Keek op mijn Leven: van oogtrouble tot dierentuin

Een wervelende maand weer, waarin ik zo goed mogelijk probeerde om alle ballen in de lucht te houden. Dat lukt natuurlijk nooit als het er zoveel zijn, maar al met al ben ik blij met de score, haha. Het belangrijkst is dat ik op tijd naar de HAP heb gebeld en daardoor mijn oog heb gered. Met natuurlijk dank aan mijn ouders voor het onverwachtse oppassen en rijden, wat ik natuurlijk niet meer kon. ik praat je even bij.

dierenpark amersfoort
Met ’t bijna elfje naar Dierenpark Amersfoort.

Antibiotica in je oog

Ik had al even last van mijn oog, er zat iets van een miniscuul klein nylondraadje in dat ik er niet uit kreeg. Uiteindelijk bleek het aan mijn wimper vastgelijmd te zitten, maar dat wist ik toen nog niet. De ‘last’ werd dus erger en bij een inspectie en gepiel voor het slapen gaan ging het mis. Het deed zeer en ik zag allemaal bobbels op mijn netvlies.

Natuurlijk even Googlen en ik schrok van de mogelijke ‘netvliesloslating’. Natuurlijk zegt het internet altijd het ergste, maar had ik langer gewacht met naar de dokter gaan was dit inderdaad gebeurd. Direct je huisarts bellen, las ik. Met de kinderen op bed maar direct gedaan en daarna mijn ouders, want zelf autorijden mocht niet dat is onverantwoord met 1 oog.

nosh dadelkoekjes
Wij wonnen ooit eens kookboek NOSH en de meisjes bakten de dadelkoekjes, heerlijk!

Met mijn papa naar de HAP dus en mijn moeder mocht de zelfgebakken koekjes van de kinderen proeven. For old times sake vond mijn vader het toch jammer dat ik niet zeurde van “zijn we er al bijna?” maar uiteraard had ik wel commentaar op de uitgekozen route. 

oogtrouble
Lekker kleurtje door de contrastvloeistof, maar mijn oog is gered!

Afijn de dokter verdoofde mijn oog en haalde het prutje er uit. Daarna kwam er knalgele contrastvloeistof in om te checken op beschadigingen: die waren er gelukkig niet! Een antibiotica zalfje voor mijn oog en oogdruppels rijker, keerden we huiswaarts met strikte instructies: minimaal een week geen contactlenzen in. Zo’n zalfje in mijn oog smeren was niet de eerste keer, dus ik wist wat ik kon verwachten.

Inmiddels is alles gelukkig goed genezen en doet het geen pijn meer enzo. Dan weet je nu waarom je mij een tijd lang met mijn mooie Hans Anders bril op de foto’s zag.

Build Your Dreams BYD portret by Ilsoovandijk
BYD auto’s kijken. Proost, hij is alcoholvrij 😉 Foto: Ilsoo van Dijk

Events en uitjes voor de blog

Voor veel mensen is de zomer een rustige periode, maar in de blogwereld draait het op een wat minder hoog tempo, dat wel, gewoon lekker door. Veel last minute uitnodigingen dus, die ik verdeel onder mijn gastbloggers en mijzelf. Al probeer ik zelf meer de focus te leggen op wellbeing, ik weet dat veel lezers graag inspiratie zoeken omtrent leuke gezinsuitjes, handige producten en fijne activiteiten. 

review thermae 2000
Zin in ons verblijf bij Thermae 2000! Eerste keer zo’n nachtje spa met mijn puber. Wat een prachtige hotelkamer <3

Heb je deze verslagen al gelezen?

rondvaart amsterdam blogboot
Blogboot in het thema Happy Summer, weer genoten van de prachtige rondvaart door Amsterdam met Starboard Boats.

Ik ging naar een vakdag over affiliate marketing van TradeTracker, waar Jumbo en Biernet een mooie case presenteerden en ik me liet bijpraten door Content Kitchen over de laatste consumententrends. Leuk om daar vakgenoten te spreken en goed georganiseerd. Na mijn Blogger by Nature avonturen wil ik graag een doorstart maken, dus ook op dat front was het inspirerend. Weet in ieder geval precies wat ik wil met de Blogretreat die ik in januari organiseer. Daarnaast had ik meetings over andere kennisevents die in ontwikkeling zijn en organiseerde ik nog een Blogboot.

nerf pistolen
We kregen Nerf-pistolen toegestuurd als dank voor een publicatie, mijn dochter was blij.

