Zonder ouders op vakantie? Stuur je tiener op zomerkamp

Wil je tiener graag zonder ouders op vakantie? Of zit je in de zomer lastig met vrije dagen? Weleens aan een zomerkamp gedacht? Daar worden de kinderen vermaakt met allemaal toffe activiteiten en hebben ze het gezellig met leeftijdsgenoten, onder begeleiding van de reisleiding uiteraard. Vinea bijvoorbeeld specialiseert zich in outdoor kampen voor kinderen, tieners en jongeren in leeftijdsgroepen tussen de 7 en 25 jaar in binnen- en buitenland. Denk aan surf-, zeil-, outdoor-, survival-, pony- en snowcamps, taal- en rondreizen in bijvoorbeeld Italië, Portugal, Engeland, Slovenië en Scandinavië. 

outdoorkamp ardennen vinea
Outdoorkamp in de Ardennen. Foto: Vinea

Mijn jongste verheugt zich alweer op het jaarlijkse scoutingkamp en mijn broer heeft altijd de leukste verhalen over de LCKV jeugdkampen. Ze zijn ook eens in Friesland op zeilkamp geweest, waar ze leerden varen in een optimist. Ik vind het ideaal omdat je als (alleenstaande) ouder er dan zelf niet steeds achteraan hoeft. Bij single parent vakanties van Solo Amigos is er overigens ook vermaak hoor, en huur je een huisje bij Landal Land van Bartje dan kun je ze af en toe even droppen voor een half uurtje paardrijden net als in Zuid-Tirol wanneer je kiest voor een paardrijvakantie op de boerderij bij Roter Hahn (daar is wel meer begeleiding en worden je kinderen langer vermaakt). Maar als alleenstaande moeder kost een vakantie gewoon veel energie, omdat ik tussendoor zelf ook wil werken of ontspannen. Bij Vinea nemen ze je kind mee om zelf avonturen te beleven. Zonder jou. Perfect voor tieners die je liever nog niet helemaal zelf naar Lloret of Cap d’Agde stuurt voor een feestvakantie.

vinea kamp ijsland
Jeugdkamp naar IJsland. Foto: Vinea
AlpenReizen

Wat voor jeugdkampen hebben ze bij Vinea?

Vinea vakantiekampen worden aangeboden in de leeftijdscategorieën 7-12, 12-15, 15-18 en 18-25.Bijzonder is de Harry’s Magical Engeland rondreis, waar je in Oxford, Gloucester, Bath, Lacock en Londen verschillende Harry Potter filmlocaties bezoekt. Ook worden er in de mei-, zomer- en herfstvakanties ‘meidenkampen’ aangeboden, speciaal afgestemd op meisjes in de leeftijdscategorie 7-12. Nieuw voor dit seizoen zijn familievakanties in Oostenrijk (wintersport en zomer), Kroatië (raften, grottentocht, hiken, wijnproeverij voor de ouders) en Frankrijk (voetvissen, zeekajakken, verblijf in luxe glamping tent aan zee). De reisorganisatie Vinea werd in 1951 opgericht en is in de afgelopen 71 jaar uitgegroeid tot marktleider in actieve groepsreizen en zomerkampen. Ze hebben behoorlijk wat keuze!

duinrell kamp vinea
Duinrell kamp van Vinea. Foto: Vinea

Zeilkamp in Friesland

In eigen land bieden ze ook verschillende vakantiekampen en actieve vakanties aan. Denk aan een Beach Action strandvakantie op Texel waar je met leeftijdgenootjes gaat surfen, powerkiten, funboarden, raften, boogschieten en mountainbiken of een ponykamp in Egmond voor beginners (7-12 jaar) of gevorderden (10-15 jaar). Populair zijn ook de zeilkampen, waaronder zeilkamp De Steven in Langweer waar je onder begeleiding van CWO-instructeurs in 4 of 7 dagen leert zeilen op een niveau en in een boot die bij je past.

Tijdens het Avonturenkamp Duinrell ga je naast zwemmen in het Tikibad ook een dag naar het strand om de skim- en bodyboarden, maak je je eigen pizza, krijg je een graffiti workshop en ga je naar het supervette Storm Aquapark met o.m. glijbanen, trapezes, trampolines en watervolleybal.

vinea surfkamp
Op surfkamp of zeilkamp. Foto: Vinea

Actief Ardennen

Lonkt het buitenland meer, dan krijgt je adrenaline een behoorlijke kick met bijvoorbeeld de Outdoorvakantie die Vinea in de Belgische Ardennen organiseert. Durfals crossen op hun mountainbike over smalle bospaadjes, beklimmen de rotswand van Barvaux, bungelen aan touwen hoog in de bomen en zoeven aan een zip-line omlaag.

Rondreis IJsland

Jongeren in de leeftijd tussen 18 en 25 jaar willen niet altijd meer onder de hoede van hun ouders mee op vakantie en trekken liever hun eigen plan. Speciaal voor deze doelgroep biedt Vinea rondreizen aan in Ierland, Scandinavië, Portugal, Slovenië, Griekenland en IJsland. De 10-daagse rondreis door IJsland kent heel wat hoogtepunten, waaronder de mooie Golden Circle met bezoek aan de Geysir geiser, de Gullfoss waterval, het Thingvellir Nationaal park, zwemmen in de warmwaterbron Secret Lagoon, snorkelen in de Silfrakloof in het schoonste water ter wereld en een stadstoer door Reykjavik eindigend in een kroegentocht.

Op de website www.vinea.nl kun je zoeken naar geschikte vakanties gesorteerd op vertrekperiode, thema en/of leeftijdscategorie. Ook handig is de ‘Praktische informatie’ button waar op uiteenlopende vragen van ouders en kinderen antwoord wordt gegeven. De reisorganisatie is aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en het Keurmerk Kindervakanties.

Lees ook:

Voor mijn jongste staat het scoutingkamp alweer op de planning. Gaat jouw kind weleens op zomerkamp?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.