Moose Färg verf review: op de trap

Wil je jouw Zweedse vakantie nog even wat langer top of mind houden? Of vind je de hygge interieurstijl gewoon mooi? Wat je reden ook is: de biologische geproduceerde matte houtverven van het merk  Moose Färg, zijn je go-to. Ik kreeg deze watergedragen verf toegestuurd om mijn troosteloze tuin een fleuriger aanblik te geven, maar kon niet wachten tot het voorjaar dus heb eerst mijn trap ermee aangepakt.

moose farg verf resultaat

Moose Färg, een biologisch geproduceerd houtverf, bevat een zeer minimale hoeveelheid organische oplosmiddelen en geen schadelijke bestanddelen. De verf is watergedragen en is gebaseerd op bewerkte natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie en andere natuurlijke plantaardige oliën. De verf zou in Nederland zeker 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij moeten zijn, bladdert niet en is hiermee een duurzaam en milieu- en diervriendelijk alternatief.

perspakket moose farg verf

De voorbereiding en het schilderen van de trap

Het fijne aan dit verfmerk vind ik zelf, dat je alleen de ondergrond hoeft schoon te maken. Je hoeft niet persé te schuren dus. Dat scheelt echt superveel tijd!

Ik besloot het als gezegd tijdens regenachtige januari-dagen op mijn trap uit te proberen. Daar kwamen roestvlekken van spijkertjes door de huidige verflaag heenzetten, bovendien begon de verflaag op de traptreden flink te slijten. Dat wilde ik anders! En ook niet meer zo besmettelijk wit, maar een warmer kleurtje dat mooi aansluit bij de denim kleur op de muur in mijn hal. Dit Zweeds blauwe kleurtje heeft daar veel van weg en geeft de entree een huiselijkere sfeer dan het oorspronkelijke wit.

trap verven moose farg
Tree om tree zodat ik nog omhoog en omlaag kon tijdens de klus.

Met 2 verflagen had ik mijn – niet geschuurde – trap mooi dekkend. De verf smeert heel erg lekker uit. Ik heb een kwast gebruikt vanwege de vele hoekjes en gekke vormen.

trap verven moose farg
Prachtig kleurtje al zeg ik het zelf. Waar het nat is, oogt het op de foto wat lichter.

Wat vooral opvalt is dat deze verf heel snel droogt! Na een paar uurtjes kon je er alweer op staan. Moose Färg adviseerde mij om hun Topp lak er overheen te smeren, zodat het slijtvaster zou zijn. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan omdat ik juist die matte look heel erg mooi vind. Na een paar maanden ben ik nog steeds heel blij met het resultaat. De trap en hal hebben een veel warmere uitstraling met deze prachtige, rustige kleur blauw. De posterwand komt ook beter uit zo. En de verf houdt goed.

Volgende stap: schilderen van de schutting

De schutting is in niet al te beste staat en zit onder de aanslag. Die moet ik dus wel echt even schoonmaken voor ik ga verven. Zo kan de verf goed hechten. Gladschuren is gelukkig niet nodig, juist in de grovere planken kan de verf goed hechten. Omdat de verf watergedragen is, moet de temperatuur buiten eigenlijk 15 graden zijn en het mag 3 dagen niet regenen. Dit is dus echt een klus voor het warmere voorjaar of de zomer. Ik hoop dat het nu april nadert snel goed schilderweer wordt, zodat ik ook met deze klus aan de slag kan.

Ken jij het merk Moose Färg al? Hoe vind je het resultaat? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.