En dan waren er ook de privé dingen zoals de laatste schoolweek, een kind op scoutingkamp, een ziek kind, orthodontistenbezoekjes, tandartsbezoekje, mijn wimpers laten doen, de fysiotherapeut voor mijn rug en er was nog iemand jarig maar dat hebben we niet echt kunnen vieren. Van mijn andere dochter eerder dit jaar ook niet trouwens en de mijne rond Sinterklaas komt nooit echt handig uit, dus als iedereen in de familie terug is van vakantie wil ik ‘iets’ plannen. En als de kinderen op vakantie zijn, trakteer ik mezelf op een workshop channelen.

11 jaar
Er was nog iemand jarig… zonder visite voelt dat toch wat awkward, maar taart en kaarsjes had ik wel geregeld.

Oh, en ik heb ook wat oude elektrische apparaten, een kapotte televisie en dat soort dingen afgevoerd naar het milieustation. Flinke klus. Kan niet zeggen dat mijn huis ondanks de volle auto nu rotzooivrij is, maar alle beetjes helpen toch? Wellicht kan ik nog een paar kastjes uitruimen als de kinderen op vakantie zijn of juist speelgoed en kleding van de meisjes verkopen… Allemaal van die rotklussen die wel moeten gebeuren, zeker die meisjeskleding is nog hartstikke goed en vind ik zonde om in een kledingbak te stoppen. Kan het extra zakcentje bovendien zelf goed gebruiken.

mi vida witte cowboylaarzen
Hoe vind je mijn zomerse outfit of the day met witte cowboylaarzen? Een leuke samenwerking met Mi Vida. (Buitenkant van het hek is al geschilderd.)

Verder moet mijn schutting nog steeds afgeverfd worden, zodat ik de tuin netjes kan maken. Heb via Vakantieveilingen een onkruidbrander aangeschaft die nog even aan het werk moet in combi met mijn onkruidkrabbers, dus genoeg te doen.

Waterspelletjes in Dierenpark Amersfoort

Mijn jongste en ik beleefden een spetterend zomervakantie moment in DierenPark Amersfoort. Van 8 juli t/m 3 september staat deze dierentuin in het thema van Waterpret en kun je online met tot 30% korting een toegangskaartje kopen. Spring onder de dierfonteinen, doe mee met de watertocht, kom pootjebaden in de Bosbeek en ontdek álles over het leven in en bij het water. Tijdens dit zomerse dagje uit kom jij erachter waarom water belangrijk is voor planten, dieren en de mens. Wij maakten gebruik van de uitnodiging op een nogal sombere dag en waren blij dat het tijdens ons dierentuinbezoek droog was, daardoor was het ook niet zo druk en konden we alle dieren goed bekijken.

dierenpark amersfoort
Op de waterfiets in het Dierenpark, ik vond het best pittig (longcovid souvenir) maar we hebben het toch gedaan en het was heel erg leuk.

Het leuke van DierenPark Amersfoort zijn alle opties om al klimmend en klauterend de dieren te ontdekken. Of in het geval van de fietsboot over de Expeditie-rivier op je eigen tempo te varen langs de giraffen, zebra’s en ringstaartmaki’s. Tip als je net als ik uitgeput raakt van het waterfietsen: vlak naast de expeditierivier kun je de vogelkooi in waar bankjes staan en een verrekijker, een ideaal en heerlijk prikkelvrij plekje om even bij te komen. Natuurlijk hebben we ook op verschillende terrasjes een burger en een ijsje gescoord en verlekkerden we ons in de souvenirwinkels.

dierenpark amersfoort
Ook dochterlief genoot van ons dagje samen en de waterfietsavonturen.

Een leuke maand weer zo. Oh, en voor wie zich afvraagt wat mijn dochter voor haar 11e verjaardag kreeg van mij qua cadeau inspiratie: eerder dit jaar een nieuwe fiets, alvast voor de middelbare school en het fietsexamen dat ze had, een sim-kaart voor haar telefoon met abonnement zodat ze ook data kan gebruiken en kan bellen, een bankrekening met elke 2 weken zakgeld, appeltaart en een boek over edelstenen. Vooral even praktisch dus, bovendien had ze een obstacle run kinderfeestje en betaalde ik bioscoopkaartjes zodat ze met haar zus naar Elemental kon. Ze hebben met hun eigen bankpasje wat lekkers gekocht in de bios. Nu nog iets van een feestje, want dat heeft zij en ook haar zus niet gehad dit jaar…

haar in de krul
De puber zette mijn haar in de krul voor een event met sjieke dresscode. De krultang kregen we van Sinterklaas (handige cadeautip voor het hele gezin als je ook een vrouwenhuishouden hebt.)

Nou heel verhaal, op tiktok deel ik regelmatig weekupdates met reviewproducten mocht je dat leuk vinden volg me daar ook. Lees ook de vorige Keek op mijn Leven.

Hoe ziet jouw zomer eruit? Heb je de luxe om er even tussenuit te piepen? Of probeer je net als ik thuis orde op zaken te stellen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.