Keek op mijn Week: middenin een catfight en droomreis gewonnen

Het is geen clickbait, het is gewoon allemaal echt. Maar goed dat deze rubriek al een soap van mijn leven maakt voor jouw entertainment, want in een scenario voor televisieseries zou het misschien een beetje ongeloofwaardig zijn. Ik kreeg in ieder geval geweldig gaaf nieuws deze week: een pitch voor de overheid gewonnen én ook nog een droomreis naar Fins Lapland. En in het weekend stond ik ineens midden in een catfight en werd ik zelf ook vanuit het niks belaagd… Bizarrrr…

verven flexa
Verven met Flexa, dit is de kleur Brave Ground.

Mijn vorige Keek bracht verslag over de herfstvakantie en de verhuizing. Het gewone leven met werk en school gaat ook allemaal door, dus mijn huis is nog redelijk een chaos met dubbele spullen, dingen die kwijt zijn en kamers die nog opgeknapt moeten worden.

Kasten staan bijvoorbeeld hoog op mijn boodschappenwensenlijstje en in de woonkamer staan nu 2 banken. Of nou ja, 1,5e bank. Er moet er nog eentje weg, maar dat kan pas als de familieleden die ‘m kunnen gebruiken de sleutel van hun nieuwe huis krijgen. Daarnaast moeten we wennen aan elkaars gewoonten, boodschappenwensenlijstjes en tijdsindelingen. Want laten we eerlijk zijn, je bent na een bepaalde tijd gewoon niet meer gewend om dingen met iemand anders te overleggen of bespreken. Je doet ze gewoon.

aqua masker gm collin
Even ontspannen met een lekker maskertje op mijn gezicht van G.M. Collin. Brak van Baaspop was dit een zalige oppepper voor mijn huid.

Catfight op Baaspop

Zo had ik een paar maanden terug al kaarten gekocht voor Baaspop. Een muziekfestival dat op loopafstand werd georganiseerd: uitgaan en een drankje drinken no problemo dus! Vriendlief had daar geen zin in, maar via een buurvrouw wist ik zijn kaartje te verkopen en kon ik ook meteen met een gezellige groep mee naar binnen. Vooraf even een drankje gedaan om kennis te maken en het festival was echt ontzettend leuk.

baaspop
Heeft iedereen zijn telefoon bij zich? Ja? Mooi, ik ook hahaha. Even La Fuente vastleggen.

Heb een geweldige avond gehad met leuke, aardige mensen, goede sfeer. Uiteraard kwam ik veel bekenden tegen, het halve dorp was daar aan het feesten. De Party Animals traden op, maar al was het jeugdsentiment die waren niet zo goed: er vielen ook erg veel stiltes tijdens het optreden. Q-Music had een leuke dj, er was iets Nederlandstaligs maar vooral de band Waterproof Shampoo en dj La Fuente waren waanzinnig goed. Inclusief een toffe vuurshow! 

De sfeer op het festival zat er goed in, iedereen was daar om een leuke avond te hebben. Maar goed, jonge mensen kunnen nog niet zo goed omgaan met sterke drank… tegen het einde van de avond werd een vriendin van mij ineens vastgegrepen door 2 jonge meiden en maakte ik me breed om haar los te krijgen. En dat zegt ook meteen wat: vrouwen zijn blijkbaar anno 2023 agressiever dan mannen…

baaspop
Ideaal zo’n festival van 19-24 uur, netjes op tijd weer thuis. Deze close-up foto is niet helemaal gelukt.

Want toen de lampen aangingen, ging het mis. De nieuwe kennis met wie ik had staan dansen ging de jassen halen en ik stond met een andere dame nog even na te kletsen. Het regende ondertussen buiten heel hard. Vanuit het niks kwam er een andere vrouw bij staan, die ik enthousiast met “hoi” begroette want ik kende haar niet maar ze kende duidelijk mijn gesprekspartner wel. Ze keek me boos aan en greep mijn gesprekspartner bij de haren… trok haar omlaag en een catfight was het resultaat. 

Aangezien ik er tussen stond, probeerde ik ze los te krijgen. Maar een “rustig, laat elkaar eens los” heeft weinig effect en ik kreeg ze ook niet uit elkaar. Er was gelukkig snel beveiliging bij, dus deed ik een stap naar achter en stond verbaasd te kijken naar wat er nu precies gebeurde. Op dat moment vloog er een andere vrouw in mijn armen die me naar achteren duwde terwijl er achter haar een jong meisje (het was een 18+ feest, maar ik hoorde later minderjarig) mij in mijn gezicht probeerde te meppen. 

