Blog verkoop service: ik haal ook voor jouw (kleine) blog betaalde opdrachten binnen

Ben jij blogger? Vind je het lastig om met bedrijven te onderhandelen over tarieven? Wil je je liever focussen op het schrijven van blogs en niet op dit soort dingen met de bijbehorende administratieve rompslomp rondom factureren en betaalherinneringen?

Ik kan je hierbij helpen! Sinds ik officieel een bedrijf ben met Marstyle, weten verschillende bloggers mij te vinden. Ik help hen op verschillende manieren:

 • Bloggers die passief in mijn bestand staan en graag meegenomen willen worden in offertes aan betalende opdrachtgevers. Dit kan al vanaf 5k unieke bezoekers per maand.
 • Professionele bloggers voor wie hun blog hun broodwinning is (net als voor mij). Zij sturen mij net als bij een mediabureau alle aanvragen voor samenwerkingen door, waarna ik de onderhandelingen voor ze oppak. Altijd met de blogger in kwestie in de CC. //DOE IK NIET MEER
 • Let op: ik doe dus GEEN koude acquisitie! Je haalt het meest uit mijn dienstverlening als je zelf aanvragen naar mij doorstuurt. Dit werkt het best als je al een flink bezoekersaantal hebt (boven de 50k uniek per maand), zodat ik je ook echt kan verkopen.

Hiermee ben ik als zzp-er een soort mediabureau voor (kleine) blogs, maar zonder de exclusiviteit en bezoekcijfereisen die grote bureaus hanteren. Opdrachtgevers vinden het prettig als ze via 1 aanspreekpunt een opdracht kunnen uitzetten op meerdere blogs. Feedback geven op een preview of op een financieel voorstel, is voor beide partijen vaak prettiger als er iemand tussen zit. Niet iedereen is even handig in zijn formuleringen en dat wordt op deze manier ondervangen. Je kunt van mij altijd correcte, professionele mails richting opdrachtgevers verwachten. Dat straalt weer uit naar de professionaliteit van je blog.

Ik heb ervaring met het onderhandelen voor andere bloggers in het Nederlands en in het Engels. Inmiddels heb ik voor verschillende bloggers leuke opdrachten geregeld en de bijbehorende uitbetalingen gedaan.

Wil jij dit ook?

Ben je niet zo commercieel? Heb je een drukke baan naast je blog en kom je tijd tekort? Of ben je niet zo handig met het opstellen van zakelijke mails?

Neem dan contact met me op via info[at]marstyle.nl.

Wanneer kan ik iets voor je betekenen?

 • Je stuurt geen mails door van pr-bureaus tenzij je meer dan 50.000 unieke bezoekers per maand hebt. PR-bureaus zijn vooral gericht op ‘free publicity’ (of barterdeals) en minder op betaalde opdrachten, soms is er wel budget beschikbaar maar meestal alleen voor bloggers van formaat.
 • Linkbuilding mailtjes, offerte verzoeken en aanvragen waarvan je niet zo goed weet wat je ermee moet, kun je allemaal doorsturen. Vaak komt er niets uit, maar je weet het nooit. Ik zet je altijd in de cc bij het beantwoorden van zo’n bericht, want ik geloof in open en eerlijk zijn. Zo ontstaan er geen misverstanden en weet je precies wanneer ik iets heb opgepakt. Overigens krijg ik niet altijd antwoord van deze partijenĀ  šŸ˜‰ . Doorsturen graag alleen als je meer dan 100k unieke bezoekers per maand hebt.
 • Ik reken 25% van de fee die ik voor je heb onderhandeld voor mijn inspanningen (mailen en bellen, factureren). Hoe beter de deal voor jou, hoe fijner de beloning voor mij. No cure no pay, dus die 25% lijkt misschien veel, maar vaak genoeg heb ik contacten met opdrachtgevers waar niets uitkomt. Dit levert mij dan ook niets op.
 • Betaalherinneringen zitten bij de service in, dus als je het irritant vindt om daar steeds achteraan te zitten… Dat doe ik voor je, want ik wil ook betaald krijgen.
 • Achter mijn rug om contact met mijn klanten? You’re out!
 • Je hoort alleen van mij op de momenten dat ik een (mogelijke) opdracht voor je heb.
 • Ik heb je bezoekcijfers nodig (screenshot Google Analytics) en de onderhandelmarge van je tarieven.
 • Ook wil ik weten wat voor soort samenwerkingen je wel of niet ziet zitten.
 • Je laat mij weten of je advertorials plaatst (geschreven door de klant) of alleen sponsored stories (geschreven door jouzelf).
 • En of je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.
 • Ik eis geen exclusiviteit, zoals andere bureaus dat soms wel doen.
 • Voorfinancieren doe ik niet, ik betaal je zodra de opdrachtgever heeft uitbetaald. Ik wil GEEN betaalherinneringen ontvangen voordat er 45 dagen zijn verstreken.

