Keek op mijn Week: spelletjes, testament

Weer een week voorbij. Deze keer eentje met relatieve rust. Ik nam de tijd om eens na te denken over de richting die ik op wil met mijn blog, hoe ik het voor mezelf makkelijker en leuker kan maken. Ook naar aanleiding van de luister reading van vorige week natuurlijk. Deed gezellig spelletjes met mijn kinderen. We ruimden op. En ik ondertekende mijn testament…

lama lama
Dit spelletje hadden we met kinderen via een ruilspel geruild, stond al een tijd in de kast. Nu dan eindelijk eens gespeeld: Lama Party is een variant op ouderwets ‘pesten’.

Spelletjes

Zaterdag lekker uitgeslapen. We waren moe en lekker lui. Lekker filmpjes gekeken. Ken je Chronicle al? Spannende sci-fi met Ben Affleck en Uma Thurman. Die stond op Prime. En op Netflix begonnen aan de serie Pera Palas’ta Gece Yarisi over een journaliste die een historische reportage moet maken over een bijzonder hotel. Leuk en spannend verhaal dat zich afspeelt in de roaring twenties.

kolonisten van catan

Met de kids nog spelletjes gespeeld, onder andere Kolonisten van Catan. We gingen naar dorp voor wat boodschapjes en ik liet mij ompraten door de kids die allebei een leuk jurkje wilden uit de uitverkoop van Jola Mode. Bij de marktkraampjes lekkere koeken gehaald en even kort bij opa en oma op ziekenbezoek. Daarna met heerlijke loempia’s terug naar huis. Was een tijd geleden dat we loempiaatjes hadden gehaald.

Nog meer spelletjes en films

Zondag hadden we de spelletjes smaak te pakken. In de ochtend heerlijk uitslapen en voor de kijkbuis. ’s Middags ruimden we wat dingetjes op, deed ik huishoudelijke klusjes en hebben we de Historische Scenario’s uitbreiding van Kolonisten uit de kast getrokken. Weet je dat ik die jaren geleden al kocht? Ver voordat ik kinderen had? En dus nog NOOIT gespeeld hè? Echt errug. Volgens mij is het nu ook niet meer te koop…

Maar nu was het moment daar. Er waren vrijwilligers die het met mij wilden spelen: mijn lieve kinderen. Die het ook voor lief namen dat ik chagrijnig reageerde toen één van hen mijn weggetjes wilde blokkeren. Je speelt toch ook wel een beetje om te winnen tenslotte. Nou ja, ik dan. Mijn dochters spelen omdat ze het gezellig vinden om spelletjes te spelen. Het werd een latertje, maar nu weten we hoe dit spel werkt.

kolonisten catan historische scenario's

Binnenkort ook maar eens de Zeevaarders uitbreiding met ze spelen of Steden en Ridders, want ze vonden het leuk. We probeerden de farao te behagen met het bouwen van een prachtige piramide en ondertussen ook met de nodige grondstoffen onze overwinningspunten te behalen. Best lastig want zeker in het begin waren bomen en erts zeer schaars.

Lekker aan mijn blog rommelen

Maandag waren de kinders uiteraard niet wakker te krijgen. Of nou ja, vooral mijn oudste had er moeite mee om uit bed te komen. Ik raapte nog wat knutselpuin uit een laatje met de opdracht dat ze dit moesten uitzoeken en ging zelf achter de laptop aan het werk. ’s Middags kwam hun vader ze weer halen en maakte ik nog wat werkmeters. Picnic bezorgde de boodschappen en ik genoot van B&B Vol Liefde waar weer de nodige interessante ontwikkelingen waren. Ondertussen had ik de laptop op schoot om nog wat technische klusjes op te pakken.

laptop op schoot
In de avonduren nog maar even door…

Testament tekenen

Dinsdag een nieuwe rubriek gelanceerd over de glitters uit de mailbox, en ik ben erg nieuwsgierig naar de reacties… Toch altijd even spannend… gaan mensen het ook echt lezen? Of kan ik me maar beter op de zoekmachinebezoekers richten dan op ‘leuke gezellige’ dingen zoals bijvoorbeeld ook dit weekoverzicht, hahaha. 

Mijn wasdroger deed niet helemaal wat ik wil dat hij deed. Pas nog een mooi artikel gepubliceerd over drogers, maar bij deze droger werkt de condensator net even anders. Te scherp om met je handen te ontdoen van pluisjes, dus ik haalde daar pas al mijn vingers aan open. Maar niet goed gedaan blijkbaar dus ik moet het met de stofzuiger proberen. Hopelijk lost dat het probleem op.

Ik reed naar Hilversum waar de notaris mijn testament klaar had. Dat werd voorgelezen en mocht ik ondertekenen. Kon tussendoor gelukkig nog een aantal vragen stellen waarop ik een fijne heldere uitleg kreeg. Tja, je testament tekenen… het is best naar om na te denken over het einde van je leven, maar een fijne gedachte dat ik het qua afwikkeling nu in ieder geval goed geregeld heb. 

almere haven eten

Daarna door naar Almere en daar nog even de laptop open. Gezellig gegeten in Almere Haven met uitzicht op de bootjes.