Resultaat een dikke lip voor mij. Het kind had duidelijk teveel drank of drugs op, want ze keek raar uit haar ogen en krijste “blijf van mijn moeder af“. “Ik ken je niet eens!” riep ik. Uhm… en die moeder dat was dus niet de vrouw die mij wegduwde, die zei: “Ik probeer je te redden hier.” Dus ik heb haar een knuffel gegeven en dankjewel gezegd, want als zij dit niet had zien aankomen, was het anders afgelopen. 

Bizar. En zo blijkt maar weer: opvoeden is voorleven. De agressieve dame die mijn gesprekspartner aanviel, was dus de moeder van dit al net zo agressieve jonge meisje. Die leert haar kinderen dus dat je vanuit het niks mensen maar moet meppen, krabben en aan de haren trekken. Moeder doet het. Kind doet het na. Lekker bezig, complimenten voor je opvoedskills. Zulke mensen willen we meer in de maatschappij… NOT!

Ik had er geen ene fuck mee te maken. Ik stond erbij en ik keek ernaar. Vol verbazing. Maar goed, dikke lip en krabplekken (ik gok van die moeder toen ik probeerde de dames van elkaar los te maken) op mijn hand. En dan is nu de vraag: ga ik aangifte doen of niet? Want het trekt wel weer weg, maar aan de andere kant wil ik niet dat dit soort agressieve meisjes over een jaar een agressieve volwassene zijn en nog meer mensen vanuit het niks aanvallen… Bovendien is dit iemand die een voorbeeldfunctie beoogd (ik ontdekte haar naam door een krantenartikel), waar dit gedrag nu niet bepaald passend voor is. Haar moeder gaat haar niet opvoeden, dat is duidelijk, dus misschien toch goed als ze eens met de politie spreekt… Wat zou jij adviseren? Al eens zoiets meegemaakt en deed je toen aangifte of had je er geen zin in?

De kerstman met een husky puppy in de zomer. Copyright: ©Visit Rovaniemi

Droomreis gewonnen naar Fins Lapland

Nou ja, tijd voor gezelliger nieuws want over het algemeen is het universum mij heel goed gezind. Ik heb via Visit Rovaniemi een geheel verzorgde droomreis gewonnen naar Fins Lapland! Al sinds 2019 sta ik daar op de perslijst en doe ik mee aan hun pitches om voor een persreis in aanmerking te komen. Nu stuurden ze me een persbericht dat ze 100.000 volgers op hun instagram hadden en dat gingen vieren met het verloten van een droomreis. 

Gek op winacties als ik ben, deed ik natuurlijk mee. Ik reageerde dat husky’s de favoriete dieren zijn (op dit moment) van mijn 11-jarige en dat we het geweldig zouden vinden om de kerstman te ontmoeten in Santa Clause Village. Maakt ons helemaal niet uit als dat midden in de zomer is. En ineens was daar een berichtje dat ik mijn inbox op insta even moest checken… Ik ben één van de winnaars!

zomers tafereel santa clause village
Zomers tafereeltje in Santa Clause Village. Copyright: ©Visit Rovaniemi

Dit wordt dus de groep 8 moeder-dochter reis die ik mijn meisje beloofd had. Turkish Airlines sponsort de vliegtickets, we gaan iets beleven met sledehonden, met rendieren, met de kerstman, culturele dingen en iets met watersport. Waanzinnig! Het kind in kwestie schrok zich de tandjes toen ik heel hard een schreeuw van blijdschap uitte, maar is al net zo excited als ik zelf. Nu even afwachten wanneer we naar Finland mogen afreizen. Rovaniemi ligt ietsje zuidelijker dan Abisko (Zweden) waar ik begin dit jaar was en precies op de poolcirkel. 

Wordt echt even iets anders dan de groep 8 reis die ik met haar zus deed naar het warme Alicante (Spanje), maar veel voer voor mooie blogartikelen verzekerd. Zoveel zin in! Ik glunder nog even na.

