Glitters uit de mailbox van augustus 2022

Tijd voor glitters! Vaak red ik het niet om alle persberichten die ik ontvang te gebruiken, maar er zitten zoveel leuke blijmakers tussen deze nieuwtjes dat ik het leuk vond om vaker wat glitters uit de mailbox rond te strooien op de blog. Als ik er blij van word, dan is het ook goed voor een glimlach bij jou misschien?

glitters uit de mailbox

Vorige keer had ik er 10, verzoek was om er wat minder te doen en ik kreeg complimenten over de foto’s. Dat professionele beeldmateriaal dat wordt meegestuurd is inderdaad vaak echt prachtig.

Helaas kon ik niet alles gebruiken: sommige bedrijven sturen hun teksten volledig opgemaakt toe als… ‘plaatje’. Daar kan ik natuurlijk niets mee. Ik heb de afbeelding van het product nodig en ik wil een stukje tekst uit het persbericht kunnen kopiëren. Bovendien is zo’n tekst in een plaatje onleesbaar klein en niet te vergroten.

Enjoy!

1 Sprookjesopera Hänsel und Gretel

opera vruchtvlees christiaan endeman
Afbeelding: Vruchtvlees / Christiaan Endeman

Dit vond ik zo’n inspirerend plaatje! Hij zat bij een bericht over de Nederlandse Reisopera die het nieuwe seizoen start met Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck. Een fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar. We volgen broer en zus op hun magische reis, met hoopvolle energie als brandstof. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld?

Hänsel und Gretel is een humoristische en optimistische voorstelling met onder meer een spectaculaire vliegreis van Hänsel en Gretel met een troep zwanen, een magisch kussengevecht en de spannende strijd tegen de Knusperhexe, die kinderen in een verlaten kermiscarrousel gevangen houdt. Lukt het Hänsel en Gretel om ze te bevrijden?

Het fantasierijke decor bevat prachtige 3D-projecties en de weelderige, romantische muziek van componist Engelbert Humperdinck zit vol toegankelijke dansritmes. De opera wordt gezongen in het Duits, maar is met de Nederlandse boventiteling ook voor kinderen vanaf 10 jaar goed te volgen.

SPEELLIJST
vr 30 sep & zo 2 okt: Wilminktheater, Enschede, vr 7 & zo 9 okt: Carré, Amsterdam, vr 14 okt: Orpheus, Apeldoorn, za 22 okt: Theater a/h Vrijthof, Maastricht, di 25 okt: Stadsschouwburg Utrecht, do 27 okt: De Spiegel, Zwolle, za 29 okt: Atlas, Emmen, di 1 nov: Stadsschouwburg Groningen, do 3 nov: Amare, Den Haag, za 5 nov: De Harmonie, Leeuwarden

Lees ook: Concerttip: Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag

2 Jim Bakkum kookt net als ik met HelloFresh

jim bakkum hellofresh
Foto: HelloFresh

Wie mijn weekoverzichten leest, weet dat ik sinds een samenwerking klant ben geworden bij HelloFresh en daardoor het koken steeds beter onder de knie krijg. Jim Bakkum is het nieuwe gezicht in de reclames van deze maaltijdbox dienst, naast zanger en acteur is hij vader van drie jonge kinderen. Jim en zijn gezin hebben een druk schema en hij vindt het belangrijk om met elkaar gezond te eten. In de avond eet hij dan ook het liefst een lekkere en verse maaltijd. Vanaf 26 augustus helpt HelloFresh hem hierbij. 