Wanneer wil ik NIET met je samenwerken?

Ervaring leert helaas dat het werk dat sommige bloggers mij opleveren niet in verhouding staat tot het tarief (% van de fee) dat ik daarvoor ontvang. Bij de volgende ervaringen haal ik je blog liever weer uit mijn lijst:

 • Je komt terug op eerder besproken punten zoals mijn onderhandelmarge voor je tarief, plaatsen van do-follow links.
 • Je vraagt onnodige extra tijdsinspanningen van mij, zoals het voor jou uitzoeken van een passende barterdeal naast de factuur.
 • Ik verwacht van jou dezelfde professionaliteit als je van mij mag verwachten. Lever je die niet, streep ik je graag weer van mijn lijstje af.
 • Je komt afspraken niet na, zoals het binnen 14 dagen na het aannemen van een opdracht plaatsen van een artikel.
 • Je reageert ontevreden als ik een opdracht voor je geregeld heb binnen de overeengekomen bandbreedte.

Referenties

Linda van Aken, Mamaliefde (200k unieke bezoekers per maand): “Sinds een paar maanden werk ik samen met Marguerita. Er komen vrijwel dagelijks aanvragen binnen waardoor hier veel tijd in gaat zitten. Tijd die ik liever besteed aan andere werkzaamheden zoals het schrijven van blogs zelf. Daarom ben ik heel blij met de hulp van Marguerita. Zij reageert op een professionele wijze met mij in de cc zodat ik op de hoogte blijf en voert de onderhandelingen uit. In het begin was het even zoeken naar wat je kan vragen / bedrijven er voor willen betalen maar dat heeft ze snel door. De ene keer met succes de andere keer niet, maar dat heb je ook als je het zelf doet. Zij krijgt daarvoor een percentage van de vergoeding. Toch levert het me meer op, omdat ze ook zorgt voor een follow up als er niet gereageerd wordt en dat er bij mij wel eens inschiet, regelt ze een hogere vergoeding of juist een terugkomende samenwerking bijvoorbeeld in de vorm van een strippenkaart. Het versturen van facturen, en het er achter de betaling aan zitten vind ik ook vreselijk. Gelukkig doet zij dat ook, waarbij ze me op de dag dat zij het geld ontvangt gelijk een creditfactuur stuurt en het geld overmaakt. Niets geen wachten dus! Naast dat ik zelf aanvragen doorstuur heeft ze ook een uitgebreid netwerk waarbij ze je meeneemt als er opdrachten verdeeld kunnen worden. Soms zijn er ook opdrachtgevers die meer bloggers zoeken, en heb je er dus niet alleen zelf profijt van maar help je ook nog andere bloggers. Mocht je nog vragen hebben mag je me altijd mailen op info[at]mamaliefde.nl.”

Campagnes gedaan voor onder meer:

 • Kreadoe Beurs
 • Robeco
 • Independer
 • Newsletter2Go
 • Lichtxpert
 • HEMA

Meer referenties kun je via de e-mail bij mij opvragen. Meld je aan, dan kunnen we als bloggers samen een professionaliseringsslag realiseren! info[at]Marstyle.nl

Download de Marstyle App.