, filmpjes over samenwerkingen, onderzoekjes die ik niet uit wil schrijven op mijn blog en gewoon dingen die ik leuk vind.

@marstyle78 #roompot #kooskonijn #uitgenodigd #nieuwvlietbad #verkleedfeestje ♬ Roompot Club Song – Roompot

Zondag: channelend schrijven

Na het ontbijt op zondag, werden de meeste bedden afgehaald en koffers ingepakt. Wie dat wilde trok een orakelkaartje. Ik trapte de dag af met schrijftips en masterminds en uitleg over de methode van Channelend Schrijven op 2 verschillende manieren. Wederom was dit een schot in de roos en behoorlijk out of the box waarin de meeste mensen werken. Het gaf dus een goede inspiratieboost en hele leuke nieuwe inzichten. We masterminden nog een beetje over de zakelijke kanten van bloggen en daarna mocht iedereen zich omkleden.

Yoga bij EgliZen

De regio Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen liet ons de omgeving verkennen. We reden naar B&B en Yoga studio EgliZen in Hoofdplaat, een mooi samenvoegsel van église (kerk) en zen (met yoga). De eigenaresse vertelde over de verbouwing die ze werkelijk prachtig hebben uitgevoerd. Bijzonder overnachten in deze kerk, gegarandeerd. De details zijn echt schitterend, zeker als je ook doorloopt naar de yogastudio bovenin de kerk. We waren op retreat tenslotte, dus hier kreeg onze groep een lesje yoga voor beginners. Heel erg leuk om te doen en er werd rekening gehouden met blessures, zodat elk op haar eigen niveau mee kon doen. Ik had nog niet eerder yoga gedaan (wel pilates), dus ik vond het erg leuk om er op deze bijzondere plek kennis mee te maken. Best moeilijk om je evenwicht te bewaren, maar juist daarom ook zo leuk als je met een groep dames bent. Overigens is een wijnproeverij in deze kerk ook mogelijk.

Na afloop had Theetuin Nieuwe Haven voor ons een gezonde, lichte maaltijd verzorgd. Een leuk adresje in Schoondijke om eens aan te doen als je in deze regio op vakantie bent. Je kunt er ook workshops doen of een high tea bestellen. Ze zijn open op vrijdag, zaterdag en zondag. We namen hier afscheid van alle dames, de retreat zat er op.

Evaluatie in de sauna

Tijd voor Peggy en mijzelf om het vakantiehuis op te ruimen en even bij te komen van alle indrukken. We haalden iets lekkers bij de Roompot Snackbar (loaded saté, super lekker), belden met de gastenservice voor uitleg over de sauna (even de stoppen in de meterkast checken) en lieten deze daarna opwarmen. Een heerlijk plekje om deze allereerste Content Retreat te evalueren, toch? In de infraroodsauna konden onze yoga spieren lekker opwarmen en ontspannen.

content retreat bloggersweekend

De eindconclusie is dat we meer workations, content retreats en (incompany) trainingsdagen willen organiseren samen, want we blijken een heel goed team. De volgende ochtend snel de laatste vaat uit de vaatwasser, stofzuiger er doorheen, afvalstromen op de juiste manier wegbrengen en moe maar voldaan op huis aan. Dank aan alle sponsors en vooral aan iedereen die er was voor de fijne sfeer en veren in de kont. Het smaakt ook voor ons naar meer!

Mail me op info[at]marstyle.nl als je interesse hebt in deelname, sponsoring of een privé training of brainstorm. Of slide in mijn DM, dat kan ook.

Wanneer was jouw laatste vrouwenweekend?

Vier de zomer bij Roompot!

Lees ook:

Werken aan jezelf op Mindfulness Retreat in Valencia

Hoe kies je de perfecte yoga mat?

Blogweekend in Center Parcs het Heijderbos

Spot the bloggers: ik ging op blogweekend!

Bij Landal Hoog Vaals op mamabloggerweekend

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.