Keek op mijn Leven: ja ja juni

Ja, ja: juni! Het gaat hard, met de warmte daalt het tempo van mijn brein. Er moet van alles nu het einde van het schooljaar nadert, ik verzon allerlei nieuwe events om mijn inkomen op peil te houden en als alleenstaande pubermama te inventariseren wat ik nu toch als eerste ga vervangen… Wordt het een tuintafel, de koelkast, een andere combi-magnetron, toch de kapotte eettafel stoelen of wil ik misschien campingstoeltjes aanschaffen om mijn camperende ouders te kunnen bezoeken?

boekweitbier nederland
Boekweitbier? Dat gaan we proberen! Mijn schutting is nog een work in progress trouwens, ben ‘m met Moose Färg aan het verven. Een klus waar ik al de hele maand mee bezig ben…

Keuzes, keuzes. Ondertussen gaf ook de (zeker 15 jaar oude) televisie op mijn slaapkamer de geest. Maar dat is een luxe, dus kan wel wachten. En hoe fijn zou een luchtkoeler of zonnescherm zijn? Als blogger probeerde ik wat items voor een review te regelen, maar na 8 jaar bloggen is mijn bereik voor bepaalde samenwerkingen nog steeds niet groot genoeg. Gelukkig zijn veel andere merken wel heel blij met me en vice versa.

fort alpha obstacle run feestje
Zelf vind ik ook nog steeds bijzondere pareltjes, zoals Fort Alpha waar ik op eigen kosten een kinderfeestje boekte dat zo leuk was dat ik er ook maar meteen een blog over schreef.

Als iedereen over dezelfde dingen zou schrijven, was er weinig origineels meer aan ten slotte. Misschien ben ik alles wel net niet (ik schreef dat al eerder), net niet hip, net geen influencer, net niet herkenbaar of mainstream genoeg en ook weer niet helemaal spiritueel… Gelukkig zijn de meeste mensen net-niet-mensen. En daar kunnen we tevreden mee zijn. Je zal potdikkie maar alles hebben wat je hartje begeerd en geen enkele wens meer te wensen, dan is er meteen nergens hoop meer voor. Mensen die alles hebben zijn in het algemeen niet gelukkig. Juist daar waar je nog iets wenst, ligt jouw kans voor groei. 

beurer after bite tool
Interessante review dit, momenteel moet ik dus even afwachten tot ik door een mug wordt geprikt zodat ik kan vertellen of het echt werkt… ja careful what you wish for zei ik al hè…

Overigens zeggen ze ook ‘be careful what you wish for‘ en dat is niet voor niks. In het nieuws las ik artikelen over grote influencers die worden lastig gevallen en heb ik uit de eerste hand genoeg soortgelijke verhalen gehoord. Maar tussen bloggen en bekend zijn, zit nog wel een gat. Want je hoeft niet persé heel persoonlijk te bloggen. Tegenwoordig kun je zelfs door chatrobots grotendeels je verhaaltje laten schrijven. Ik heb daar niks mee, juist mijn persoonlijke verhalen worden gewaardeerd. Al heb ik uiteraard vanwege de inkomsten de nodige commerciële shit op de blog staan.

wijnvrouw van het jaar event
Mierikswortel raspen… een ingrediënt dat ik nog nooit in handen heb gehad. Dat vind ik dus het leuke van bloggen, al die interessante dingen die ik kan leren en ervaren over de meest uiteinlopende onderwerpen. Afgelopen maand kreeg ik een kookworkshop van een sterrenchef, bijvoorbeeld.

Zoals een verhaal dat overduidelijk door zo’n chatrobot geschreven was en door mij grondig is herschreven. Er moest een linkje in met een ankertekst (dat is de tekst waarop je een linkje plaatst) naar een gokwebsite. Prima, als de rest van de tekst daar maar niet over gaat. De opdrachtgever vanuit een schimmig adres in India was behoorlijk onbeleefd in de correspondentie, waar ik zelf bijzonder geïrriteerd door raakte. In een weekend – ik ben dan vrij, want het is weekend – waren er wel 10 mails naar me gestuurd met nare tone of voice. Ach ja, ze zouden me heel goed betalen dus wat jij wil. Afijn, in the end hebben ze niet betaald en bij betaalherinneringen nergens meer te vinden dus het linkje is offline gehaald. Het artikel zelf was best aardig nadat ik het had herschreven… Mijn boekhouder mag uitzoeken hoe de oninbare vordering te boeken. Irritant en ook dit hoort erbij als je niet ‘bekend genoeg’ bent voor ‘influencer tarieven’. Dus… events!

madness minigolf warmond leiden
Ja, flamingo’s! Wat een geweldige kostuums hadden deze dames. Ik hou van blogevents, hier waren we uitgenodigd voor de opening van Madness Minigolf in Warmond.

