Keek op mijn Week: jarige tiener, nieuwe bank

We zijn alweer halverwege de zomervakantie! Pffff… gaat echt supersnel. Eigenlijk had ik zoveel plannen dat het er allemaal niet in te proppen was en nu zijn we alweer halverwege en wat is er eigenlijk van gekomen? Nou ja best veel, maar 6 weken zomervakantie lijkt toch altijd wat kort, zeker als je kinderen in 2 huizen wonen, vind je niet?

potje qwixx

Opruimen enzo

Zaterdag en eigenlijk had ik nu met mijn jongste in Praag moeten zitten, maar die persreis is uitgesteld. Met die hitte wil je ook niet zo lang in de trein zitten naar een stad in een dal waar het nog warmer is, dus no problemo. We mogen een nieuwe datum prikken om met de nachttrein een citytrip te maken, heel mooi avontuur natuurlijk alleen heb ik daar gezien de data een leerplichtvrijstelling voor nodig. We wachten dus even tot het nieuwe schooljaar weer begint. Wie weet er een leuk hotel in Praag om met je kind naartoe te gaan?

Met dat nieuwe schooljaar was ik ook druk. Er moest nog een schooltas komen, ieks vergeten. Dochterlief had er al wel eentje uitgezocht bij Scholierenshop, een site die ik als tip kreeg voor goede schooltassen waar je niet de hoofdprijs voor betaald. Snel maar even besteld nadat de kinderen weer waren opgehaald door hun vader. Ik moest trouwens ook nog een paar cadeautjes inpakken voor mijn jongste. En zowaar… is het mij eindelijk eens een keer gelukt om een rommelig kastje leeg te halen en op te ruimen!

Verder deed ik dit weekend een Virgin River marathon, want er stond een nieuw seizoen op Netflix.

draken geode taart
Woei, 10 jaar en ze kreeg van haar tante onder andere deze geweldige geode drakentaart!

Verjaardag van mijn dochter

Zondag lekker uitgeslapen en daarna vanuit mijn bed verder met Virgin River. Lekker hoor, even niks hoeven. Daarna uitgebreid douchen en de bank van de kant. Stofzuiger er langs en een stapel visitekaartjes uitzoeken dat uit het kastje van gister tevoorschijn kwam. Fijn bezig in huis, wasje gedraaid, snel langs mijn ouders om een vlop op te halen en door naar mijn dochter.

Vandaag vierde ze haar tiende verjaardag! Gewoon 2 tieners in huis nu, wat gaat het toch snel. Ze had draken en edelstenen gevraagd en iedereen de nodige screenshots doorgeappt over welke draken dat dan moesten zijn. Die met geodes vindt ze prachtig, dus ik had er bij Amazon eentje gekocht waar ook nog een lampje in zit. In diezelfde webshop was ook de Minions Lego een stuk voordeliger – en met draak – dus die kreeg ze ook en nog wat kleine dingetjes zoals de stokstaartjesknuffel die we in de dierentuin hadden uitgezocht.

Haar tante had een prachtige drakentaart met geode gemaakt en ze was er helemaal gelukkig mee. Daarna had haar vader nog een gezellige barbecue geregeld en uiteindelijk ging ik pas om 8 uur weer naar huis. Tjeetje… ineens zijn we ouders van 2 tieners!

bank in doos
Flinke pakketjes, was wel even bezig om het uit te pakken…

Nieuwe bank

Maandag was een bezig dagje, want ik had vrijdag via Orderchamp een nieuwe bank besteld en die werd vandaag al bezorgd! Niks lange levertijden, bestellen en binnen. Als je een BTW-nummer hebt kun je daar je inkopen doen, dus mede-ondernemers, je hebt er van alles zeker een kijkje waard. Mijn nieuwe bank heet Amsterdam en komt van Vince Design.

Afijn, de oude bank moest dus naar buiten. Ik had in het weekend al achter de bank gestofzuigd, maar toen ik samen met mijn vader de bank uit elkaar haalde… kwam ik daar ook best wat kruimelrotzooi onder de bank tegen. Toch zo’n 4 jaar plezier gehad van de oude bank van mijn broer en schoonzus, het verhaal van hun nieuwe bank kun je trouwens in deze blog lezen. Nu heb ik er eentje helemaal naar mijn eigen smaak: zwart met moderne uitstraling en fluweelachtige bekleding. Hij zit trouwens ook fijn! (Was wel een risico natuurlijk om de bank online te bestellen, maar ik had geen puf meer in woonboulevards.)

De Vakantiespelen Bodegraven is het goede doel dat mijn oude bank heeft opgehaald. Die kunnen er tijdens de kinderspeelweek lekker gebruik van maken en daarna mag ie naar de stort. Mijn vader had nog super professioneel krimpfolie dus we hebben hem goed ingepakt zodat ie niet door vocht zou worden aangetast in de tuin. 

