ZZP-update november: einde startersregeling en ReBo Bloggerevent

Mijn leven is een aaneenschakeling van spannende momenten. Niet alleen privé maar ook zakelijk. Er is weer van alles gaande! Daarom deel ik vandaag mijn maandelijkse update als ZZP-er met jullie. Want hoe gaat het nu mijn blog een half jaar geleden mijn werk is geworden? Heb ik mijn doelen behaald? En welke plannen heb ik voor 2018?

Best een emotioneel dingetje vond ik de berichten van het UWV afgelopen week. Op 5 november eindigde mijn startersregeling. Wilde ik mijn bedrijf na die tijd voortzetten? Of zou ik weer kiezen voor de sollicitatieplicht? Ik heb er uiteraard voor gekozen om nu helemaal op eigen benen te staan. Daarvoor moest ik nog wat administratieve dingen afhandelen, maar sjeempie… Ik ZZP nu echt helemaal zelf!

Doelen behaald?

Ik heb natuurlijk allemaal mooie plannen om mijn eigen bedrijf zo goed mogelijk te runnen en uit te bouwen in 2018. Maar eerst eens even kijken naar de doelen die ik in mijn vorige update met jullie heb gedeeld. Zo’n doelenlijstje om op terug te komen, zorgt voor voortgang en voor inzicht, dus ik waag me er nog maar een keer aan.

 1. Ik wilde graag in 2017 meer dan 10.000 unieke bezoekers in een maand verwelkomen op mijn blog. Dat is me helaas tot nu toe nog niet gelukt. Maar wie weet deze maand?
 2. Op Facebook wilde ik eind oktober een heel stuk richting de 900 volgers zijn. Dat lukte niet, maar de eerste week van november ging het ineens enorm hard en schoot ik er voorbij! Ik wilde ook deze maand een prijzenpakket samenstellen voor een 1000-volgers-winactie maar ik had het zo druk, dat dit er nog niet van is gekomen. Teveel andere winacties ook  😉 . Dat komt dus nog.
 3. Op Instagram wilde ik ook graag richting de 1000 volgers. Niet gelukt uiteraard, maar toch een mooie stijging en ik weet nu hoe ik ‘live’ kan uitzenden via dit kanaal en dat heb ik nu een aantal keer gedaan. Heel grappig als je dan in je schermpje ziet wie er allemaal meekijken en de reacties leest.
 4. Omzet stabiel krijgen op een bedrag rond de 2000 euro per maand, was ook een doel. Vorige maand viel wat tegen, maar er kwam een eindspurt al schoven er ook wat opdrachten door. Ik kwam in de gewenste richting en voor komende maand moet het doel wel gehaald worden zoals het er nu uitziet. Hoewel er ook weer wat dingen vooruitgeschoven zullen worden naar december.
 5. 2 of 3 ‘grote’ opdrachten binnenhalen voor minimaal 5 bloggers. En 5 bloggers bijschrijven voor mijn passieve bestand. Hoe dat werkt, lees je hier. Die doelen zijn gehaald. In oktober had ik 3 grote opdrachten en voor november staan er tot nu toe 4 genoteerd. Ik begin wat bekendheid te krijgen, of eigenlijk begint mijn werk van ‘zaadjes planten’ nu vruchten af te werpen. Lekker druk dus, ik kom eigenlijk tijd tekort. Ondertussen verspreid de buzz van mijn diensten zich ook in blogland en noteerde ik inderdaad 5 nieuwe inschrijvingen in mijn passieve bestand. Ik ben tevreden, zeker omdat enkele nieuwe inschrijvingen ook al eerste opdrachten hebben ontvangen.
 6. Een iPhone 6 met data abonnement aanschaffen. Wat voelde het fijn mijn nieuwe telefoon, ik ben er zo blij mee! Per 1 november is ook het data abonnement ingegaan, wat mijn werk een stuk makkelijker gaat maken. Gewoon live fotootjes delen vanaf een blogevent, joepie. Een flinke stap vooruit.
 7. Aansprakelijkheidsverzekering voor Marstyle op orde krijgen. Niet gelukt. En ik ga nu eerst achter een AOV aan, is in mijn geval toch belangrijker.
 8. Huis ontspullen en schoonmaken. Heel druk mee bezig geweest in verband met de verkoop van ons huis! Ik zeg: doel gehaald.
 9. Minimaal 2x in de maand met een tijdschrift in bad liggen. Dankzij da husband die me regelmatig aan dit doel herinnerde is dit gelukt. Thank you!
 10. Onthaasten door quality time met de kids. Gelukt. Ik ben hier bewust mee bezig geweest en heb ook vandaag weer even samen met ze aan hun knutseltafeltje gezeten. De Slaapklets werkt ook erg fijn en met mijn oudste lees ik even samen voor het slapen gaan.