Agenda’s stempelen

Woensdag lekker aan het werk en mijn jongste kwam me gezelschap houden. Samen toch maar even wat voorlezen – koorlezen – doorlezen gedaan. Echt slecht, want dat dyslexie huiswerk komt er eigenlijk weinig van deze vakantie. We doen teveel andere dingen en lummelen ook graag een beetje. Ondertussen was haar zus met haar vader lekker op de fiets naar Gouda. Daar genieten ze allebei erg van en de route naar haar nieuwe school kent ze steeds beter. Ben blij dat hij dit op zich neemt, want heel eerlijk kan ik zelf het dorp niet eens meer doorfietsen. Ik ben klaar met de longcovid, maar sommige dingen kan ik gewoon niet meer en dat heb ik geaccepteerd. 

zitkussen
Lekker even chillen in de tuin.

En dat is prima, want er zijn nog zoveel mooie dingen die ik wel kan! Zo hebben we toen ook haar zus thuis was, de stempelspullen van zolder gehaald. Ik gaf wat uitleg over stempeltechniekjes en de meiden hebben heerlijk zitten stempelen om hun ietwat saaie agenda pagina’s op te vrolijken. De meeste stempelinkt deed het nog prima (het ligt al ruim 10 jaar ongebruikt in een bak te liggen) gelukkig. Zo kon ik ondertussen nog wat laptop werk doen.

stempelen agenda

Verjaardag en wimpers

Donderdag verfspullen voor de kinders gepakt. De oudste wilde een schilderij maken, de jongste mocht de lectuurbak die op het toilet staat pimpen. Ik vond de saaie grijze zijkanten lelijk en kom daar zelf niet aan toe, bovendien een goed excuus om het ding leeg te gooien en eens uit te zoeken wat er nu eigenlijk allemaal in zit. Afijn, zij lekker bezig ik aan het werk.

perspakket ikea
Zen perspakket van Ikea.

Er werden flink wat pakketjes afgeleverd. Een mooi perspakket van IKEA én een extra doos om te verloten onder mijn lezers, yay! Onze bestelling van Smulderstextiel, want de oudste vond de dekbedovertrekken die ze had te kinderachtig worden. De meidenkamer moet eigenlijk qua behangetjes ook een metamorfose krijgen trouwens. En last but not least kwamen ook de schoolboeken binnen en konden we de boeken kaften. Of nou ja, na een snelle uitleg kon ze het prima zelf.

boeken kaften
Back to school klusje: boeken kaften.

Daarna door naar een jarig nichtje waar er ook nog schattige kittens te bewonderen waren. Erg gezellig en er was nog taart ook. Bonus! Mijn kinders vonden het zo leuk dat ze besloten zelf naar hun vader te gaan, die konden nog geen afscheid nemen van de andere kinderen. Ik moest alleen op tijd bij Beauty Royale in Alphen zijn voor de wimpers. Gezellig bijgekletst met Imelda die ik nog ken van de zwangerschapsgym van onze oudsten. Wat gaat de tijd toch snel! In no time waren de wimpers weer prachtig en boekte ik meteen maar een gezichtsbehandeling voor volgende week, want zo’n me-time beautymomentje is ook alweer eeuwen geleden. Nu ik het wat rustiger heb, gewoon maar even doen.

Contemplatie dagje haha

Vrijdag een relaxt dagje. Eigenlijk zou ik mijn ex en de kinderen wegbrengen, maar dat hoefde onverwachts niet dus ik had alle rust om de troep van de kinderen in mijn huis op te ruimen (hun kamer was netjes hoor, maar knutselspul in de woonkamer) en mijn eigen zooi (lees: het aanrecht, de was). Voor ik mijn werkdag startte even lekker de powerhoepel en een muziekje erbij en een nummertje lang staan hoepelen. Tijd om even wat fitgirlmoves op te pakken bovendien is hoepelen ook gewoon leuk.

yoast cursus

Ik besloot even niet zo te focussen op productie, maar lekker de achterkant van de site aan te pakken en go with the flow. Ondertussen een cursusje van Yoast aangezet om naar te luisteren en dan is het fijn als je verder niet al te veel hoeft na te denken. Dittemedatjes opgelost wat betreft categorie pagina’s, search console indexeringen, loophole omleidingen gefikst… gewoon lekker relaxt bezig en go with the flow. Heerlijk en door niet te ingewikkelde dingen te willen ook de tijd om rustig over dingen na te denken, mijn Gene Keys boek verder te lezen en te genieten van de rust. Kinders op vakantie dus wat ga ik doen aan dingen die er nooit van komen?

Oh en tadaaa… de crawlability and indexability training afgerond, yay:

Marguerita Bisschop successfully completed the Technical SEO: Crawlability and indexability course!

Lees hier het vorige weekoverzicht. Deze blog ondersteunen kan heel makkelijk door bijvoorbeeld bij Bol.com te bestellen via een affiliate linkje zoals deze. Kost jou niets extra, maar ik verdien er een klein percentage mee voor elke aankoop die je doet. Mocht je dus nog iets nodig hebben, instax camera, koffiecups, opbergbakken… mijn dank is groot als je deze link gebruikt.

Wat ga jij dit weekend doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.