G.M. Collin skincare met collageen

Ken je high end skincare merk G.M. Collin al? Dit merk dat claimt ‘expert in superieure huidverbeteringsproducten’ te zijn, komt uit Canada en is sinds kort in Nederland verkrijgbaar. G.M. Collin een award binnengesleept voor winnende collageen producten, dus ik was wel nieuwsgierig naar dit merk en heb enkele samples ontvangen om te proberen. De producten van G.M. Collin vallen binnen de hogere prijsklasse, zijn duurzaam, vegan & dierproefvrij ontwikkeld. Wat kun je verwachten?

gmcollin
Foto: G.M. Collin

Onze huid heeft beduidend veel te verdragen; denk aan de wisselende seizoenen, het aanbrengen van verschillende make-up producten, maar ook het reinigen ervan en de sterke uv-straling, die – misleidend genoeg – niet alleen in de zomer aanwezig is. Het is daarom van essentieel belang dat we onze
huid goed in bescherming nemen en met de juiste producten verzorgen. You have to wear it everyday! 

gm collin skincare ervaring

Mijn eigen belangrijkste beauty tip voor een mooie 40+ huid is: draag niet elke dag make-up in je jongere jaren en vooral zo min mogelijk camouflerende make-up. Dat je niet rookt is uiteraard vanzelfsprekend. Ik krijg vaak complimenten over mijn huid en – als ze mijn grijze haren niet zien – mensen schatten me vaak iets jonger. Dit is hoe ik het gedaan heb, al snap ik dat je met een onzuivere huid en een representatief beroep misschien niet anders kunt dan camouflage gebruiken. Wat ik zelf al mijn hele volwassen leven doe, is skincare gebruiken. Aangepast op mijn leeftijd en wat je huid op dat moment nodig heeft. Voor een fotoshoot of ander event waarbij je er representatief uit moet zien, gebruik ik vanwege mijn rode wangetjes uiteraard wel eens camouflage. Meestal gebruik ik – behalve wimperextensions en skincare – niks. Zet mij naast een rokende dertiger die altijd vol in de plamuur gaat en je ziet het verschil.

Goede huidverzorging is dus ontzettend belangrijk en heeft effect, ook als je net als ik geen beautyqueen bent en vaak hatelijke opmerkingen kreeg omdat je niet ‘mooi of knap genoeg’ bent. Die kreeg ik namelijk. Jarenlang. Et voilà, nu krijg ik zelfs zo nu en dan complimenten over mijn uiterlijk. Dus hou vol! Jouw tijd komt nog wel. Je huid verzorgen doe je voor jezelf, omdat een gezonde huid prettiger aanvoelt.

gm collin
Perspakketje van G.M. Collin.

Anti-aging Native Collagen Gel

Nu ik ouder word, merk ik hoe mijn huid veranderd. Steeds droger, ietwat slapper waardoor er rimpeltjes ontstaan, ouderdomsvlekjes (gelukkig nog niet in mijn gelaat) en wat schralere plekken. Speciaal voor anti-aging heeft G.M. Collin de Native Collagen Gel voor ieder huidtype ontwikkeld. Ik kreeg 4 tubes om te proberen, gels en crèmes. De gels zijn eigenlijk voor de wat strakkere huid bedoeld, die zijn iets lichter op de huid en ik denk dat mijn huid meer voeding nodig heeft. Ze adviseren je ook om eerst een gel, daarna een crème te smeren voor optimaal resultaat. De crèmes vind ik dan ook zelf het prettigst aanvoelen, je merkt dat je huid gevoed wordt.

Ik heb 4 travel friendly samples van 4 ml ontvangen, alles anti-aging:

  • Marine Collagen revitaliserende crème, deze is mijn grote favoriet! Voelt rijk aan op de huid
  • Native Collagen gel
  • Mature Perfection serum
  • Hydramucine Optimal gel voor de vochtarme huid

De Native Collagen Gel van G.M. Collin bevat onder meer – de naam zegt het al – collageen: een essentieel eiwit, dat samen met Hydrolized Elastine en Oligopeptide-5, zorgt voor structuur, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsels. Oftewel, een onmisbaar drietal in je dagelijkse routine. Bovendien bestaat de gel uit een fijne textuur, die je moeiteloos aanbrengt op de huid. De geur vond ik niet overheersend, de gel is wellicht meer voor zomerse dagen maar nu in de winter geef ik zoals gezegd voorkeur aan de vollere crème Marine Collagen die mijn droge huid echt oppept en mooie glow geeft. Mijn huid oogt iets minder vlekkerig. Bovenal voelt het ontzettend fijn aan tijdens het smeren en daarna.

Ik merk dat als je deze crème of bijvoorbeeld vitamine-C-serums op de ouderdomsvlekjes in je nek smeert, ervoor zorgt dat deze vlekjes langzaam kleiner worden. Omdat ik vaak een nachtje weg ben, heb ik de samples in mijn toilettas gedaan. Scheelt weer een grote pot, deze kleine tubes zijn erg handig voor op reis maar volgens mij niet te koop (het zijn samples).

gm collin creme
Fijne collageencrème testen van G.M. Collin.

Hoe gebruik je deze collageen producten?

Voor je het gebruikt, zijn er een paar handige skincare weetjes waardoor je huid er optimaal van profiteert. De hydraterende Native Collagen Gel is geschikt voor ieder huidtype; voor elk wat wils. Zo is de gel geschikt als concentraat voor de droge huid of als dun laagje voor de vette huid. Wil je jezelf echt even verwennen? Je kunt de Native Collagen Gel ook gebruiken als verzorgend masker. Laat dat bad maar vol lopen, zet je favoriete afspeellijst op en gun jezelf wat quality-time.

Hoe breng je de gel aan en hoe vaak?

  • Bij een vette huid: voor het beste resultaat breng je 3 á 6 pompjes op een gereinigde huid aan. Verdeel dit gelijkmatig met lichte effleurage, niét masseren. De effleurage-techniek resulteert in een volledige absorptie in de huid. Wat effleurage is? Ik moest het ook even opzoeken: lichte strijkingen tijdens een massage. Je veegt het product dus lichtjes over de huid.
  • Bij een droge huid volg je dezelfde routine, maar is het van belang om na de Native Collagen Gel ook nog een voedende crème, zoals de Hydramucine Optimal Cream aan te brengen. Smeren maar!

gm collin skincare ervaring

Over het merk G.M. Collin uit Canada

Het is wel bijzonder om even te vertellen hoe het merk 65 jaar geleden is gestart. G.M. Collin noemt zichzelf expert in superieure huidverbeteringsproducten. Het merk is namelijk ooit in 1957 gestart om brandwonden te verzorgen! Dermatoloog Dr. Lapinet was een voorloper was met het gebruik van collageenkorrels bij slachtoffers met brandwonden. Inmiddels is het merk in Noord-Amerika toonaangevend op het gebied van huidverbeterende producten, en sinds kort dus verkrijgbaar in Europa. Aangezien dit skincare merk al meer dan 50 awards heeft ontvangen, zeker een merk om in de gaten te houden en wellicht eens te proberen dus!

Tot nu toe is het alleen te koop in hun eigen Nederlandstalige webshop. Je kunt daar gratis samples bestellen! Let op, ze rekenen wel 5,95 verzendkosten, maar zeker het proberen waard voor je een crème van (in het geval van mijn favoriet) ruim 90 euro aanschaft.

Heb jij al eens kennis gemaakt met de collageenproducten van GH.M. Collin?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.