Keek op mijn Week: van APK tot brugklaskamp

Superhectisch weekje weer, ook omdat ik in het weekend niet bepaald stil zat om uit te rusten. Wel ben ik eindelijk begonnen aan de nieuwe Lord of the Rings serie op Prime, zo gaaf! Kijk jij ‘m ook? Series en films zijn echt mijn me-time en dat heb ik met zoveel afspraken buiten de deur en dittemedatjes wel nodig, haha. Lees je weer mee?

buurpoes
Spelen met de buurpoes.

Afvalstation

Zaterdag nam ik eerst afscheid van de kids. Hoewel, de oudste had al vroeg een afspraak met haar vader om samen te fietsen. Daarna wat huishoudelijke zaken, tussendoor uitgepuft op de bank, wat werk gedaan en eeeeeeeiiiiindelijk een klus opgepakt waar ik al heel lang tegenaan hikte. Zooi uit de schuur naar de auto sjouwen en dumpen bij het afvalbrengstation. Ik was er aardig verhit van. Helemaal toen bleek dat je hier tegenwoordig een afspraak voor moet maken… Wist ik veel… Gelukkig mocht ik toch tussendoor, want de auto zat aardig volgepropt met zware spullen. Daarna op mijn gemak nog even verder getikt achter de laptop. 

Lees ook: Je bedrijfsruimte in de buitenlucht of schonere lucht binnen?

tekening
Dit portret van ons gezin vond ik aan de knijperlijn in het kleine kamertje. Supermooi!

Wandelen in een mooi stukje Nederland

Zondag had ik een zakenlunch op het programma staan. Heel leuk, want er zijn direct allerlei leuke opdrachten uitgezet op het gebied van events. Ik moet mijn nieuwe website op dit gebied eigenlijk echt eens af gaan maken, haha. Maar goed, bezig zijn zodat je een portfolio opbouwt is natuurlijk veel belangrijker dan een website. Na de lunch even wezen kijken bij mijn lapje grond, ik was er nog niet eerder geweest.

grond nederhorst den berg
Een klein stukje van dit weiland is van mij, pensioenopbouw als zzp-er.

En een prachtige locatie van Natuurmonumenten gescout daar in de buurt: de Sterrenwacht in ’s Graveland. Je kunt hier ook prachtig wandelen!

Lees ook: Glitters uit de mailbox van augustus 2022

wandelen bij de sterrenwacht
Wat een prachtig natuurgebied bij de Sterrenwacht!

APK

Maandag vroeg richting de garage, want mijn auto kreeg z’n eerste APK. Was nog even stressen, want ook dochterlief moest met spoed naar de ortho wegens een afgebroken slotje. Gelukkig was haar opa de reddende engel die haar naar de ortho en daarna door naar school wilde brengen.

peugeotdealer
In de showroom werken.

Ik werkte bij de dealer de mailboxen door en al vrij vlot kon ik mijn auto weer meenemen. Mèt opgefriste airco, yay! Thuis snel verder gewerkt en daarna door naar Gouda om dochterlief weer op te halen. Thuis namen we een ijsje en daarna zouden we richting haar fiets bij opa en oma gaan. Ik dacht we gaan lekker lopen, met de zware schooltas achterop mijn eigen fiets… Helaas lukte het vastzetten met een spin niet zo goed. De spin draaide om mijn kettingkast heen en ik kreeg hem met geen mogelijkheid meer los. Ieks! Zo’n brugklas schooltas is echter loodzwaar, dus toch de auto maar weer gepakt. Wat een toestand.

spin in wiel
Tja… dat dus.

Ook nog even contact gezocht met een leuke hotelketen in Duitsland, om overnachtingen onderweg en weer terug naar onze herfstvakantiebestemming bij Roter Hahn in Zuid-Tirol te regelen. Hopelijk wordt de aanvraag goedgekeurd. ’s Avonds op mijn gemak maar even het hoofd leeggemaakt tijdens het koken van een HelloFresh gerechtje dat ik nog had staan. 

Lees ook: Kinderboek: Bij uil thuis

pasta gerecht
Genoeg voor 2 dagen, was erg lekker deze vegetarische pasta dus de volgende dag in de herhaling!

Technische issues

Dinsdag werkte ik niet alleen aan artikelen, maar ook aan de achterkant van mijn site en deed ik een adverteerdersnieuwsbrief uit. Nick van Get Big Marketing keek achter de schermen even mee, want ik had toch alle caching dingen aangevinkt en mijn website bleef maar traag… Gelukkig ontdekte hij het euvel vlot en was het daarmee meteen ook verholpen. Dankje Nick, ook voor het mooie uiterlijk van mijn site!

Ik probeer ook meteen maar het ‘verweesde content’ probleem aan te pakken, vandaar in dit weekoverzicht wat linkjes naar oude artikelen. Wie weet interessant genoeg om eens naar door te klikken?

Lees bijvoorbeeld: Kijkje in de portemonnee 2022: wat geef ik nu uit aan boodschappen?

