Kindvriendelijke vakantie in Gelderland

Ga je met de kinderen op vakantie in Gelderland? Er zijn verschillende leuke opties, van kleinschalig vakantiepark tot kindvriendelijk hotel. Of als je in de provincie Gelderland woont: uitstapjes tijdens je staycation in eigen land. Een bijzondere vakantie plan je eenvoudig naar eigen smaak met een goede voorbereiding. Hopelijk heb je iets aan de vele tips in dit artikel!

kindvriendelijke vakantie in gelderland
Foto door Goran Vrakela 

Kindvriendelijke vakantie in Gelderland

Zijn jullie al klaar voor de volgende schoolvakantie? Dan zijn hier leuke tips voor een kindvriendelijke vakantie in Gelderland! Gelderland is dé plek om samen met de kinderen te verkennen. Lees zeker ook onze review van vakantiepark Landal Heideheuvel met knutselatelier. Het is dé provincie waar natuur, avontuur en cultuur samenkomen voor het perfecte familie uitje. Klaar voor het avontuur? Ik neem je mee naar de leukste activiteiten die je niet mag missen tijdens jullie kindvriendelijke vakantie in Gelderland.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is zo’n plek waar je keer op keer iets nieuws kunt ontdekken. Pak een van de gratis witte fietsen en trap door de uitgestrekte bossen en heidevelden. Het is de perfecte manier om de natuur op een interactieve manier te beleven met de kids. En, oh ja, vergeet niet het Kröller-Müller Museum te bezoeken dat midden in het park ligt. Kunnen de kids niet alleen de natuur, maar ook wat cultuur opsnuiven op vakantie in Gelderland!

pinterest vakantie gelderland

Kasteel Doorwerth: terug in de tijd

Is jouw kleintje een kleine ridder of prinses? Dan is Kasteel Doorwerth een must-visit. Dit prachtige, oude kasteel brengt geschiedenis tot leven. Met speciale kinderrondleidingen en activiteiten die speciaal tijdens de vakanties worden georganiseerd, zal het een dag worden om nooit te vergeten. Het is niet alleen leerzaam, maar ook super spannend!

Burgers’ Zoo: dé dierentuin

In Burgers’ Zoo kunnen jullie samen een wereldreis maken zonder Nederland te verlaten. Van de Bush tot de Desert en de Ocean, elk deel van de dierentuin biedt een andere ervaring. Wat dacht je van een duik in de oceaan om haaien te spotten? Of misschien door de jungle om tropische vogels te kijken? Dit alles terwijl je meer leert over de dieren en hun habitats. Je kunt Burgers’ Zoo gewoon niet overslaan op vakantie in Gelderland.

burgers zoo hangmat

Het land van Jan Klaassen

Dichtbij Doetinchem ligt het Land van Jan Klaassen, een fantastische plek voor jonge kinderen. Dit themapark is een paradijs waar de fantasie van kinderen de vrije loop kan gaan. Met zowel een binnen- als buitenspeeltuin, en natuurlijk de beroemde poppenkastvoorstellingen, is dit een ideale plek voor een dag vol lachen en plezier.

GeoFort: spelenderwijs leren over kaarten en navigatie op vakantie in Gelderland

Zijn jullie klaar voor een beetje avontuur? Bij GeoFort, een interactief fort dat draait om geografie en navigatie, kunnen de kids spelenderwijs leren. Het is educatief, leuk en absoluut een unieke ervaring waarbij ze alles leren over hoe we onze weg vinden in de wereld.

Veluwse Bron voor volwassenen én kinderen

En voor de dagen dat jullie samen even willen opladen, biedt de Veluwse Bron in Emst speciale familiedagen waarop ook kinderen welkom zijn. Geniet van de rust en ontspanning, terwijl de kinderen zich ook vermaken in een veilige en ontspannende omgeving.

Waar ga jij het liefst naartoe met je kinderen in Gelderland? 

Een vakantie met je kinderen in Gelderland is zoveel meer dan alleen maar een tripje; het is een avontuur dat jullie als gezin kunnen koesteren. Wij hebben op de blog nog veel meer leuke tips zoals:

Met zoveel te doen en te ontdekken, belooft het een vakantie te worden vol met plezier, leren en onvergetelijke momenten. Ben jij al klaar om deze magische provincie te ontdekken? Laat het avontuur maar beginnen!

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren voor jullie volgende familie-uitje! Wat denken jullie, welke van deze plekken zou jullie volgende bestemming kunnen zijn? 

Lees ook onze tips voor:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.