Keek op mijn Week: Bataviastad, jezelf druk maken om onrecht en positief dus GGD

Zucht van verlichting, vind je ook niet? Eindelijk weer leven in een redelijk ‘normale’ maatschappij. In het weekend ben ik dan ook lekker gaan shoppen bij Bataviastad om een cadeaubon op te maken die ik met kerst heb gekregen. Normaal even koffie drinken tussendoor ging toen nog niet, maar eindelijk is alles weer open en hoef je niet zo na te denken over wat wel of niet kan. Dat stemt hoopvol!

ontbijt op bed
Deze lieverd bracht me ontbijt op bed. Zo schattig ook haar nieuwe H&M pyjama.

Ontbijt op bed

Zaterdag werd ik om 8 uur gewekt… “Mama mag ik je ontbijt op bed brengen?” Mama was nog een beetje moe, dus liever iets later. Na een kwartiertje vroeg ze het dus nog maar een keer, haha. Echt superlief, ze heeft een fruitsalade voor me gesneden, ik kreeg een crackertje en rozijntjes. Wat een heerlijkheid zo’n zorgzaam kind op de vroege ochtend. Terwijl ik stond te douchen werden de bloemen bezorgd die ik had besteld, nog zo’n blijmaker. Een prachtig boeket met roze en paarse tulpen.

De meisjes vertrokken weer naar hun papa en ik raffelde ondertussen mijn huishouden af en pakte een koffertje in. Mijn nieuwe Melli Mello servies is allemaal netjes afgewassen en kreeg een plekje in de kast. Het oude servies ging naar zolder. Nog even een serietje tussendoor tot de wasmachine klaar was. Ben begonnen aan Tiny House Nation. Interessant kijkvoer, ik zou er veel te veel spullen voor hebben maar vind de tiny houses wel erg mooi. Ik had nog genoeg butter chicken over van de avond ervoor – een HelloFresh gerecht dat wat tijd kost maar ook bij de kids heel erg in de smaak viel, superlekker – , dus ook dat ging mee en toen gezellig naar mijn vriend.

bebsy koffertje

Bataviastad

Zondag voor het eerst in eeuwen weer eens gewinkeld. Voor kerst had ik een cadeaubon van deze outlet gekregen én ik had nog een mooi tegoed op mijn Bataviapasje staan. Bij de Esprit hadden ze heel mooie aanbiedingen en ben ik voor een prikkie goed geslaagd. Uiteraard nog meer leuke dingen geshopt, dit keer gewoon alleen voor mezelf waaronder ook een mooie jeans van Desigual. Tussendoor nog even koffie gedaan, maar dat was wel irritant: je moest het staand (hutje mutje) opdrinken omdat je niet rustig op het terras mocht zitten… (Fijn dat die rare regels nu opgeheven zijn, dan kunnen we tenminste afstand houden én zitten.)

esprit jurkje
Best leuk voor 15 euro toch? Ging nog eens 10% extra vanaf als memberkorting ook.
lazy vegan maaltje
Only the lonely en laat thuis? Perfect moment voor een Lazy Vegan maaltje: lekker, gezond en snel klaar.

Wimpers en sportarts

Maandag lekker gewerkt, onder meer druk geweest met linkbuilding via een aantal facebookgroepen hiervoor. Tussendoor liet ik mijn wimpers weer opvullen bij Bella 3B, dus ik ben er klaar voor als alles weer open gaat. De sportarts belde voor mijn laatste consult, resultaat van de laatste fietstest bij de fysiotherapeut was prima. Kreeg nog wat tips om de conditie verder op te bouwen en ben nu in principe uitbehandeld. Ook de covidfysio behandelingen zijn op. Ik blijf er nog even op de aanvullende verzekering, maar verder moet ik zelf aan de bak. Einde dag heb ik vlak voor het eten daarom een stukje interval hardgelopen en gewandeld.

wandelen bodegraven

Geen feedback op een sollicitatiegesprek?

Dinsdag kreeg mijn dochter haar eerste beugel. Nu vindt ze het nog leuk, ze liet hem vol trots zien: zilver met glitters. Ben heel benieuwd hoe snel het complete traject achter de rug zal zijn. Kind 2 moet tenslotte ook nog. Ach, zodra het moeilijk wordt, hoef ik alleen maar mijn eigen gebit te showen. Dat is erg netjes geworden dankzij de beugels.

lekker aan het werk
Bezig met een beauty review.