Oh en ’s middags richting school voor het juffengesprek van mijn groep 7 kind. Eén van de juffen had ik vorige week al ontmoet, maar de andere kende ik nog niet.

overal orbies
De vloer lag van keuken tot achterdeur, van onder de bank tot onder de tv-kast… compleet bezaaid met slijmerige orbies…

Orbies over de grond…

Woensdag kwam de schoonmaakster die onder meer de vloer lekker heeft gedweild… ’s Middags kwam er alleen een dochter uit school die “mama noodgeval!” riep terwijl ik zat te werken. Eén van de grote squishy ballen bleek uit elkaar gespat. De vloer en het vloerkleed waren bezaaid met slijmerige orbies. We zijn samen best wel even bezig geweest om de hele boel op te vegen en te verzamelen. Dus als je denkt wat verscheen er weinig content online… ik was druk met noodgevallen, heen- en weer chauffeuren enzovoorts… Ben blij dat ik eigen baas ben, geen idee hoe je anders al dit soort onverwachte dingen moet incalculeren.

national geographic
Het cadeautje dat National Geographic Junior ons stuurde, valt in goede aarde! Na het woordjes flitsen lekker lezen over interessante dierenweetjes in dit magazine.

Om samen te ontstressen einde dag, hebben we gezellig in de keuken gestaan met een HelloFresh receptje. Dochterlief heeft onder meer de gember geraspt met de Zester die we een tijdje terug van BergHOFF kregen op de Blogboot. Ze vindt het een fijn ding (net als ik trouwens). Je koopt hem hier.

berghoff zester

Lees ook: Stoer jurkje van OChill

Skechers event

Donderdag snel nog even een paar dingetjes opgepakt – lees: ontvangen schoenmaten en kleurvoorkeuren doorgeven voor het Blogboot event en financiële administratie – en toen floep floep de auto in. Ik was uitgenodigd in Lage Vuursche op een prachtige locatie in the middle of nowhere (geen telefoonbereik) door schoenenmerk Skechers

buiten in de kuil

We mochten onze schoenen omwisselen voor exemplaren uit de nieuwe collectie. Ook in leuke sokken hadden ze voorzien. Ik kreeg de Skechers D’Lites met ‘warm tech memory foam’ waarin je voeten (en daarmee ook je lichaamstemperatuur) warm blijven.

skechers d lites wandelschoenen

Ze bleven niet schoon, want we gingen op stap met 2 boswachters die ons dingen leerden over de letterzetter die bomen sloopt, welke dennenboom lekker geurt en waarom je wilde pinken nooit moet aaien (als ze een grote koe zijn wil je niet dat ze op mensen afrennen voor een aai).

wandelen in lage vuursche

Was flink doorstappen, maar wat een prachtige omgeving! Echt van genoten zo mooi. Daarna luisterden we naar een presentatie over het merk en konden we verhuizen naar de prachtig gedekte tafel buiten. Sfeervol met bloemen en schoenen onder stolp. Precies tussen de buien door ook, dus perfecte timing.

lage vuursche hei skechers

Ze hadden een overheerlijke vegan lunch voor ons bereid bij ‘Buiten in de Kuil’. Genoten en ook weer heel veel nieuwe mensen ontmoet. Totaal andere setting dan het vorige Skechers event waar ik met de kinderen was, maar wederom fantastisch georganiseerd en zeer inspirerend!

 

Thuis dochterlief opgehaald bij opa en oma en samen voorlezen – koorlezen – doorlezen voordat ik achter de laptop kroop. Wederom gezellig samen in de keuken gestaan voor de avondmaaltijd. Toch even een paar momentjes samen zo.

perslunch skechers

Lees ook: Warm uiltje

Brugpieper terug van kamp

Vrijdag wat telefoontjes gedaan met salestrainers in een specifieke hoek voor een trainingsdag die ik ga opzetten. Heel inspirerend. Lekker gewerkt in ieder geval tot ik mijn dochter uit school kon halen. Even samen-tijd. Vlug nog wat werk terwijl dochterlief koekjes bakte voor haar zus en doorrrrrr… Want de schoolapp liet weten dat de brugklassers ruim een uur eerder terugkwamen van kamp in verband met het slechte weer. Onderweg werden we nog bijna van de weg afgedrukt door één of ander kontgat in een wit busje. Bah! 

perspakketje bodyshop edelweiss
Prachtig perspakketje van The Body Shop om te proberen.

Gelukkig kwamen we heelhuids en op tijd aan in Gouda. Eenmaal de juiste bus gevonden kwam dochterlief er al aangelopen met één van haar nieuwe vriendinnen. Meteen even kennisgemaakt, ook met haar vader. Op de middelbare school weinig kansen om de klasgenoten en hun ouders te ontmoeten tenslotte. Niemand komt uit dezelfde woonplaats als wij.

Lees ook: Voor het eerst naar de Peuterspeelzaal

Wat een fantastisch brugklaskamp heeft ze gehad! In de auto kwamen er heel veel leuke verhalen los. Op een slaapzaal met alle meiden van de klas, karaoke, zwemmen, Wie is de Mol, de dierentuin een spookspel en nog veel meer leuke dingen… 

Het was allemaal rond etenstijd, dus ik had de jongste beloofd dat we door de McDrive zouden gaan. Even chill en lekker een filmpje aan. Thor: Love & Thunder stond op Disney+ met heel veel nostalgie richting mijn eigen middelbare schooltijd (die soundtrack barst van de Guns n’ Roses nummers, heerlijk). Wat een rijkdom toch zo’n vrijdagavond met beide meisjes bij me.

Hier lees je trouwens het vorige weekoverzicht. Heb je nog iets nodig? Superlief als je besteld via een affiliatelinkje, kost je niks extra en helpt mij enorm. Misschien wil je ook wel zo’n squeeze ball vol orbies om te zien hoe dat door je woonkamer heen ontploft? Of een wat houdbaardere fidgetbal, een Ticket to Ride bordspel (wij willen er dit weekend weer eentje spelen) of opzetborstels voor je elektrische tandenborstel misschien?

Zo soit, weekend! Ik heb het nodig… jij ook?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.