Het spel van het leven en hoe te spelen

Mijn corona siësta is mijn dagelijkse momentje van bezinning. Nu ik niet meer echt slaap, maar wel de rust nodig heb, gebruik ik dit zen-moment voor het luisteren van inspirerende ’talks’ op youtube. Happy thoughts zorgen voor genezing. Iedereen die zich beter wil voelen, kan daarom het beste op positieve dingen focussen. Deze week luisterde ik naar een voordracht van “Het spel van het leven en hoe te spelen” uit 1925 van Florence Scovel Shinn. Als jij je beter wilt voelen, adviseer ik je om hetzelfde te doen!

florence scovel shinn
Foto: Shutterstock

“Wat zie je er gelukkig uit,” zei mijn moeder laatst. En zo voel ik me ook. Ben al een tijdje bezig met een spirituele reis vol interessante ontdekkingen. De corona-tijd heeft dit in een stroomversnelling gebracht. Tijdens mijn ziek zijn moest ik wel focussen op de mooie dingen in het leven én de nodige rust nemen.

Vier maanden later revalideer ik nog steeds, maar het heeft me iets moois gebracht. Een dagelijks moment van bezinning en dankbaarheid. Het bewust toepassen van de kracht van positieve gedachten. De mooie kanten zien van de – zoals Abraham Hicks zo mooi formuleert – contrasten in je leven. Over Abraham Hicks heb ik al meer geschreven op mijn blog. Deze week ontdekte ik op mijn youtube tijdlijn een voordracht van het allereerste boek van Florence Scovel Shinn uit 1925.

Florence Scovel Shinn

‘The Game of Life and How to Play it’ wordt voorgelezen door Lila op het youtube kanaal Nevillation. Heb er een paar dagen over gedaan om alle 10 de hoofdstukken te luisteren, maar het is prachtig! Zowel de stem en intonatie als waar het daadwerkelijk om gaat: de inhoud. Verrassend veel overeenkomsten met de verhalen over de Law of Attraction (oftewel Wet van Aantrekkingskracht) van Abraham Hicks die ik zo graag luister op youtube. Maar dan jaren eerder geschreven… De denkbeelden van toen hoor je er wel in terug (als in: feminisme was er nog niet), maar het gaat vooral om de kracht van haar boodschap.

Het spel van het leven is een spel van boomerangs. Onze gedachten, daden en woorden komen eerder vroeger dan later bij ons terug met een verbazingwekkende nauwkeurigheid.

Florence Scovel Shinn leefde van 1871 tot 1941 in de Verenigde Staten. Ze was illustrator en schrijfster en spiritueel lerares. Ik vond de voordracht van dit boek dusdanig inspirerend, dat ik waanzinnig benieuwd ben naar haar andere boeken met titels die mijn nieuwsgierigheid prikkelen:

  • Your Word is Your Wand (1928)
  • The Secret Door to Succes (1940)
  • The Power of the Spoken Word (1945)
  • The Magic Path of Intuition (2013)

Het is toch ook eigenlijk razend interessant én grappig om je te realiseren dat alles wat je zegt naar je terugkomt? Ik probeer daarom zo positief mogelijk in het leven te staan en en elke tegenslag een grappig leermoment te zien. Soms is dat moeilijk, maar gelukkig komt er later een moment waarop ik de humor ervan kan zien en er om kan lachen. Florence Scovel Shinn geeft veel verhelderende anekdotes in haar boek van herkenbare situaties (ook in deze tijd, ja). En om dat aan Abraham Hicks te koppelen: dat zinnetje ‘everything is always working out for me’ dat is dus een belangrijke om regelmatig hardop tegen jezelf te zeggen. Want ja, alles komt altijd goed met mij!

Of zoals mijn 9-jarige dochter dit weekend zei: “Mijn doel in het leven is om het leuk te hebben.” Mijne ook. Je bent een wijs mens om dat nu al te snappen.

Maar goed, bij mij is het kwartje ook gevallen en daarom voel ik me nu als basisemotie gelukkig. Dat maakt het ook makkelijker om met de ‘contrasten in je leven’ om te gaan en jezelf te herpakken als je merkt dat je er in meegesleurd wordt. 

Geen idee waar ik het over heb? Gooi het in de zoekbalk van youtube: Florence Scovel Shinn, The Game of Life and How to Play it. Ik denk dat ik er daadwerkelijk nog meer lol in heb, na het luisteren van dit verhaal.

Lees ook:

Had jij ooit al van deze schrijfster gehoord?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.