Vakantietip: verkoelende korting bij Dierenpark Amersfoort

Héhé eindelijk vakantie. Na de hectiek van de laatste schoolweken hebben we alle juffendagen weer overleefd en is het dan eindelijk tijd voor wat welverdiende vakantie. Maar ja, na een dag of 3 á 4 bijkomen zijn alle ritmes overboord en is het ook wel weer handig wat plannetjes te maken voor wat entertainment. Ik weet niet of het bij jullie is, maar na hele dagen gevuld met niets (en vooral teveel schermen), is zelf het uitruimen van de vaatwasser al teveel moeite en moeten we maar heel snel plannen maken. Wat bij ons zeker op die planning komt is een bezoek aan Dierenpark Amersfoort.

Door: Lisanne

We weten daar inmiddels de weg maar door het verrassende vakantieprogramma dat ze aanbieden blijven we elk bezoek weer nieuwe dingen ontdekken. Het thema van de zomer is ‘Waterpret’, nou dat klinkt lekker verkoelend!

Van POEP naar waterpret

Mocht je nou nog nooit in Dierenpark Amersfoort geweest deel ik even wat leuke plaatjes met jullie van ons laatste bezoek in de meivakantie. Met het vakantiethema POEP liepen we een speurtocht waarbij we de ontlasting aan het juiste dier moesten matchen, te grappig natuurlijk maar tegelijk ook super leerzaam. Want de vorm en consistentie wordt bepaald door heel veel factoren. Het maakt uit wat een dier eet, hoeveel vezels ze eten en hoeveel ze bewegen. Mijn dochter wist bijvoorbeeld te vertellen dat in de poep van leeuwen haren zitten omdat ze zich net als huiskatten wassen met hun tong en zo ook haren oplikken. Zo heeft mama ook weer wat geleerd.  

Deze zomer kun je (helaas?) geen poep meer voelen, maar wel afkoelen onder dierenfonteinen, pootje baden in de Bosbeek en kindercolleges volgen over bijvoorbeeld otters en bevers in de collegezaal naast Restaurant de Buitenplaats.  Het hele programma kun je vinden op de website en als je je kaarten daar boekt krijg je ook nog eens een verkoelende korting tot 30%.

Dieren blijven de basis

Naast alle leuke extra thema activiteiten hebben ze er natuurlijk ook gewoon heel veel leuke dieren. Ons laatste bezoek hadden we het geluk dat de leeuwen gevoerd werden. Fascinerend om te zien, daar vielen wel wat monden van open. Ook waren de olifanten aan het voetballen en waren de stokstaartjes heel actief. Het was bijna voedertijd dus ze waren heel actief en reageerden dol enthousiast op alles dat kraakten. En als je ze dan van zo dichtbij ziet, is dat zelfs voor mama een indrukwekkende ervaring.

Niet alleen lopen maar klimmen en glijden

Het park is overigens prima in een paar uurtjes te belopen. Je loopt onder de bomen dus ook op een warme dag is het prima uit te houden, helemaal met alle waterpret activiteiten. Tussen de paden en dierenverblijven door zitten overal klim- en glijbanen en dat maakt het bezoek niet alleen interactiever, er gaat ook lekker wat energie uit. En als er nog energie over is kun je achteraf ook altijd nog even de megaspeeltuin induiken.

Dus ben jij ook toe aan een beetje verkoeling en een hele leuke gezellige dag met ontspanning voor je gezin en nieuwe ontmoetingen met bijvoorbeeld de pasgeboren hoederkoetkuikens? Zet dan een dagje Amersfoort in je agenda. Marguerita gaat deze zomer ook nog met meiden dus zij zal ook zeker haar ervaringen met jullie delen.

Of lees onze andere blogs over dierentuinen:

Doe jij ook een dagje dierentuin deze zomer?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.