Verder nog een belletje gedaan met het interimbureau dat mij bij een overheidsinstantie op sollicitatiegesprek had gekregen. Of ze al feedback hadden gehad, na de ‘afwijzing via het systeem’. Als je ergens op gesprek mag, doe je tenslotte veel moeite voor een bedrijf. Dan mag je een terugkoppeling verwachten. Helaas bleek het recruitmentmeisje lelijk via de mail afgeblaft te zijn door de interviewende partij. Niet hoe ik deze dames had ingeschat en het maakte mij behoorlijk pissig. Hoe respectloos om niet even het fatsoen te hebben om te bellen met een korte toelichting en nog respectlozer om dat meisje vervolgens zo te behandelen. Ik besloot even in de rol van opvoeder te stappen. Blijkbaar is dat nodig omdat deze figuren nooit weerwoord krijgen en het maar prima vinden om zich zo asociaal te gedragen. Ik vind dat niet prima, dus ik stuurde ze een onbeleefdheidsboete. Ben helemaal klaar met zakelijk asociaal gedrag, dus mensen krijgen van mij een spiegel. Zelf ben ik ook een grote meid die sorry kan zeggen indien nodig. Van mijn moeder geleerd. En dankjewel na een koekje enzo. Op facebook las ik dat er een groot aantal asocialen is die dit gedrag vertoont. Al help ik maar 1 persoon omdat mensen ervan schrikken en zich niet meer zo gedragen, dan is dat al winst. Mensen vinden mij toch al niet aardig, dus ik heb er ook niets mee te verliezen. Iemand moet voor anderen opkomen, dus ‘be the change you want to see in the world’.

Voor het eten via youtube op de tv een lesje 10-minuten-zumba gedaan. ’s Avonds nog even hardgelopen… klein rondje maar, want ik raakte al heel snel mijn draadloze roze oordopje kwijt… Een lieve mevrouw hielp me nog met zoeken, helaas mocht het niet baten. De euforie dat ik toch even gesport had werd daar wel ietwat door ondergesneeuwd. Hopelijk vind ik het nog terug…

nosh kookboek
Prachtig kookboek gewonnen!

Weer gezelligheid in huis

Woensdag vroeg op voor de levering van de HelloFresh box. Daardoor liep alles eigenlijk direct op rolletjes, want ik begon met het lezen van een hoofdstukje in één van mijn boeken en de keuken opruimen. Met de levering keurig in de koelkast, kon ik even douchen en daarna achter de laptop. Veel dingen gedaan en inspiratie te over.

Halverwege de dag kwam met mijn dochters de gezelligheid weer terug in huis. De oudste ineens met beugel, wat een verandering weer want ze lijkt ineens een stuk ouder en wijzer. De jongste had me duidelijk gemist want ik werd overladen met kusjes de hele dag door. Verder kwam de prijs binnen die mijn dochter in ik hebben gewonnen met de Jerusalem Quest van Visit Israël. Het bleek een prachtig kookboek getiteld Nosh, met recepten uit de vegetarische Joodse keuken van Esther Erwteman. Nu ik door HelloFresh toch ineens enthousiast ben over koken, gaan we daar zeker wat recepten uit maken. Het ziet er inspirerend uit!

Tijdens het koken zette ik Wie is de Mol voor ze aan, zodat ze hun verdenkspel konden inzetten. Het werd vandaag een gerecht met Black Beans Biefpuntjes en jasmijnrijst met daarbij zoetzure komkommer. Viel bij ons erg in de smaak! Hoewel de kinderen toch wat huiverig waren voor de bosuitjes, hebben ze verder met smaak gegeten.

Black bean biefpuntjes
Black bean biefpuntjes, heerlijk! En zo blij met mijn nieuwe servies.

Positief kind

Donderdag startte gezellig en de kinderen hadden zin in school. Er werd aan de ontbijttafel nog even goed gestudeerd op de topografie van Duitsland vanwege een toets. Sowieso zijn ze druk met alle cito’s. Ik haalde nog wat boodschappen en ging toen thuis aan de bak. Mooie afbeeldingen maken in Canva, facturen opstellen en aan artikelen werken. Eigenlijk zou ik ook eens wat oude artikelen moeten updaten, maar dat kwam er vandaag nog niet van.  Door de brievenbus zal een leuk beauty perspakketje met skincare samples om te reviewen.

gm collin
Perspakketje van G.M. Collin.