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders graag minder tijd besteden aan het bedenken van recepten (28%), het doen van boodschappen (20%) en het koken van eten (19%). Herkenbaar toch? Voor Jim Bakkum is dit niet anders. Hij zet het liefst een snelle en voedzame maaltijd op tafel waar het hele gezin van geniet. Jim: “Voor mij is het eetmoment samen heel belangrijk, zeker in drukke tijden. Wij zijn met vijf personen thuis en die vijf personen willen nog al eens iets anders. Met HelloFresh kun je kiezen uit 30 verschillende recepten per week, dus ik kan goed variëren. Daarbij zijn mijn kinderen niet de makkelijkste eters en maken de HelloFresh-recepten het leuker voor ze om nieuwe dingen te proeven. Wat mij opvalt is de kwaliteit van het eten. Ieder recept blijkt een smaakexplosie. Daarnaast kun je recepten kiezen die passen bij verschillende behoeftes.”

Zelf ben ik overigens vanwege de moeilijke eters hier overgestapt van een 3-persoons naar een 2-persoonsbox. Nog steeds houd ik vaak wat over, maar ze proeven wel meer. De kip bij ons eerste Buzz Lightyear gerechtje uit de box vonden ze trouwens heerlijk! Afijn, glitter vanwege de herkenbaarheid, leuk dat Jim hetzelfde doet als ik.

Lees ook: Jasmina’s ultieme recept: gember kip!

3 Uitkijkplatform 5 Fingers

Krippenstein-FiveFingers-Foto-RudiKainPhotografie
Krippenstein FiveFingers.Foto: RudiKainPhotografie

Prachtig dit plaatje toch? Komt uit een persbericht van deelstaat Oberösterreich. Niet ver van Hallstatt in Oostenrijk vind je de plaats Obertraun waar je een gondel kunt nemen naar dit ‘5 Fingers’ uitkijkplatform op 2100 meter hoogte. Het wordt zo genoemd omdat de stalen platform 5 uitlopers heeft zodat je de omgeving vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Je moet geen hoogtevrees hebben, maar je wordt getrakteerd op een weergaloos mooi uitzicht. Het lijkt mij heel gaaf!

De deelstaat Oberösterreich (Opper-Oostenrijk) met haar hoofdstad Linz heeft een oppervlakte dat vergelijkbaar is met Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht tezamen: zo’n 11.987 km². De regio is vooral bekend vanwege de populaire Donauradweg fietsroute waarvan het traject dwars door Opper-Oostenrijk loopt. Deze provincie heeft de vakantieganger van alles te bieden met 5100 kilometer aan bewegwijzerde fiets- en mountainbikepaden, 7000 km aan wandelroutes, 26 beschermde natuurgebieden, 76 meren, 4 UNESCO Werelderfgoederen en met bergtoppen tot 2995 meter.  

Lees ook: Skivakantie ecofriendly?

4 Regenboog bijtspeeltje

regenboog bijtspeeltje
Foto: Kleine Giraf

Regenbogen, ik houd ervan! Deze foto zat bij een persbericht over de bijtspeeltjes herfstcollectie van Lanco. Herfst betekent natuurlijk bijtspeeltjes in de vorm van herfstbladeren en een paddenstoel, maar terloops blijken ze ook nog keuze uit schelpen, dieren, fruitvormen, sterren en planeten, een regenboog, cactussen en nog veel meer te hebben. Alle figuren zijn speciaal ontwikkeld voor kleine babyhandjes. De zachte structuur van het natuurrubber is heerlijk om op te sabbelen en bijten, zeker bij doorkomende tandjes en pijnlijk tandvlees. Mijn jongste dochter was gek op haar Kleine Giraf destijds. 

Het natuurrubberen speelgoed van Lanco wordt speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten en voldoet dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Sommige onderdelen worden zelfs nog ambachtelijk met de hand uitgevoerd. Alle speelgoedfiguren van Lanco zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn vrij van schadelijke stoffen als PVC, BPA, Nitrosaminen en Ftalaten. Zelfs op de gekleurde figuren kan heerlijk worden gesabbeld dankzij het gebruik van eetbare kleurstoffen. Hier te koop,  mocht je een leuk kraamcadeautje zoeken.

