Kinderboek: Bij uil thuis

Tussen de regenbuien door dacht ik even een goedkoop uitje te doen met de meiden. Wat briefjes in de buurt die ik wilde bezorgen combineren met die leuke speeltuin daar in de buurt. Helaas bleek de glijbaan opgeblazen met vuurwerk. Jammer. Te gevaarlijk voor de meiden, hele scherpe randen.

Na de korte wandeling daarom lekker op de bank gekropen met het boek ‘Bij uil thuis’ van uitgeverij Ploegsma.

boek bij uil thuis

Dit boek viel gisteren op onze deurmat, nadat maandag bleek dat ik deze prijs had gewonnen. Ploegsma geeft, net als veel andere uitgeverijen, wekelijks een mooi boek weg op hun Facebook pagina. Dit keer een kinderboek, dus ik ben heel blij dat ik deze kans gewaagd en gewonnen heb. Het is een mooi dik boek met grote letters en korte zinnen. Ook geschikt voor beginnende lezertjes. Op elke pagina staat een mooie prent. De verhaaltjes zijn kort, waardoor je het daarna makkelijk weer weg kan leggen.

Mijn dochters moesten wel lachen om die gekke uil, die in het verhaal van vandaag bang was voor zijn eigen voeten die rare bobbels van de deken maakten. De schrijver is meneer Lobel, die ook verantwoordelijk is voor de verhalen van Kikker en vriendjes – zo lees ik vooraan in het boek. Wij zijn gek op boeken en voorlezen kost niets. Budgettip dus.

‘Bij uil thuis’ heeft grote letters en is daarmee ook zeer geschikt voor beginnende lezers.

Mocht je nu niet regelmatig een boek winnen, (of een hele stapel van Sint en de Kerstman hebben gekregen) dan is de bibliotheek ook leuk. In mijn woonplaats zijn kinderen tot 18 jaar gratis lid.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.