Keek op mijn Week: Blogbox, 2e prik en goed nieuws voor de Blogboot

Terwijl ik dit schrijf is het loeiheet buiten… eindelijk warmte, maar dan net weer zo dat ik echt de ventilator aan moet hebben op de werkplek. Zag net de traumahelikopter landen achter de huizen vlakbij en prijs mezelf gelukkig dat we niet naar het zwembad zijn maar hier in de tuin een badje hebben opgezet. Daar is iets akeligs gebeurd met een jong kindje. Kippevel. Wat heb je toch veel om dankbaar voor te zijn, zeg ik tegen mezelf…

slager kamerling
Even een selfie bij de slager, die avond ging ik met een bekende van hem aan de bbq dus dat moest op de app, haha.

Clubhouse barbecue

Zaterdag was er een spontane barbecue met vrienden van Clubhouse. Eindelijk een groepje mensen in het echt kunnen ontmoeten, hoe bijzonder? Al maanden delen we lief en leed en toch is het een soort spannend om mensen dan ‘in real life’ te zien. Er was lekker eten in overvloed, iedereen had ruim voldoende mee. We bekeken kort na middernacht het satellietentreintje van Elon Musk met z’n allen, er was een gitaar en er werd gezongen. Wat fijn om na dit gekke jaar ‘onder de mensen’ te zijn. Het werd een latertje met deze leuke mensen. Mooi hoe zo’n vriendenclub in korte tijd kan ontstaan met mensen die je niet zo snel bij elkaar zou verwachten.

bbq
Gezellig op de barbecue, superleuk om de mensen in het echt te ontmoeten!

 

Rondje hardlopen

Zondag rustig aan gedaan. Beetje werken. Beetje fotograferen voor de blog. Beetje tuinhangen. Rondje hardlopen en flink uitwandelen. En natuurlijk ’s avonds – in mijn oranje Bavaria broekje, het jurkje heb ik niet meer – het Nederlands elftal bekeken met een Clubhouse room aan waarin commentaar gegeven werd door geweldige stem-imitators, denk aan de stem van Samson (en Gertje) en Frank de Boer. Erg grappig en gezellig, maar ook apart en verwarrend omdat iedereen wat tijdsverschil had en je dus al vooraf hoorde of er gescoord werd of juist niet haha.

rondje hardlopen
Woop, woop, rondje hardlopen.

tas micmacbags
Mijn nieuwe leren micmacbag staat ook mooi bij het oranje bavaria broekje.

Callday

Maandag was zo’n dagje vol met overleg. Zoomcall hier, telefoonbelletje daar. Lekker druk! Ik heb eindelijk nieuwe data kunnen plannen voor de Blogboot! Zo fijn is dat! Vorig jaar heb ik 2 events moeten cancelen en doorschuiven vanwege de aangescherpte maatregelen en NU komen er dan eindelijk voldoende versoepelingen aan om ze door te laten gaan. Heb er ontzettend veel zin in. ’s Avonds even een lekker stuk gewandeld om het hoofd leeg te maken.

zondag
Even een relaxmomentje met koekjes van Farmbrothers, limoncello en een puzzelboekje van Denksport.

Opgezwollen keel na 2e vaccinatie

Dinsdag stond de afspraak voor mijn 2e Pfizer prik. Ik had er zin in, want zo’n 2 weken na de eerste was ik ineens klachtenvrij… Geen longcovid shit meer. Alleen nog de restklachten waarmee ik daadwerkelijk wat te revalideren heb: ademhaling / longen en natuurlijk conditie terug opbouwen.

medische balie
Sta ik weer bij de medische balie, dit keer met het eveluatierapport van het Rode Kruis van de vorige prik.

Op Instagram kreeg ik de vraag waarom ik zo’n 2e vaccin zou willen. Ik had toch al corona gehad? Dan hoef je er toch maar één? Nou, dat geldt voor recente besmettingen (minder dan 180 dagen terug) en bovendien adviseren ze voor vatbare mensen nu al om toch 3 prikken te nemen. Denk dat wel duidelijk is na 14 maanden ziek zijn door dat kutvirus dat ik er vatbaar voor ben. Bovendien heeft de GGD van mij nergens een geregistreerde positieve test, want testen deden ze vorig jaar niet. Tel daar bij op dat ik in juni 2020 al geen antistoffen meer had en dat wellicht het niet actief aanmaken van antistoffen een oorzaak zou kunnen zijn voor het 14 maanden doorsukkelen, en je snapt dat ik heel graag die 2e prik wilde.

vaccinatie selfie
Vlak na de prik nog even een vaccinatie selfie. Niet lang daarna zwol mijn keel op…

Afijn, die eerste prik viel al niet helemaal lekker. Lees hier even terug dat ik gezellig op de brancard heb gelegen. Deze keer was het effect sneller. Na 10 minuten kreeg ik lichte hoofdpijn en voelde ik mijn keel opzwellen. Werd een beetje benauwd en dus wederom naar achteren afgevoerd. Wel gezellig dat daar dezelfde Rode Kruis medewerkster zat en ze me herkende van de vorige keer. Tijdens het gesprek had ik een aantal wegtrekkers. Ik hoorde ze nog iets zeggen over “nee ik mag de bloeddruk officieel niet opmeten” waarna een arts dit deed. Was overigens top hoor, mijn bloeddruk. Net als de saturatie en de hartslag. Alleen kon ik even niet reageren. Dat had ik een paar keer en ik was duizelig met dikke keel. Mocht dus niet auto rijden tot ik me weer normaal voelde. De dikke keel vond ik best eng, daar heb ik eenmaal thuis nog even de huisarts voor gebeld. Die gaven aan dat ik daar eigenlijk van de GGD-arts direct medicijnen voor had moeten krijgen… Okee dan. Beetje jammer. De volgende ochtend was dat gelukkig weg. Toen pas had ik een zere arm, maar was na een dagje ook over. Heb netjes het opzwellen van de keel bij het Lareb gemeld. Schrok daar eigenlijk best wel van en in de spiegel was goed te zien hoe dik en rood het was. Maar goed, volledig beschermd nu. #neveragain #kutcorona

