Hoe maak je snel een hippe posterwand in huis? + kortingscode Poster Store

Ken je die mooie, hippe interieurs met mooie fotowanden en posterwanden? Geeft zo’n gave, beetje Scandinavische uitstraling aan je interieur. Echt instant sfeer! Super makkelijk en snel gemaakt ook, het lastigste klusje is het uitzoeken van mooie posters die passen bij de vibe die je zoekt voor de ruimte.

hoe maak je een posterwand

Ik vind dit er altijd zo onwijs gaaf uitzien! In interieurmagazines en op verschillende blogs vergaap ik me al jaren aan dit soort wanden. Hoe zou ik dat zelf willen? Met eigen foto’s of juist met prachtige posters van geweldige landschappen of met toffe teksten er op? Zo’n posterwand inspireert je elke dag weer en je hoeft je huis niet uit om ervan te genieten.

Onlangs werd ik benaderd door Posterstore.nl waar ik posters en matchende fotolijsten mocht shoppen, om aan jullie te laten zien hoe snel, makkelijk en vooral effectief je daar een fotowandje bij elkaar scoort. Voor mijn lezers bieden ze bovendien een erg aantrekkelijke kortingscode aan, zodat jij dit thuis ook kunt realiseren. Snel, stressloos en dus niet duur… Oh en fijn om te weten: alle posters drukken ze in Stockholm op ecologisch papier!

posterwand maken

Welke sfeer zoek je? En voor welke ruimte?

De eerste stap is het bepalen van jouw gewenste woonsfeer. Ga je voor natuur, wil je iets dat inspireert tot reizen, zoek je een boudoir look (met parels, pretty en pink) of misschien had je wat vrolijks in gedachten voor de kinderkamer?

Zelf wilde ik de wand naast mijn trap opleuken. Die was wel erg wit en saai. Mijn slaapkamer en kantoor staan nog op de to do lijst en ook van het toilet maak je met leuke posters snel een fijne ruimte. Naast de trap hangt al een grote plexiglas foto van mij met mijn dochters op één van de mooiste stranden ter wereld: Santa Monica Beach op Boa Vista, Kaapverdië.

Alles wat je denkt, wat je ziet, wat er in je hoofd gebeurd, bepaalt wat je mee maakt. Wet van aantrekking enzo, alles is energie dus zorg dat je datgene om je heen verzameld wat aansluit bij je dromen. Mijn dochters en ik dromen van mooie reizen maken naar net zulke prachtige plekjes als op de foto die er al hangt. We wensen een gelukkig leven, waarin iets te lachen valt. En verder: mijn huis is ingericht in zwart, wit, roze en flamingo’s.

posterwand maken

We zochten dus mooie posters die bij deze dromen en sfeer aansluiten. Ik heb eerst samen met de meisjes uitgebreid gesnuffeld tussen het aanbod van Posterstore.nl om te polsen waar hun smaak aansluit bij de mijne. Maakt het net even wat makkelijker om een keuze te maken, want werkelijk: het aanbod is enorm en alles ziet er waanzinnig mooi uit. Uiteindelijk shopte ik zelf op een rustig moment alles definitief bij elkaar, maar de kinderen werden dus wel betrokken in het proces en dat vonden ze ontzettend leuk!

posterwand maken

Plakvriendelijk: de ultra lichte fotolijsten

Weet je welke afbeeldingen je hebben wilt? Dan beslis je of je gebruik gaat maken van fotolijsten, of dat je ze zonder lijst aan de muur plakt. Vanwege de zwarte accenten in mijn interieur, koos ik voor zwarte omlijstingen om er één geheel van te maken.

Bij Posterstore kun je naast de zwarte houten lijsten die ik heb, ook kiezen voor goud, wit, eiken, koper, walnoot, zilver of bijvoorbeeld voor posterhangers. Passe-partouts (de witte papieren omlijsting die je binnen een lijst gebruikt) zijn er eveneens verkrijgbaar.

Voordeel van de lijstjes die ik heb uitgekozen: er zit een multiplex ‘glaasje’ in. Dat is heel licht. De lijstjes zijn daarom ook heel goed aan de muur te bevestigen met sterk dubbelzijdig tape. Ik heb bij de Action enkele rollen gehaald om alle lijstjes op te plakken. Zo hoefde ik niet te boren of timmeren! Het was een kwestie van beschermlaagjes los pulken, poster in de lijst, dubbelzijdig tape er op en plakken maar. Uiteraard keek ik vooraf wel even hoe ik het hebben wilde, want je haalt dit na bevestiging niet meer los.

posterwand maken

Hoe maak je de collage?

Tijdens het bestellen zorg je ervoor dat je posters (en lijsten) van verschillende afmetingen kiest. Paar van die, paar van die wat grotere en nog een paar kleintjes… Neem een oneven aantal! Wanneer je al je posters hebt ingelijst, maak je op de vloer een collage. Kijk even rustig hoe het geheel goed voelt en schuif wat heen en weer. Ik houd van speels (vandaar ook de rommelige verfrand) en niet te strak. Dit creëer je door verschillende formaten door elkaar heen te hangen. Wel heb ik her en der wat uitlijningen doorgetrokken, zodat het een geheel blijft. Ook de matchende fotolijsten dragen daar aan bij.

Uiteindelijk heb ik een andere zijwand van de trap (waar nog niets hing) voorzien van deze leuke posters. Ik had er namelijk genoeg om ook een klein saai muurtje in de woonkamer op te fleuren met iets moois. Verder heb ik fotolijsten – die je ook op hun standaard kunt plaatsen – op de kast in mijn hal neergezet. Zo haal ik op verschillende plekken in huis inspiratie uit de mooie plaatjes en teksten die er hangen!

Kortingscode voor 45% korting!

posterstore
Foto: Posterstore

Wil jij ook zo’n mooie posterwand in huis? Surf snel naar de site van Posterstore.nl en gebruik de kortingscode:

marstyle45

Hiermee krijg je 45% korting op alle posters (exclusief de ‘selection’). Deze code is geldig tot en met 12/9/2021, dus ga er snel voor zitten. Wat vind je bijvoorbeeld van de dromerige sfeer van deze mindfulness posters?

In welke ruimte heb jij of wil jij zo’n gezellige wand met ingelijste posters of foto’s?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.