Doelen voor november en december?

Vanwege de verkoop van ons huis en de zoektocht naar een andere woning, stel ik mezelf voor november en december even wat minder hoge doelen. Dit zijn ook de maanden van Sinterklaas, mijn verjaardag, Kerstmis en Oud & Nieuw. Familietijd dus. Of misschien moet ik juist ‘minderen’ als doel noteren?

 1. Minder reviewproducten aanvragen. Vorig jaar was deze periode killing. Half januari was ik pas een keer door de lijst heen. Nu ben ik streng voor mezelf: ik moet selectief zijn, ruimte laten voor betaalde opdrachten en sommige items hebben juist meerwaarde als ik er meer dan 1 bespreek in een artikel. Zo houd ik die lijst hopelijk in toom. Tot nu toe werkt mijn strengere beleid heel aardig, ik hoop dat zo te houden. De verleidingen die je als blogger in je mailbox krijgt… oi oi oi!
 2. Tja, en toch knal ik die 10.000 bezoekers er weer in als doel of wens! Vandaag lag mijn site even plat om dat ik niet doorhad dat ik mijn vernieuwde SSL-certificaat eerst had moeten installeren voordat hij werkte, maar hij doet het weer. Killing voor je traffic dit soort foutjes… Toch loopt november nu al erg goed, ik hoop die stijgende lijn vast te houden.
 3. Dan noteer ik ook direct de 1000 volgers voor mijn Facebookpagina. Het ging de afgelopen dagen heel hard, ik ging zowaar ruimschoots de 900 voorbij. Wie weet dus, maar zeker een haalbaar doel!
 4. Bij mijn vorige doelen sprak ik over 1000 volgers op Instagram, maar dat is niet realistisch. Laat ik de 800 Instagramvolgers als doel noteren.
 5. Omzet wil ik stabiel houden, de tijd voor keiharde groei is er even niet. Dat komt wel weer. Als het zo blijft gaan als nu, ben ik tevreden. Opdrachten die je binnenhaalt moet je tenslotte ook netjes en tijdig kunnen afhandelen.
 6. Mijn plan verder uitwerken en in gang zetten voor een lokaal bloggerevent om bedrijven uit Bodegraven en Reeuwijk in de kijker te spelen. Het ReBoBloggerevent! Nou ja, of misschien een andere naam. Hieronder zal ik er iets meer over vertellen.
 7. Mijn taken voor Blogger by Nature 2018 oppakken. De datum is geprikt op 2 juni en Esmée vertelt je in deze blog over onze plannen voor komende editie.
 8. Quality time en veel knuffelen met mijn dochters. Een heel belangrijk doel.
 9. Stressvolle situaties vermijden en mijn rust zoveel mogelijk pakken. Dat betekent dat ik minder blogevents kan bezoeken. Helaas moet ik mijn gezondheid wat meer in acht nemen. Hebben jullie weleens gehoord van de “Fear of Missing Out”? Als blogger ontvang ik zoveel gave uitnodigingen en mogelijkheden dat het ECHT (voor mij) ontzettend moeilijk gaat zijn om overal nee op te zeggen. Wie weet kan ik toch iets leuks meepikken, al is het beter dat ik me even focus op 1-op-1 klantafspraken en de rust van mijn thuiskantoor.
 10. Minder druk op dagelijks een artikel. Proberen om dit een beetje meer los te laten, zodat ik meer geniet van het tikken van mijn blogs. Ik word er namelijk oprecht blij van. Zeker van mijn eenhoorn bordspel review die waanzinnig slecht werd gelezen. Jammer, maar ik werd er zelf wel blij van en daar gaat het om. Wie weet gaat half Nederland de komende weken massaal googlen naar eenhoorn bordspellen en scoort hij dan alsnog. Geen pijl op te trekken en dat was met de Kleine Fabriek verslagen ook zo: veel plezier in het schrijven, relatief weinig lezers en een paar maanden later heel veel traffic via zoekmachines.

Stapje voor stapje wordt mijn belangrijkste motto in de laatste maanden van dit jaar. We zullen zien hoe het gaat lopen. Natuurlijk ga ik toch op bepaalde fronten behoorlijk wat meters maken, maar de algehele tendens is rustiger aan doen. Dat is beter voor mijn gezondheid met alle andere dingen die er spelen.

ReBo Bloggerevent

De eerste stappen richting het Rebo Bloggerevent dat ik wil gaan organiseren zijn gezet. Ik hoop het in januari uit te kunnen voeren, omdat het voor bloggers dan relatief rustig is. Of dat gaat lukken is nog niet helemaal zeker, ik ben nog redelijk in de idee-fase. Mijn plannen zijn besproken met Danny van Rebonieuws en met Bart van Klik Proces. Danny kent het grootste deel van ons lokale bedrijfsleven, Bart van Klik Proces ook én hij kan veel interessante dingen over SEO vertellen. Voor nu heb ik hem gevraagd om te spreken over Trust Flow en Citation Flow. Afhankelijk van de opzet van de dag kan daar nog een onderwerp bij komen.

