Glitters uit de mailbox van juli 2022

Tijd voor een nieuwe rubriek, aan de kijkcijfers zie ik wel of het voor herhaling vatbaar is maar laat gerust een reactie achter onder dit artikel. Vaak red ik het niet om alle persberichten die ik ontvang te gebruiken, maar er zijn zoveel leuke blijmakers dat ik dacht misschien leuk om maandelijks wat glitters uit de mailbox rond te strooien op de blog. Als ik er blij van word, dan is het ook goed voor een glimlach bij jou misschien?

glitters uit de mailbox

Nou bij deze, ben heel benieuwd of jullie hier ook vrolijk van worden.

1. Nieuw Unesco erfgoed: Baha’i tuin

bahai gardens
Foto: Go Israël

Zie je deze prachtige tuin? Deze is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, het gaat om de Baha’i heiligdommen en tuinen in Haifa en Akko te Israël. Dit bedevaartsoord trekt niet alleen jaarlijks 5 miljoen gelovigen van het Bahá’í-geloof, maar ook honderdduizenden toeristen uit de hele wereld.

Lees ook: 6 interessante natuuruitjes in Vlaanderen

2. Ronde kaarsen

anohter label kaarsen
Foto: Another Label

Simpel, maar toch echt even iets anders zijn deze ronde kaarsen in de kleuren
kobaltblauw en wit, en de bijpassende gegoten onderzetters. Ze komen van modemerk Another-Label, dat normaal gesproken dus fashion lanceert. De kaars is €14,95, de onderzetter € 9,95.

Regenboogtas

regenboogtas
Foto: TK Maxx

Ik ben nog nooit bij TK Maxx binnen geweest, maar ze sturen me vaak erg leuke foto’s toe van hun noviteiten. Deze regenboogtas is tè leuk. Prijs € 13,99 euro.

4. Urban bike bingo voor buitenlandse toeristen

urban bike bingo snor
Foto: Snor Uitgevers

Ja, hier krijg jij ook een lach om de mond van toch? Ik vind hem grappig. Deze ‘urban bike bingo’ vind je in het nieuwe boek Dutch Biking van Uitgever Snor. Cadeautje voor je buitenlandse vrienden dat hulp en inzicht bij het toeren door de Nederlandse fietsjungle geeft. Shop je hier voor 12,99 euro.

Lees ook: België: Fietsen en biken in en rond Koksijde-Oostduinkerke

5. Geen huis geen feestje

Sympathieke actie van de Vereniging Eigen Huis. Ze staat van 19 tot en met 21 augustus voor het eerst op festival Lowlands. In de startersstand Geen Huis Feestje, speciaal ingericht voor het festivalpubliek, vraagt de vereniging aandacht voor de oneerlijke positie voor starters op de woningmarkt. Ze verloten ook vrijkaarten voor dit festival op hun site trouwens. En hoewel ik geen starter meer ben lijkt een koopwoning voor mensen als ik al even onhaalbaar. Fijn dat ze proberen te helpen.

6. Zingende zeemeerminnen

zingende zeemeerminnen
Foto: Sprookjestuinen van Drenthe

Op zaterdag 24 september is er een ‘Sprookjestuin voor grote mensen’ event in Dwingeloo. Voor al die volwassenen die genieten van de oeroude verhalen en meer willen weten over de symboliek en de boodschappen die de verhalen verbergen. Voor hen die eens de ongekuiste versies willen horen. Ze hebben er onder meer zingende zeemeerminnen, lezingen, vertellingen, voorstellingen, workshops, muziek en heerlijke biologische hapjes en drankjes in een prachtige tuin. 

Lees ook: Zeemeermin zwemmen… op Malta!

7. Bladsnijmieren bij Burgers Zoo

Bladsnijdermieren
Foto: Mira Meijer / Koninklijke Burgers’ Zoo

Het overdekte tropische regenwoud Burgers’ Bush is een nieuwe diersoort rijker: 300.000 bladsnijdermieren dragen in een nieuw ontworpen verblijf verse bladeren naar hun nest. Werksters kauwen het blad fijn en voeren het aan de schimmelkolonie, die als voeding dient voor de larven van de mieren. Dankzij een creatieve constructie van onderling verbonden telefoonpalen en telefoondraden zien bezoekers regelmatig op ooghoogte bladeren door de Bush wandelen. Prachtige foto vond ik zelf!

Lees ook: Uitstapje: Mangrove Musical in Burgers Zoo

8. Pastelkleurige Aurora-lijn

aurora logitech
Foto: Logitech

Heel cute vind ik deze Aurora-collectie van gamingmerk Logitech. Deze nieuwe collectie bestaat uit de G735 Wireless Gaming Headset, G715 Wireless Gaming Keyboard, G713 Gaming Keyboard, G705 Wireless Gaming Mouse en acht op maat gemaakte accessoires. Ontworpen om gender inclusief te zijn en richt zich op de behoeften en wensen van vrouwelijke gamers. Je kunt alles ook personaliseren via aangepaste accessoires en kleuropties. 

9. Pokémon artwork tentoonstelling

pokemonkunst
Foto: Pokémon Company

The Pokémon Company International heefteen online tentoonstelling van het artwork aangekondigd, de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’. Vanaf 10 augustus 2022 kunnen fans het populaire verzamelkaartspel gratis online browsen in een digitale galerij met illustraties uit meer dan 26 jaar Pokémon. Daar ben je als fan van de prachtig geïllustreerde kaartjes wel even zoet mee! 

10. Instagrammable idyllisch plekje in Slovenië

slovenie instagrammable
Foto: Feel Slovenia

Vijftig tinten emerald kun je vinden in Slovenië. Zie deze prachtige foto dan! Vlakbij de Italiaanse grens creëert de Soča-rivier schilderachtige decors. door de gelijknamige vallei. Denk wilde watervallen en magische poelen, ik kwijl alleen al van de foto. In het echt bekijken? Je verkent dit bijzondere landschap te voet of maakt een avontuurlijke rafttocht. 

Lees ook: Het spel van het leven en hoe te spelen

Ok, dit is dus een kleine greep… er was nog veel meer leuks te vinden aan prachtige plaatjes en mooie blije nieuwtjes. Dacht zelf om hier een maandelijkse rubriek van te maken, maar misschien moet ik met categorieën gaan werken want bovenstaande is allemaal van de laatste week van juli…

En? Vertel? Leuke rubriek? Werd je er blij van?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.