’s Middags druk met karton en plastic van de nieuwe bank opruimen. Mijn vader was zo lief om nog even langs te komen voor het aandraaien van de poten en zo stond er ineens een prachtige hippe bank in mijn woonkamer! Blij mee!

nieuwe bank amsterdam

Mijn gezellige maatje (via het maatjesproject van de gemeente) kwam langs om de bank uit te proberen die avond. We keken gezellig naar B&B Vol Liefde en dat is nog leuker als je meteen lekker kunt roddelen over alle deelnemers. Kijk jij dit programma ook?

Work, work, work

Dinsdag lekker gewerkt, want dat moet natuurlijk ook gebeuren tussen alle huishoudelijke toestanden door. Ondertussen berichten van dochterlief die naar de ortho was geweest. Ze heeft nu elastiekjes gekregen voor om de slotjes. ’s Avonds kwamen de kinderen weer bij mij, want hun vader moet vroeg op kantoor zijn. Kunnen ze lekker uitslapen. De jongste had haar Lego mee en heeft heerlijk zitten bouwen, terwijl de oudste karton uit de papiercontainer rausde om verder te werken aan een knutselprojectje dat ze had meegenomen.

lego bouwen
Lekker Lego bouwen.

Dankjewel gemeente!

Woensdag heeft de gemeente het perkje voor ons huis gesnoeid. Superblij mee want ze hebben ook het oerwoud aan onkruid voor onze huurwoningen flink aangepakt met hun professionele apparatuur. Ik heb al verschillende keren een poging gewaagd en emmers vol onkruid weggehaald maar het lukte me gewoon niet om het goed netjes te krijgen met al die kleine klinkertjes. Dochterlief wilde een zakcentje verdienen en heeft de boel keurig aangeveegd. Ziet er netjes uit ineens weer! Zo blij mee! 

schoon onkruidvrij

Afijn, ik had het raam open dus in de keuken was het een rotzooi van binnengewaaide troep. Daar dus zelf even met een doekje en de stofzuiger bezig geweest. De jongste wilde ook wel iets verdienen en ging op haar step langs de glasbak. Zo fijn als alles opgeruimd en schoon is.

potje quirkle
Uiteraard vroeg gestopt met werken en nog even een paar spelletjes gedaan.

Nog schoner

Donderdag kwam de schoonmaakster en werd het nog frisser in mijn huis. Ik had Cif gekocht zodat ze het fonteintje in het toilet kon aanpakken. Wat een verschil ook! Hopelijk kunnen we de lijn van opgeruimd en schoon verder doortrekken. Zeker als de kids op vakantie zijn, wil ik een paar kastjes verder opruimen en op zolder aan de gang. Hun slaapkamer hadden ze zelf al gedaan. Uit de schuur moet veel troep naar het afvalstation en nu je daar niet meer voor hoeft te betalen, is het de hoogste tijd om wat troep af te voeren. Lichamelijk lukt dat nu tenslotte ook weer.

mattenkloppen
Even de kleden lekker uitkloppen.

Regenboog pakketje van Gato Negro wijn

Vrijdag werd er een Pride perspakket bezorgd namens Gato Negro wijn. Superleuk met een regenboog waaier, glitter diadeem met kattenoortjes, schmink, glitter gezichtsparels en een heerlijke fles van hun Limited PRRRide Edition sauvignon blanc. De wijn meteen maar even koud gezet.

pride perspakket gato negro wijn

’s Middags kwamen namelijk mijn schoonzus en nichtje langs en hebben de kids heerlijk spelletjes gespeeld en hun Warrior Cats boeken met elkaar besproken. Ondertussen konden wij in de tuin gezellig bijkletsen en hebben we er een heerlijk glaasje sauvignon blanc bij gedronken, want mijn schoonzus wilde zich best even opofferen om deze te proeven. En om te helpen bij het maken van een leuke reel op insta. Heel lekker wijntje voor een warme dag vonden wij allebei, niet zoet maar ook niet wrang. Smaakt lekker fris met een fruitig vleugje ananas en grapefruit.

De kinderen eigenden zich daarna al snel alle toffe regenboog items uit het perspakket toe, maar de wijn is van mij! Erg leuk cadeautje om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn #ItsAllAboutFlavor #Pride #Embraceyourflavor Als we een feestje hebben, kunnen we in ieder geval glinsterend voor de dag komen. Dankjewel Gato Negro.

pride perspakket gato negro wijn

Lees hier het vorige weekoverzicht. Deze blog ondersteunen kan heel makkelijk door bijvoorbeeld bij Bol.com te bestellen via een affiliate linkje zoals deze. Kost jou niets extra, maar ik verdien er een klein percentage mee voor elke aankoop die je doet. Mocht je dus nog iets nodig hebben, bandenplakset, voetschimmel behandeling, Qwirkle… mijn dank is groot als je deze link gebruikt.

Hoppa en alweer weekend… ik wil lekker nog wat kastjes opruimen of misschien zelfs een groter opruimproject aanpakken én spelletjes doen en lekker lummelen met de kids. Als ik het mezelf gun wellicht zelfs even chillen met een boek. Wat doe jij dit weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.