Je bedrijfsruimte in de buitenlucht of schonere lucht binnen?

Als het mooiere weer begint, willen veel bedrijven meer gebruik maken van de buitenruimte. Daar is het tenslotte perfect geventileerd! De zon is goed voor vitamine D van de deelnemers aan een vergadering, het is weer eens wat anders en dat stimuleert de creativiteit bij een brainstorm. Bovendien gaan medewerkers bij veel bedrijven in de lunchpauze graag naar buiten om hun hoofd leeg te maken en zijn ze productiever met meer groen binnen. Hoe help je mensen daarbij?

vinklisse buitenvergadering zitbank
Foto: Vink Lisse

Tafel voor een groep

Heb  je een smalle gevel, dan is een parkbankje snel neergezet. Heb je een wat grotere patio, kantoortuin, balkon of andere buitenruimte dan zou je picknicktafels in de grotere variant kunnen neerzetten zodat je er makkelijk in kleine groepjes kunt brainstormen, koffiebesprekingen kunt hebben of korte werkmeetings kunt houden. Bij Vink Lisse heb je bijvoorbeeld ‘picknicktafels’ van gerecycled kunststof voor 8 personen.

gardena sproeicomputer
Foto: GARDENA

Groen onderhoud met een besproeiingscomputer

Wist je dat tijdens hele droge periodes het ook een uitkomst is om de tuin van je kantoorpand met bluetooth te laten besproeien? Bijvoorbeeld via de GARDENA Bluetooth-producten, zoals de Water Control Bluetooth. Je sluit dit apparaat (op batterij) rechtstreeks aan op een kraan en bepaalt vervolgens de sproeitijden (bijvoorbeeld elke maandag en donderdag tussen 7 en 8 uur ’s ochtends). De tuinplanten krijgen dan automatisch water. Is het langere tijd droog of juist regenachtig dan pas je de sproeitijden aan. Op de besproeiingscomputer kun je ook een bodemvochtigheidssensor aansluiten. Dan wordt voor elke sproeibeurt gemeten of de tuingrond te droog is of niet. GARDENA heeft ook een ondergronds watergeefsysteem om sprinklers op aan te sluiten. Door de waterleidingen te voorzien van het nieuwe Waterventiel 9V, een soort schakelkastje, kun je het sproeien ook via Bluetooth aansturen. Het ondergrondse watergeefsysteem is ook uit te breiden met bodemvochtigheidssensor(en).

intratuin werkplekafscheiding
Foto: Intratuin

Echt of kunst?

Planten in je kantoor en buiten kun je laten onderhouden door speciale groendiensten. Het is algemeen bekend dat mensen minder stress ervaren en productiever zijn met wat ‘groen’ om zich heen. Vind je echte planten toch een te grote uitdaging omdat het ontbreekt aan daglicht? Bij Vink Lisse is een groot assortiment aan niet van echt te onderscheiden kantoorplanten te vinden. 

intratuin office divider
Foto: Intratuin

Prikkelende office dividers

Ga je toch graag voor ‘echt groen’ dan heeft Intratuin prikkelende afscheidingen voor werkplekken. Deze bestaan uit een grote plantenbak, een zogeheten baliecactus die bezoek waarschuwt om afstand te houden en verschillende maten houten (tafel)rekken. Ze kunnen zowel thuis als op kantoor worden ingezet en zijn naast een praktische reminder voor de anderhalvemeter afstand ook een stijlvolle en (echt waar) gezonde toevoeging aan de (thuis)werkomgeving. Tijdens het begin van de coronaperiode introduceerde Intratuin ook al een groene thuiswerkbox: een box met vier luchtzuiverende planten voor op het thuisbureau.

airthings kantoor
Foto: Airthings

Luchtkwaliteit monitoren

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ademen 9 op de 10 mensen regelmatig onveilige lucht in. De effecten van allergenen, vervuiling, rook door bosbranden, radon en virussen in de lucht hebben invloed op de gezondheid van mensen over de hele wereld. Deze onzichtbare boosdoeners zijn vaak te vinden in onze dagelijkse omgeving zonder dat we ze detecteren. Het merk Airthings heeft dit jaar de View Plus gelanceerd om je daarbij te helpen. Technologisch de meest geavanceerde luchtkwaliteitsmonitor van het merk tot nu toe. De View Plus werkt op batterijen, is met Wi-Fi verbonden en bevat sensoren voor fijnstof (PM), koolstofdioxide (CO2), radon en meer. Het biedt een duidelijk display waarop de gevonden waarden worden getoond. Dit apparaat helpt je dus bij het creëren van gezonde, productieve en energiezuinige binnenruimtes, of dat nu een school, kantoor of restaurant is. Ze hebben overigens ook een variant voor thuis.

>> Lees ook Interieurplan voor mijn kantoor

Heb jij de buitenruimte van je kantoor een make-over gegeven dit jaar of juist binnen meer op zuivere lucht gefocust?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.