Blogboot, Content training en een Blogretreat

Je ziet het op de foto’s hierboven: events vind ik heel erg leuk! Je leert of ervaart er altijd iets bijzonders waar je op je eigen manier een mooi verhaal van kunt maken. Ik bezoek ze graag en probeer als ze heel leuk zijn en ik zelf niet kan een gastblogger te sturen. En ik organiseer ze net zo graag!

slim schoonmaken blogboot
De laatste Blogboot in april had het thema schoonmaken en zat goed vol zoals je ziet.

Ik krijg daar veel energie van, zowel met de voorbereidingen als op de dag zelf. Bloggers, merken, bloggende ondernemers… ik hoop ze allemaal iets moois te kunnen bieden. Op 18 juli mag ik weer een Blogboot event organiseren. Het thema is dit keer ‘Happy Summer‘. Als dat niet vrolijk klinkt? Heb er as we speak net een wervingsmail uitgestuurd om de boot vol bloggers te krijgen. Er hebben al 3 toffe merken toegezegd aanwezig te zijn en er zijn nog wat bedrijven ‘intern in overleg’ zoals dat heet, waarbij ik natuurlijk hoop dat ze aanhaken! 

blogger by nature fotograaf Didie.nl
Zo leuk, mensen welkom heten op je eigen blogevent. Dit is alweer een paar jaar terug: mensen zelf een naamsticker laten versieren. Weet je zeker dat hun naam correct geschreven is. Foto: Didie.nl

PR-professionals, communicatie- en marketingmedewerkers en ondernemers, hoop ik te kunnen inspireren met een Content Training van een dag. Deze organiseer ik samen met TikTok-bekendheid Peggy Kegel. Kleinschalig en inspirerend gaan we hier de diepte in op gebied van contentmarketing en de inzet van TikTok daarbij. Als jij ondernemer bent en wilt aanhaken, let me know! Ticket kost 349 euro.

blogweekend unboxing
Ik had voor iedereen de nodige goodies geregeld tijdens dit blogweekend. Wat een unboxing met je doet? Kijk maar naar die gezichtsuitdrukkingen!

Daarnaast is het wel weer eens tijd voor een Blogretreat! Een weekend weg met een groep bloggers, waarbij ik dit keer zelf de organisatie in handen neem samen met (daar is ze weer) Peggy. We gaan trainingen geven over schrijven en tiktok bijvoorbeeld, maar ook masterminden, elkaar helpen waar we vastlopen in wordpress, proosten op 2024 en nog veel meer. Ik regel goodiebags om de deelnemers in de watten te leggen, we zijn te gast in Roompot Nieuwvliet Bad met het allergrootste zwembad van Zeeland en natuurlijk doen we wat creatieve dingen voor content, de positieve mindset en geef ik tips over commercieel omgaan met je blog. Je hoeft geen blogger te zijn om je aan te melden trouwens. Het wordt een mega inspirerende start van 2024! Ticket kost 275 euro (ja dat lees je goed, met dank aan Roompot blijft de all inclusive ticketprijs zo laag).

Het gaat echt allemaal supertof worden, dus ik hoop op 3 uitverkochte events zodat we zoveel mogelijk mensen met ons enthousiasme kunnen aansteken. 

orakelkaartensets deltas tarot leggen
Ondertussen doe ik nog een paar mooie spirituele reviews. Tarot kaarten leggen en dan opschrijven in je orakelkaartendagboekje. Houd jij ook zo van kaartjes trekken?

Dus dat was een beetje mijn juni. Verder was ik bezig met een mooie reis die nog even uitgesteld moet worden en kreeg ik groen licht op een geweldige 1-op-1 persreis met mijn puber. We mogen een review schrijven over… de wellness van Thermae2000! Ja! Hoe heerlijk is dat. En daar mag je je telefoon niet bij je hebben, het wordt dus echt samen genieten en beleven waarna ik mag bedenken hoe dat in een leuk artikel te gieten. De puber – die weinig tot niks wil – is enthousiast en ik natuurlijk ook. Een chill vooruitzicht.

Lees ook: 

En jij? Drukke maand achter de rug? Ook volop plannen aan het maken voor tijdens en na de vakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Ik vind het altijd zo leuk hoe ‘gewoon’ je bent – en daarnaast echt totaal anders dan ik zelf 😀

    1. Marguerita zegt:

      Dankjewel, ik las deze week op briefjes in de buurt dat ik als sociale huurder de wijk verpauper, maar ik vind mezelf ook eerder ‘gewoon’ 😅🫣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.