In de ban van… de betoverde doolhof

Spelletjes. Mijn kleine kleutertje (maandag begint ze, dus nu mag ik dat zeggen) is er helemaal weg van. We logeerden dit weekend bij haar opa en hadden onze eigen spellen niet meegenomen. In opa’s kast gekeken wat nu een leuk spel zou zijn om met haar te spelen. Tijdens een vorige logeerpartij ontdekten we zo al ‘Wie is het?’, maar nu zag ik de ‘Betoverde Doolhof’ staan. Eigenlijk voor 6 jaar en ouder volgens de doos, maar als je elke beurt samen bekijkt wat de handigste zet is, kan het best.

Ze vond het spel erg leuk om te doen. Door steeds samen te kijken welke schat bereikt moet worden en welke rij je zou kunnen schuiven om daar te komen, ben je gezellig in gesprek met elkaar. Kleine zus poogde ook voor spek en bonen met een pion over het bord te wandelen, maar dat was geen succes. Bord steeds overhoop. Maar mijn kleuter genoot. Gelukkig wilden haar oom en opa ook een spelletje meedoen.

Ik beloofde om thuis ons eigen Doolhofspel van zolder te halen (er werd dus heel snel opgeruimd). Wij hebben de Lord of the Rings variant. Daar zitten extra attributen en spelregels bij en de pionnen starten op een andere plek. Gelukkig kun je het ook eenvoudig houden door de nummertjes als schatten te gebruiken en die te zoeken. Goed voor de cijferkennis.

Op deze doos staat vanaf 9 jaar. Het ziet er ook allemaal wat enger uit, met die doornstruiken. De kleuter vond het Doornroosje verhaal waarmee ik het trachte uit te leggen nog wel ok, maar bij het naar bed gaan zei ze toch dat ze onze versie niet zo leuk vindt als die van opa. Toch een beetje te eng vormgegeven voor een kleuter. Waarom hebben wij dan zo’n spannende Doolhof? Tja, mama was zo’n 12 jaar geleden freelance lifestyle redacteur en toen kreeg ik hem toegestuurd. Nu voor het eerst gespeeld #wiewatbewaarddieheeftwat :-). Zouden er ook Disney-prinsessen doolhoven zijn?

Lees ook: Nieuw: doolhof in de Linnaeushof

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat bijzonder toch, dat kinderen zo feilloos aanvoelen of iets spannend is of niet. Boffen met zo’n opa. En verder inderdaad een leuk spel. En een leuke baan had je! Eerste dagjes school goed gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.