Rendieren verliezen hun dikke vacht in de zomer. Copyright: ©Visit Rovaniemi

Opdracht ontwikkelingshulp

Qua linkbuilding opdrachten was de zomer pittig en ik was ook nog opgelicht dus… nou ja, ik ben al enige tijd aan het zoeken naar mooie interimklussen om de cashflow aan te vullen. Die moeten dan alleen wel te combineren zijn met de blogbusiness en de kinderen. Best ingewikkeld, want zodra opdrachtgevers op mijn site kijken zien ze natuurlijk vooral al die gezellige reviews en lifestyle artikelen. Dus kan ze wel wat die Marguerita, behalve vragen of jij via haar affiliate linkjes iets wilt aanschaffen of op banners wilt klikken? 

Jazeker. Ik schrijf hier tenslotte niet voor niets dat ik niet handig ben in de keuken of met make-up enzo. Dat compenseer ik met goed zijn in andere dingen. Projecten managen, netwerken, zaken begrijpelijk maken en ik snap veel dingen of pik dat heel snel op. Dingen die voor grote organisaties belangrijk zijn, zeg maar. En dat in meerdere talen. Oh, en je verwacht het niet maar redactie werk is mij niet vreemd: ik kan best goed schrijven. 

Afijn, na een shitload aan afwijzingen werd ik via mijn netwerk benaderd voor een gave klus op gebied van ontwikkelingshulp voor een overheidsinstantie. Ik won de pitch van een Duits bedrijf en mag nu aan de slag! Woei! Ben echt superblij want het is een toffe uitdaging met strakke deadline die ook nog eens echt van betekenis gaat zijn wanneer men met het project aan de slag gaat.

Ik mag een verkennend marktonderzoek doen naar het imago van Marokko op het gebied van IT Outsourcing. Hiervoor moet ik op zoek naar Europese IT-bedrijven die (liefst) momenteel al outsourcen naar dit land of naar andere Afrikaanse landen. Uit verschillende landen. Even kijken of er een verschil is tussen Franstalige landen en landen die in het Engels handelen. Het uiteindelijke project moet bijdragen aan het aanpakken van de jeugdwerkloosheid in dit door een aardbeving getroffen land en ook vrouwen nieuwe kansen bieden op de Marokkaanse arbeidsmarkt.

Kortom: ontzettend interessant, ik hoop veel mensen te spreken hierover. Alleen eerst nog even in contact komen, dus ken jij toevallig een IT-bedrijf (hoeft niet in Nederland) dat al zaken uitbesteed in Marokko? Ik kom graag in contact!

hydro föhn babyliss
Ik mag mijn haren op allerlei manieren gaan föhnen de komende tijd om dit apparaat van Babyliss te reviewen.

Perspakketjes

Nu ik toch deze update schrijf, kan ik ook meteen de perspakketjes wel meenemen. We mogen dit weekend ook naar de Kreadoe, trouwens. Het spel Mycelia waar ik mijn vorige overzicht al over schreef, heb ik nog niet kunnen spelen. Beetje druk (kids hebben veel huiswerk ook). Van GM Collin kreeg ik een heerlijk Aqua masker dat ik afgelopen weekend voor het eerst getest heb (lekker!) en er ligt hier een prachtige hydro föhn van Babyliss te wachten op een review.

Ondertussen ben ik ook nog met verf van Flexa aan de slag in de kamer van de kinders. En ik schrijf veel bestemmingen aan naar aanleiding van speeddates, dat is best een klus. Je mag niet zomaar op persreis (ja verwacht je misschien niet na het lezen van mijn eerste nieuwtje), er gaat veel overleg aan vooraf en je moet dus eerst pitchen. Dan stuur je een mediakit, wat wil je, wat ga je leveren enzovoorts. En natuurlijk veel voorbeelden meesturen!

Zo. Ben je weer op de hoogte van de Marstyle life soap. Heb jij weleens te maken gehad met zinloos geweld? Of heb je weleens – dat is veel leuker – een mooie reis gewonnen? Of… ik durf het bijna niet te hopen, kun jij me in contact brengen met een IT Outsourcer die inkoopt in Afrika? Reacties meer dan welkom, altijd fijn om te lezen wat jij meemaakt.

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Wat supertof, die reis! Ik vond het al heel wat dat ik laatst bioscoop kaartjes gewonnen had, haha.

    1. Marguerita zegt:

      Biocscoopkaartjes zijn ook ontzettend leuk! Zeker met slecht weer een heerlijk uitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.