Sporten leuk?

Waar denk jij aan als je aan het sporten bent? Wat houd je op de been en geeft je net even wat meer power? Sporten is niet echt mijn ding. Jep, ik durf dat hardop te zeggen. Ik kan mij namelijk meer verheugen op nestelen op de bank met een bakkie koffie of een wijntje. De afstandsbediening kan ik met mijn ogen dicht bedienen. En dan het liefst Netflix, Expeditie Robinson of Wie is de Mol (om vervolgens in slaap te doezelen na een drukke dag).

Gastblog door Marina Willemsen

bootcamp suc6fit
Maar ja, ik wil toch de conditie blijven houden om achter mijn kinderen aan te rennen. Om met ze te stoeien, mee te sporten of ze in hun kraag te grijpen. Daarnaast wil ik toch ook op mijn goede gewicht blijven en strak in mijn vel zitten met mijn ’28’ lentes. Daar draagt het bankhangen niet echt aan bij (zie de blog ‘Help mijn vriendin wil een nieuwe bank’ voor welke bank de pineut is).

Met sporadisch hardlopen kom je er niet

Ik doe dus al een tijdje aan ‘sporadisch hardlopen’ met een lieve leukerd. Dat houdt in elke week, behalve als het niet in onze drukke planning past… We zijn elkaars stok achter de deur (en ook weer niet). Niet echt de nieuwste olympische sport dus. Maar met één keer per week ‘sporadisch hardlopen’ red je het niet. En afwisseling in sport vind ik fijn. Nu heb ik ook gezocht naar de beste hometrainer, maar uiteindelijk ga ik voor gezelschap en structuur met sporten buiten de deur.

bootcamp suc6fit

Aan de bootcamp

Via via kwamen we uit bij Gabry. Een mega sportief enthousiast mens, die haar hand niet omdraait voor een marathon. En zelfs mariniers heeft getraind. Dat merk je meteen. Ze heeft doorzettingsvermogen dat ze heel goed weet over te brengen. Ja, zelfs bij mij. Ik probeer soms te sjoemelen bij oefeningen, maar dat heeft ze meteen door. Zij weet mij echt te motiveren.

In het begin riep ik steeds dat ik sporten nog steeds niet leuk vond maar ‘interessant‘. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik het echt heel leuk vind. Ook na de gratis spierpijn die je erbij krijgt. En zelfs ’s morgens het loopje naar de school in mijn strakke sportbroek om mijn jongens naar school te brengen (10 jaar geleden had ik trouwens nooit gelooft dat ik dat ooit zou doen, maar zelfs ik heb zo nu en dan praktische acties).

bootcamp suc6fit
Mooie sportlocatie: de Proeftuin in Boskoop.

Kom je ook bootcampen in Boskoop?

Wat is nu eigenlijk de reden dat ik maar blijf gaan? De locatie is prachtig! De proeftuin in Boskoop is een heerlijke plek om te sporten in elk jaargetij. Het is ook nog eens heel erg gezellig. Alles is bespreekbaar, behalve als de oefeningen te pittig zijn om er bij te kletsen. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat je op je eigen niveau kan mee doen en tips krijgt als het nodig is. Je wordt in je eigen waarde gelaten. Gabry is echt een topper! 

>> lees ook hoe ik 3 cm strakker werd in een half uurtje

O ja, even terug komen op waar ik aan denk tijdens het sporten? Doutzen Kroes. En bedoel ik met name haar doorzettingsvermogen. Want hoe kan je er anders zo goed uitzien. Begrijp me goed, ik wil er niet hetzelfde uitzien als zij, maar meer voor de inspiratie. Zie het als een muze… Onzin, het is eigenlijk meer een grapje om mijn mede sporters en mezelf aan het lachen te krijgen tijdens het harde werken.

Heb je ook zin om mee te sporten in Boskoop? Of in ieder geval een gratis proefles? Check dan deze facebookpagina.

Wat doe jij om je lijf ‘strak en 28’ te houden?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.