Vertelspel: Levensweg Junior

Vroeger droomde ik weg bij het spel Levensweg. Wij hadden dit zelf thuis niet, maar dat maakte het extra leuk om te spelen bij anderen. Je speelde tenslotte een soort van verhaal over je toekomst. Toen ik van Hasbro de kans kreeg om de Junior-versie van dit spel met mijn dochters te reviewen, greep ik die graag aan. Al waarschuwde de dame van het pr-bureau wel dat mijn kinderen aan de jonge kant zijn met 3 en 4 terwijl er 5+ op de doos staat. Die zorg bleek ongegrond!

DSC_0014

Levensweg Junior blijkt een echt vertelspel. Na één keer spelen samen met mama, speelden mijn dochters van 3 en 4 het samen. Zonder hulp! Wel met een eigen variant op de regels, maar dat deert niet. Zijn jullie al nieuwsgierig naar dit spel? Eerst moesten we de voorbereidingen treffen. Terwijl mijn peuter alle sterren uitdrukte, haalde ik de bijbehorende kaartjes uit het cellofaan, monteerde ik de draaischijf op het spelbord en las ik de spelregels.

Voorbereidingen: sterren uitdrukken
Voorbereidingen: sterren uitdrukken

Het zag er best complex uit dus het was even spannend hoe dit spel zou verlopen met ons testpanel van jonge spelers. Het doel is om als eerste 10 sterren te verdienen. Dat kun je doen door attracties op het spelbord te bezoeken of via een opdracht op een actiekaart. En attracties bezoeken, kost soms geld…

DSC_0019

Het leven is een spel

Bij Levensweg Junior kies jij je eigen avontuur! Levensweg Junior werkt net als de versie voor volwassenen, maar met veel coolere autootjes en attracties! Zo kun je bij Levensweg Junior naar het strand of naar de dierentuin. Verzamel sterren en kijk hoe de actiekaarten en de attracties (zoals het Pretpark of de Chocoladefabriek) je lot kunnen veranderen. Als je als eerste 10 sterren hebt, win je!

DSC_0020

Voordat het spel begint, krijgt iedereen wat geld, een sterrenkaart en 3 VIP kaarten. De VIP kaarten zijn de attracties waar je een extra ster verdiend als je deze bezoekt. Iedereen begint in het huis van zijn kleur. Dan draai je aan de schijf en loop je zoveel stappen. Op sommige plekken op het speelbord kun je zelf je route kiezen. Zo kies je zelf hoe je het snelst bij jouw VIP attracties komt. Je land óf op het vakje van een avonturenkaart, óf op een attractie. Bij een attractie betaal je de toegangsprijs (al is bijvoorbeeld de speeltuin gratis) en ga je naar binnen. Nu moet je vertellen wat je daar allemaal gedaan hebt! Zo was Poldermama in het waterpretpark en daar ging ik van de glijbaan en at ik een ijsje. Mijn kleuter ging in de speeltuin op de draaimolen en van de glijbaan. Mijn peuter had het reuze gezellig tijdens de teddyberenpicknick. Je verzint dus zelf je eigen belevenissen bij elkaar :-). De avonturenkaartjes zijn al net zo leuk. Zo kreeg Poldermama een boete voor rennen in het zwembad… Mijn kleuter moest trompetspelen uitbeelden en wij moesten het raden. De peuter kreeg onder meer het kaartje waarin ze een liedje moest zingen. Zo verdien je extra geld of sterren, of je raakt ze kwijt. Alles op een leuke manier, maar toch leren ze omgaan met tegenslag.

DSC_0027
Conclusie

Wij hebben erg gelachen tijdens dit spelletje. Wel was ik bang dat het voor de meiden misschien te lang duurde, maar vanwege de afwisseling en het plezier dat we hadden viel dat mee. Oordeel kleuter: “Ik vind de roze auto heel leuk en het draaiding.” Oordeel peuter: “Het blauwe autootje vind ik stoer en ik vond het zo leuk dat ik het kaartje had van de ijssalon.” Zoals ik zei werd het daarna door de meiden samen gespeeld. De kleuter had alle opdrachten uit haar hoofd geleerd en de dingen die ze niet meer wist, verzon ze erbij of probeerde ze zelf van de kaartjes te lezen. Ook de peuter had goed opgelet en het bleef dus gezellig toen ze het spel samen speelden. Ondanks dat de gameplay van Levensweg Junior complexer is dan die van de andere spellen in onze collectie, was het dus goed te spelen met mijn pientere dames. Al denk ik niet dat het voor alle kinderen van 3 en 4 al geschikt is ;-). Maar het is een prima opstap na de eenvoudige spellen om met wat meer spelregels om te leren gaan. Bij ons is het een succes, dankjewel Hasbro!

Je koopt Levensweg Junior bijvoorbeeld bij Bol.com voor 23,95 euro.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.