Lees ook: Productnieuws en bekkenbodemtips voor babymama’s

5 Beautiful Disaster

beautiful disaster
Foto: The Searchers

Ik ben een sucker for romance… Deze foto trok dus mijn aandacht, hij komt uit de teaser voor het nieuwe ‘young adult’-fenomeen ‘Beautiful Disaster’. ‘Beautiful Disaster’ is een verfilming van het gelijknamige boek van Jamie McGuire en wordt verfilmd door After-regisseur Roger Kumble. Wel moeten we nog even geduld hebben, hij wordt in het voorjaar van 2023 pas verwacht. 

In de teaser zien we hoe Abby (Virginia Gardner) er alles aan lijkt te doen om bad boy Travis ‘Mad Dog’ Maddox (Dylan Sprouse) zoveel mogelijk te vermijden. Travis raakt echter geïntrigeerd door Abby’s afwijzing en stelt een weddenschap voor: als Abby wint, mag hij een maand lang geen seks hebben. Als hij wint, moet zij een maand lang bij hem verblijven… Kan niet wachten tot deze film uitkomt, jij ook?

IJsland wintervakanties van de gebaande paden met Voigt Travel

6 Regenboogschoenen: S Lights: Rainbow Racer

Skechers_S Lights- Rainbow Racer
Foto: Skechers

Had ik al gezegd dat ik blij word van regenbogen? Met deze vrolijke SKECHERS Rainbow Racer sneaker trekken je kids graag hun schoenen aan. Met deze comfortabele lichtgewicht sneaker lopen ze namelijk letterlijk de hele dag op wolkjes en regenbogen. Door de glitterdetails en de lichtjes in de tussenzool begin je het schooljaar vrolijk. De SKECHERS S Lights: Rainbow Racer schoen is verkrijgbaar in de kleuren roze/meerkleurig en blauw. De sneaker is te koop voor een adviesprijs van € 65,-. Overigens hebben ze ook andere leuke lichtgevende modelletjes voor jongens en meisjes in de nieuwe collectie.

40PlusRelatie

Lees ook: Fashiontrends herfst winter 2022/2023

7 Belgen gaan graag op vakantie naar de Seychellen

seychellen ethiopian airlines
Foto: Tourist Office Seychelles

Dromerige stranden, azuurblauwe golven, granieten rotsen, wuivende palmbomen, luxueuze resorts … de sprookjesachtige kust van de Seychellen-eilanden is wereldberoemd. Extra leuk is dat elk eiland z’n eigen karakter heeft. Duikers en snorkelaars trekken vooral naar het magische koraaleiland Aldabra. Vogelspotters reppen zich naar Bird Island. Citytrippers flaneren door de steden van Mahé. En dierenvrienden speuren naar reuzenschildpadden op La Digue. Prachtige plaatjes dus, ik kreeg ze van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines.

seychelles
Foto: Tourist Office Seychelles

Ethiopian Airlines zag het aantal Belgen aan boord verdubbelen ten opzichte van topjaar 2019. Belgen zijn massaal de bijzondere bestemmingen op dit continent van hun bucketlist aan het afvinken. Want ja, een unieke reis? Die beleef je in Afrika. De Seychellen is één van de populairste bestemmingen in Afrika waar de Belgen naartoe vliegen dit jaar. Niet gek ook met een rechtstreekse vlucht vanaf Brussel. 

Ethiopian Airlines heeft meerdere vluchten per week. Heen en terug van Brussel naar Mahe Island (Seychelles) boek je vanaf 727 euro per persoon, inclusief bagage 2 x 23Kg en 7kg handbagage. Ook voor jou iets om voor te sparen?

Kaartje2go.nl - Kinderfeestjes

Lees ook: Familie vakantie naar Boa Vista in Kaapverdië

Nou bij deze is het glitteroverzichtje compleet, ben heel benieuwd of jij hier ook vrolijk van wordt?

Dit is dus een kleine greep uit mijn inbox… er was nog veel meer leuks te vinden aan prachtige plaatjes en mooie blije nieuwtjes. Zie ook mijn highlights in de glitters van juli.

En? Vertel? Leuke rubriek? Werd je er blij van?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.