’s Middags kwam de oudste verdrietig uit de gymles. Ze had oma haar beugel willen showen, maar voelde zich helemaal niet lekker… Thuis direct een zelftest gedaan en helaas positief. Meteen maar iedereen ingeseind: haar papa, de school, ouders in de klas, mijn familie – helaas slaan we oma’s verjaardag dit weekend maar even over – en de GGD. Je hoort daar veel verhalen over qua wachttijden, maar ik kreeg direct iemand aan de lijn en we konden de volgende ochtend terecht. Kind heeft flink verhoging, is misselijk, buikpijn en ontzettend moe. Ze heeft de hele middag op bed gelegen. In de 1e golf was ze ook al zo ziek. Hopelijk knapt ze snel weer op…

Mocht iemand nog tips hebben om braaksel uit een vloerkleed te verwijderen, laat vooral een reactie achter!

hellofresh maaltje
Heerlijk HelloFresh maaltje maar helaas hadden beide kids geen eetlust… de zelfgemaakte patat met citroen, tzatziki, kip met oregano en paprika met courgette smaakte mij wel prima. Morgen maar in de herhaling…

Oh en dit weekend even checken of mijn kortingscode voor lezers van Tafelzeilonline nog geldig is, zoals je ziet past dit tafelzeiltje niet zo bij het Melli Mello servies. Ik wil nu iets met stippen!

Rondje teststraat en geen dyslexie toets

Vrijdag zou de jongste haar dyslexie toets met intelligentietest hebben… zij testte ook nu weer negatief, maar klaagde dat ze niet lekker was, had knalrode wangetjes en bleek toch iets verhoging te hebben. Toch maar even thuisgehouden en de testinstantie en school weer gecontact. Wat een geregel allemaal.

positief
Tja, helaas pindakaas…

Zelf knoerthard aan het werk, want even later door naar Gouda voor een rondje teststraat. Ik had het bord buiten op de foto gezet, maar… moest de foto verwijderen. Ook verkeersborden mag je niet op de foto zetten… jammer joh. Wel heel fijn: ze blijken nu kindertesten te hebben! Wat een verbetering ten opzichte van de keer dat haar zus moest. Swab in de wang en niet zo diep in de neus en het was klaar. Viel alles mee. Een uurtje later waren we alweer thuis. Precies op tijd om de laptop open te klappen voor een belletje van een klant.

De dames hebben zich netjes aan mijn schermpjesverbod gehouden – behalve voor een videocall met oma – en verdiepten zich samen in informatieve boeken uit de kast. De spookverhalen die echt gebeurd zijn en dingen met aliens kregen vandaag hun volle aandacht. Na de lunch stortte ik in, dus even plat. Best gek want geen fysio vandaag natuurlijk, maar een kort nachtje en alle druktes hakten er toch in.

10 spellen challenge

Daarna verzon ik voor de kinderen een 10-spellen-challenge, waar ze enthousiast mee aan de slag gingen. Zal er nog wel een blogje over schrijven. De opdracht was in ieder geval: zoek in de kast allebei 5 spellen om met z’n tweetjes te doen, maak een lijstje en doe van alles 1 potje. Zo zien we nog eens een keer wat we allemaal in de kast hebben staan. (Mijn ruim-de-knutselspullen-op-challenge vonden ze niet zo leuk, haha. Wie weet een andere keer?) Ze vonden het idee van de spelletjes een leuke challenge en mocht het vandaag niet lukken, hebben we er ook de rest van het quarantaine weekend nog voor!

Zelf hoef ik dankzij de booster gelukkig niet in quarantaine, maar het is wel even prima om lekker thuis te blijven. Alle plannen qua verjaardagen etc gecanceld. Hoe ziet jouw weekend eruit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G.T. zegt:

    Hè balen, beterschap voor de meiden. Ben je nu zelf bang om weer besmet te raken en niet te weten wat dan de gevolgen zijn, of valt dat mee?
    (Ik snap ook als je hier niet op wilt reageren, hoor)

    1. Marguerita zegt:

      Dat was ik wel, maar ik ben enkele weken terug heel ziek geweest van de boosterprik. Met koorts en alles. Verwacht nu dankzij die booster eigenlijk niet dat ik besmet kan worden. Zou wel heel snel na die prik zijn. Kind wordt dus gewoon geknuffeld. Gister een zelftestje gedaan gezien de 5 dagen maar negatief, ik heb ook nergens last van. Kind gelukkig ook niet meer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.