De opzet zal iets anders worden dan bijvoorbeeld de blogtoer door Delft. Ik denk meer aan wat pr-bureaus normaal gesproken als persdag doen, het idee van het netwerkplein dat we bij Blogger by Nature hadden in een iets andere opzet. Met proeverijtjes, kleine workshops of demonstraties en wie weet zelfs ritjes achterop de motor. Dat je langs elke stand gaat en daar iets ontvangt voor in je goodiebag.

Interessant voor bloggers?

In onze gemeente hebben we bier, wijn, bekroonde horeca- en food ondernemers, een Landal vakantiepark, een smartphone stoplicht met wereldwijde roem en een aantal pr-bureaus. Bovendien zijn er tal van andere voor bloggers interessante ondernemingen gevestigd dus het hoeft niet persé allemaal een toeristische invalshoek te hebben. Afijn, behalve enthousiasme en een goed idee heb ik nog weinig geregeld. Ik ga dus op zoek naar een geschikte locatie, geïnteresseerde ondernemers en een tof programma in elkaar draaien. Daarna hoop ik natuurlijk dat er genoeg bloggers zijn die het interessant vinden om naar Bodegraven-Reeuwijk te komen om te netwerken, fotograferen en iets te leren over TF/CF en aanverwante zaken.

Wat levert een blogevent op voor ondernemers?

Voor de meeste ondernemers in Bodegraven-Reeuwijk zal het contact met bloggers nieuw zijn. Ik zal ze dan ook wat uitleg moeten geven over hoe het samenwerken met bloggers werkt en wat ze ervan kunnen verwachten. De belangrijkste overwegingen om samen te werken met bloggers?

 • Reclame voor je merk als een blogger je online bespreekt.
 • Door een waardevolle backlink naar je site, kun je hoger scoren in Google.
 • Als een ander iets over je zegt, komt dat betrouwbaarder over dan wanneer je zelf vertelt hoe goed je bent. Daarom delen veel merken blogposts waarin zij worden vermeld via hun eigen social media kanalen.
 • Soms is het lastig om je doelgroep te bereiken. Wanneer een blogger een specifieke niche heeft, kun je wel in beeld komen.
 • Samenwerken met bloggers is relatief goedkoop als je het vergelijkt met traditionele media als print of tv. Soms wil een blogger graag een product uitproberen om te bespreken, bij webshops is een vergoeding in de vorm van shoptegoed gebruikelijk zodat de ervaring van het shoppen te gebruiken is, in andere gevallen kan een financiële vergoeding prettig zijn (bijvoorbeeld bij bepaalde diensten of producten die je niet zo makkelijk beschikbaar stelt voor een review).
 • Op een event als dit heb je persoonlijk contact met elkaar, zo kun je samen bepalen of een samenwerking voor beide partijen van meerwaarde zou zijn. Je noteert contactgegevens én je hebt er ook een gezicht bij.
 • We hopen natuurlijk dat de aanwezige bloggers het event – en wat ze daar hebben meegemaakt – interessant genoeg vonden om te bespreken op hun blog. In een apart verslag, een vlog of in een weekoverzicht, of bijvoorbeeld in foto’s op Instagram. Ook dit levert leuke exposure op.

Hoe dan ook, bij bloggers draait alles om de beleving. Op mijn eigen blog verschijnt dagelijks een verhaal over mijn beleving van een event of ervaring met een product en eens in de week een compleet weekoverzicht. Dat vinden mensen namelijk leuk om te lezen. Wanneer je mee wilt doen, probeer je dus iets neer te zetten dat interessant is. Presentatie van een nieuw of bijzonder product, iets proeven, een instagram foto wedstrijd of photobooth met jouw producten, een workshop… Iets dat jouw merk ‘fotowaardig’ maakt! Uiteraard denk ik graag mee, maar ik heb ook ontzettend veel eventverslagen op mijn blog staan waar je ideetjes kunt opdoen. Het ReBo Bloggerevent gaat in ieder geval interessant zijn voor B2C bedrijven die heel Nederland bedienen én diegenen die de toerist die onze gemeente bezoekt willen aanspreken.

Waarom Bodegraven-Reeuwijk zo leuk is? Lees hier allerlei leuke tips voor uitstapjes met kinderen!

Ik krijg er in ieder geval veel energie van om hiermee bezig te zijn! Nu alles wat concreter maken. Wat vinden jullie van mijn ‘wilde’ plannen? Zou je komen als blogger? Of zou je meedoen als ondernemer uit Bodegraven Reeuwijk?

