Obstacle run kinderfeestje bij Fort Alpha

Kinderfeestje organiseren voor energieke kinderen? Wij vierden alvast (ze is in de zomervakantie jarig) de 11e verjaardag van mijn dochter bij Fort Alpha in Alphen aan den Rijn. Een obstacle run feestje met oefeningen alsof je in het leger zit, vanwege de hitte was onze warming up een waterpistolen gevecht met burpies als je werd geraakt. Superleuk!

fort alpha obstacle run feestje

Fort Alpha is nog vrij onbekend, het zit vlakbij de Zegerplas en wij ontdekten het per toeval toen we voor een persevent uitgenodigd waren om te borrelen in de berghut ernaast. Dochterlief keek gefascineerd naar alle obstakels en toestellen en riep: “DAAR wil ik mijn partijtje vieren!”

fort alpha obstacle run feestje
Eerst een waterpistolengevecht om af te koelen danwel op te warmen!

Buitensporten: stoere outdoor trainingen

Dus dan regel je dat als moeder. We maakten een foto zodat we thuis op de website konden kijken wat Fort Alpha nu eigenlijk is: een buitensport locatie. Je kunt hier allerlei soorten trainingen doen, denk aan obstacle run, kickboksen, bootcamp of survival training. De trainingen zijn voor volwassenen maar er zijn ook ninja kindertrainingen. En je kunt er dus je kinderfeestje vieren!

fort alpha obstacle run feestje
De ouders mogen ook meedoen als ze willen.

Ik betaalde 60 euro voor een uur. Je kunt ook een feestje van 90 minuten boeken. Er kunnen tot 8 kinderen mee, voor meer kinderen betaal je extra. Elk kind krijgt na afloop een diploma uitgereikt omdat ze best wat angsten moeten overwinnen soms. De obstakels zijn hoog!

fort alpha obstacle run feestje
Rico helpt de kinderen waar gewenst.

Eigenaar Rico is 2 jaar geleden gestart en moet het tot nu toe vooral van mond tot mond reclame hebben, dus hopelijk helpt ons verslag op de blog hem aan wat meer bekendheid want de kinderen vonden het fantastisch! Rico hoopt er binnenkort ook lasergamen aan te kunnen bieden, met waterpistolen was het al erg tof om hier rond te rennen dus zeker een aanrader. Ook worden de toestellen uitgeleend voor bijvoorbeeld het bekende Mud Masters event, waarbij je met het hele gezin sportief door de modder kunt racen.

@marstyle78 #fortalpha #alphenaandenrijn #obstaclecourse #kinderfeestje ♬ In the Army Now (Radio Video Edit)

Wat vonden de kinderen ervan?

We bezochten Fort Alpha met 2 volwassenen en 5 kinderen. Na drama’s met klasgenoten die elkaar in mekaar timmerden en een dochter die al jaren niet teruggevraagd wordt op feestjes, was ik even klaar met school en hadden we nu dus een nichtje en de neefjes uitgenodigd. Mijn (Mud Master fan) schoonzus ging mee voor de extra auto en support.

fort alpha obstacle run feestje

Vooraf werden we gebeld of we vanwege de verwachtte hitte eventueel het tijdstip konden vervroegen, maar clubjeswise ging dat helaas niet. Met de waterspistolen warming up was hier een leuke, verkoelende en toffe oplossing voor gevonden. Ik was zelf vergeten om mijn dochter dichte schoenen aan te trekken met een beetje profiel, maar gelukkig lukte het met haar sandalen ook om mee te doen. Verder bleek er een hulpdiensten open dag te zijn en was de weg afgezet… ai… daardoor arriveerden we iets te laat, gelukkig mochten we door de afzetting naar de locatie rijden met onze zware koelbox. Ik had ruim voldoende drinken meegenomen vanwege de warmte. Normaal gesproken is De Bijlen goed bereikbaar en je kunt er parkeren.

fort alpha obstacle run feestje

Geen van de kids kende deze obstacle run locatie, maar ze vonden het fantastisch! Het watergevecht was al een leuke start en daarna de obstakels over klimmen en klauteren was spannend, maar leuk. Soms hadden de kinderen wat motivatie en hulp nodig van trainer Rico, maar die wist ze allemaal genoeg vertrouwen te geven om door te zetten. “Knuffel het hout!” is een uitspraak die we onthouden.

fort alpha obstacle run feestje
Deze jongen ging als een speer!

De meegebrachte reservekleding hadden we uiteindelijk niet nodig, al kon die avond een goede douchebeurt geen kwaad, haha. Het feestje was stoer en de sfeer was goed. Een kinderfeestje zonder ruzies en met blije kinderen, hoe heerlijk na mijn ervaringen de afgelopen jaren. 

fort alpha obstacle run feestje
Nog even onder het net door tijgeren.

Thuis hebben we de chips erbij gepakt, ouderwets teiltjes met een snoepiehap wedstrijd op tafel en patat en snacks laten bezorgen. De energie was eruit en de sfeer bleef goed. Geslaagd feestje en kinderen met stoere verhalen rijker! Wat mij betreft een aanrader.

fort alpha obstacle run feestje
Deze verkoelende klassieker deed het ook goed: de snoephap wedstrijd.

Je kunt er ook als gezin terecht om losse vrije trainingen te doen. Een 10-rittenkaart voor 1 ouder en 1 kind is 150 euro. Neem een kijkje op de website van Fort Alpha als lekker buiten trainen met je kind jou ook wel wat lijkt!

fort alpha obstacle run feestje
Aan het eind krijgt elk kind een diploma.

Fan van obstacle runs? Bij de Reeuwijkse Plassen is ook een parcours geïnstalleerd. Of je kunt er de Avonturenroute wandelen met je kinderen.

Lees ook:

Had jij Fort Alpha al eens gespot? Ken je andere toffe obstacle run locaties?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.