Oh en zo lief, ’s avonds kon ik bij mijn ouders aanschuiven. Ze hadden eigenlijk niet genoeg in huis, maar mijn mams had gezonde groenten gemaakt en mijn paps haalde speciaal voor mij een frikadelletje speciaal. Omdat ik toch wel een ietsiepietsie zielig was.

zwart met witte stippen tafelkleed
Tafelzeiltje van Tafelzeilonline. Goed excuus om lekker buiten te werken.

Knoerthard meters maken en hoepelen

Woensdag mochten de meiden gelukkig een extra nachtje bij hun papa blijven. Dinsdag heb ik niet veel werk kunnen doen en er lag nogal wat op me te wachten… Ben keihard aan de bak geweest achter de laptop dus. Ventilatortje aan en gaan op dat toetsenbord! PR-plan hier, artikeltje daar, instagram fotootje zus, mailchimp zo… Ik ging als een malle. De Blogboot mag weer varen dus er viel van alles te organiseren, naast de gewone werkzaamheden.

slakje eet avocado
Mijn lunchdate Slakje kreeg een stukje avocado.

Einde dag beloonde ik mezelf met een heerlijke curry van restaurant Surya via Thuisbezorgd want van boodschappen doen was het eigenlijk niet meer gekomen. Van wandelen ook niet trouwens, maar ik ben wel sportief geweest. Matchu sports heeft me een sporthoepel toegestuurd en als een klein meisje zo blij was ik ermee, dus lekker hoepelen na het eten. Zo leuk! Heb het wel bij 3x 2 minuutjes gehouden want via instagram was een lezeres zo attent om me te laten zien waarom je dit rustig moet opbouwen. Was erg blij met haar waarschuwing (je krijgt er blauwe plekken van als je te hard van stapel loopt).

badje opgezet

Zwembadje opgezet

Donderdag was loeiheet. Deze dag zag ik mijn lieve dochters weer en ik beloofde ze dat we het nieuwe zwembadje zouden opzetten in de tuin. Het zwembadje bleek toch iets groter dan gedacht, op zich geen probleem natuurlijk, maar er zat geen leegloop ‘plupje’ in. Dat is dus wel vervelend. Hoe houd je hem dan schoon en leeg? Tis niet dat het er zo stevig uitziet allemaal dat je hem komt omkieperen. En dan nog: daar is flink wat spierkracht voor nodig als dit badje helemaal vol zit… Beetje een miskoop dus. Maar goed, voor 28 euri hoop ik dat we er toch in ieder geval deze hele zomer plezier van kunnen hebben. Die andere badjes gaan ook elk jaar lek. Hoe doe jij dat? Of heb je genoeg ruimte voor zo’n intex opzetbad?

waterpik flosser
Voor het slapen gaan nog even de Waterpik geprobeerd, tanden flossen met water. Inclusief een handig opzetstukje voor als ze later slotjes krijgen.

Weer een mooi perspakket

Vrijdag lag de wifi plat. Balen. Niet de eerste keer en ik had tijdens de wedstrijd Nederland – Oostenrijk ook al problemen qua blokkerig beeld. Bellen met de helpdesk (aan die stem op dat cassettebandje moeten jullie echt iets doen Ziggo… slecht gewoon) van Ziggo bood uitkomst: het probleem zit in mijn splitter. Ze sturen me nieuwe kabels en een nieuwe splitter toe. Hopelijk kan ik dan maandagavond de wedstrijd wel goed zien en ben ik gewoon weer helemaal wifiproof.

spirit lucky's big adventure
Ze wilden het Switch spel van Spirit spelen en gingen dus zelf wel even foto’s voor mama maken.

Deze week werden er weer wat leuke perspakketjes bezorgd, zo ging vandaag de deurbel tijdens de wekelijkse Blogtalk op Clubhouse. Werkelijk waar een enorme doos… met daarin een pakket van één van de favoriete Netflix-series van mijn dochters: Spirit. Dit paardje heeft zijn eigen 3+ game gekregen voor onder meer de Nintendo Switch.

leafies
Mooi! Een nep blaadje van Leafies op een marmeren ondergrondje van Tafelzeilonline.

’s Middags was er waterpret. Ik nam een badpak en badlaken mee voor de oudste die ging spelen en bij ons thuis werd er voor een vriendinnetje een extra badpak uit de kast getoverd. Even lekker klooien in het badje zolang het er warm genoeg voor is.

Dit weekend zijn de meisjes weer bij mij, heel georganiseerd moet ik nog informeren of hun vader iets speciaals wil doen met vaderdag. Mijn eigen papa ga ik blij maken met in ieder geval een Sudoku puzzelboek van Denksport. Heb jij al vaderdag plannen gemaakt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.