Meer lezen over bloggers en samenwerkingen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Esther N zegt:

  Leuk dat ReBo Event! Ik hoor er tzt graag meer over 😀 Succes met de voorbereidingen en al je andere doelen!!

 2. Rinette - GeldVoorNop zegt:

  Wat een leuke update en fijn om te lezen dat het goed gaat. Ik hoop dat je al doelen gaat halen en dat je er van kan blijven genieten. En een omzet van 2000 euro vind ik heel netjes hoor.

 3. Anne zegt:

  Goed bezig! Ik blijf het altijd lastig vinden om soms tegen mezelf te moeten zeggen dat ik bepaalde doelen niet behaald heb. Jij doet het zo goed, netjes en overzichtelijk, Chapeau!

 4. Xenia zegt:

  Hi!
  Ik vind het altijd erg leuk om jouw updates te lezen en een kijkje te krijgen bij een andere blogger ( die veel groter is)
  Ondanks dat ik minder uitnodigingen krijg merk ik ook de drukte en is Q-time met de jongens zo belangrijk en echt genieten!
  Succes met je doelen komende maand !

  Groetjes Xenia

 5. Kelly Aarts zegt:

  Altijd zo leuk om deze updates van je te lezen! Deze updates en de weekoverzichten zijn bij mij favoriet. Ik heb zelf een webshop, en vind het erg leuk om te lezen hoe het samenwerken met een blogger gaat. Heb er weleens aan gedacht, maar toch geen stap gezet. Maar blijft zeker in mijn achterhoofd. Als ik in de regio had gewoond, was ik waarschijnlijk dus wel langs gekomen, om er eens persoonlijk van gedachten over te wisselen.
  Blijf zeker zo doorgaan met je blog, ik vind het elke keer geweldig om te lezen! (En de meeste reviews ook, snap dat het verleidelijk is om veel aan te vragen, alles is ook zo leuk! Ik heb 2 meiden die die dingen ook allemaal geweldig zouden vinden, haha)

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Kelly wat fijn om te lezen! Ik zal je komende week even een mailtje sturen, je mag mij ook mailen hoor. Vaste lezers help ik graag. Ben benieuwd welke webshop je hebt. Wel belangrijk voor jezelf om vooraf te bepalen wat je budget is, zeker als de marges niet hoog zijn en wat je kunt missen. Aan de hand daarvan bepaal je met hoeveel bloggers je kunt samenwerken. En met welk soort bloggers je dat wilt: niche, bereik, domeinwaarde, wie je zelf sympathiek vindt, uitstraling van een blog etc. Er wegen natuurlijk veel dingen mee. Ook als ik niet je doelgroep ben, vind ik het leuk om jou als vaste lezer op weg te helpen.

   1. Kelly Aarts zegt:

    Ik wacht je mail af, leuk!

 6. MarjonS zegt:

  Wat fijn dat de meeste doelen behaald zijn en je blog nu een zzp onderneming is.
  Ik vind 2000euro per maand netjes hoor!! Dat verdien ik niet.

  Fijn dat je tussendoor ook in bad kan met tijdschrift en kan knuffelen met de meiden. Zeker belangrijk.

  En natuurlijk nog succes met jullie huis! Dat had ik geloof ik gemist, lees het nu. Hopelijk snel verkocht en snel een mooi nieuw huis.

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Marjon, voor mij zou dat in loondienst ook niet te doen zijn. Moet er wel bij zeggen dat ik bepaalde bedrijfskosten maak die hier nog vanaf gaan dus je omzet moet ook hoger zijn dan je salaris uit loondienst. Dit bedrag keer ik mijzelf ook niet uit als ‘salaris’. Daarvoor houd ik mijn oude loondienst bedrag aan. Is ook lastig omdat ik op papier bepaalde inkomsten heb, maar sommige bedrijven pas 3 maanden later betalen… anderen binnen een week overigens. Maar ik eil graag een bepaalde buffer hebben omdat ik nog niet weet hoe dat over een jaar gezien per maand zal zijn.

 7. Anne-Marie zegt:

  Oh oh ik herken mij in veel dingen die je beschrijft. Ik heb afgelopen maand ook heel bewust een stap terug gedaan, en een hele lijst events en afspraken uit de agendag geschrapt. Heb ook ernstige last van ‘fomo’ maar het grappige is dat dat uieindelijk best mee viel. Succes met het halen van je doelen!

  1. Marguerita zegt:

   De verleidingen zijn groot he als je zo ontzettend veel mooie uitnodigingen ontvangt. En inderdaad ook zonder overal bij te zijn kun je echt een rijk leven hebben haha. Blijdat ik niet de enige ben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.