Meer zen? Rust en ruimte in huis en hoofd

Rust in huis en je dagelijkse leven? Klinkt aanlokkelijk nietwaar? IKEA helpt met je dagelijkse portie mindfulness met de nieuwe VÅRDANDE collectie. Wikkel jezelf in een zachte kimono na een lekker bad, kom in balans op de comfortabele yogamat of breng rust in je hoofd door je huis op te ruimen. Wij mochten het hier al ervaren én ik mag een zelfde VÅRDANDE pakket verloten onder mijn lezers, dus check de foto’s in dit artikel! 

ikea varande
Foto: IKEA

Onthaasten is zo belangrijk. De afgelopen paar jaar hebben bij dat wel geleerd in ieder geval. Ik kon niks, dus moest bewust minderen. Dat gaf soms stress, maar stress lost niks op. Meer jezelf bewust zijn van het moment en daarin tevreden en gelukkig zijn wel. Mindfulness dus. 

ikea wandelen yogamat
Je hoofd leegmaken tijdens een wandeling in de natuur. Foto: IKEA

Meer zen, dit hielp mij

 • Ik luisterde via Synctuition naar binaural beats (in deze app wordt het langzaam opgevoerd, dus ga er niet via youtube of spotify naar zoeken, als je meteen heel heftig begint kun je er misselijk van worden).
 • Lag af en toe op een spijkermatje voor de doorbloeding en ontspanning.
 • Dronk veel water, want water zuivert je lichaam.
 • Sporten gaat niet meer (iets met hartslag laag houden) maar bewegen is gezond, dus wandelen met een lekker muziekje aan (de workout playlist op Spotify), hoepelen, de liefde bedrijven (is meteen ook heel ontspannend), hier en daar een youtube workout (van Natascha Mohan, gericht op mensen met zwaar obesitas, dat is mijn level zo’n beetje)… nou ja, je kunt van alles verzinnen om bezig te zijn waarbij de hartslag eventueel intervalt, maar verder laag blijft.
 • Ontspannen de longen zuiveren in de zoutkamer met de ogen dicht of een boekje.
 • Positieve gedachten, zoals kaartjes met positieve affirmaties, luisteren naar bijvoorbeeld de talks van Abraham Hicks of een dankbaarheidsdagboek bijhouden. 
 • Verder probeerde ik nieuwe ervaringen, zoals een sessie paardencoaching, klankschalen therapie en een afslankbehandeling die ook een positief effect had op de longcovidklachten: cryolipolise. Alles heel relaxt en gericht op het welzijn. Je zou ook nog dingen als yoga kunnen doen bijvoorbeeld. Net wat bij je past en waar je blij van word. Oh, en ik ging in mijn uppie op Mindfulness retreat in Valencia.

Afzijn, naast ‘druk zijn’ met dingen doen, helpt het uiteraard ook erg mee om in het dagelijkse leven thuis meer rust te brengen. Een opgeruimd huis kan helpen om je te ontspannen. Daarom sprak het bericht van IKEA mij ook zo aan, de foto’s ademen ‘ontspannen’.

zen huis ikea
Foto: IKEA

De verschillende VÅRDANDE opbergmogelijkheden van honderd procent jute zijn praktisch en door de speelse details stijlvol tegelijk. Fleur het huis bijvoorbeeld op met planten in de jute plantenpotten. Of gebruik een hangende opbergzak van katoen om je spullen overzichtelijk op te bergen en de kamer een gezellige sfeer te geven.

ikea yogaruimte
Zo lijkt jouw slaapkamer ineens een yogaruimte, toch? Foto: IKEA

Wellnessmomenten maak je zelf

Wellnessmomenten maak je tenslotte zelf. Dat kan zijn door bewust een massage, dagje sauna of gezichtsbehandeling te boeken, of jezelf thuis onder te dompelen in relax. De badkamer kan een fijne plek zijn om na een lange dag tot rust te komen. Hul jezelf in de lichte kimono van honderd procent duurzaam katoen om aan de slag te gaan met je eigen wellnessmoment.

ikea vardande perspakket zen

Zie hier bijvoorbeeld mijn dochter in de IKEA kimono op de juten yogamat die we kregen. Ze mocht de heerlijk geurende potpoutti open maken en in het mandje doen. Daarna lekker haar teennageltjes lakken. Verder is ze gek op maskertjes, die we insloegen bij de Action. Het mandje van IKEA is een superleuke opberger op de kaptafel om ze in te bewaren.

ikea potpourri
Foto: IKEA

Yoga en meditatie

VÅRDANDE bestaat uit producten die perfect zijn om thuis een yoga- of meditatiehoekje in te richten. Het roze yogatapijt is licht en makkelijk oprolbaar, waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Leg het tapijt in je slaapkamer of neem het mee naar buiten in de katoenen tas met een speciaal vak voor een matje. Zet een kaarsje in een kaarsenhouder en hang de windgong gemaakt van planten op voor rustgevende geluiden. Er zijn ook matchende handdoeken voor de badkamer verkrijgbaar.

ikea jute plantenpot
Foto: IKEA

Relaxte geuren

Geuren kunnen invloed hebben op hoe we ons voelen en op de sfeer in een ruimte en zijn dus een ander truukje om je meer zen te voelen. Ze kunnen bijvoorbeeld energie, concentratie of rust geven. Gebruik jij weleens een wierookje, etherische olie of huisparfum? Samen met de Britse ontwerper Ilse Crawford creëerde IKEA acht verschillende Scandinavische geuren voor hun geurkaarsen in de VÅRDANDE productlijn. Zo geeft ADLAD scandinavian woods het huis een warme, natuurlijke geur. HEDERSAM fresh grass is een frisse geur die helpt om te ontspannen. De nieuwe geurkaarsen zijn verkrijgbaar in alle maten: van waxinelichtjes tot stompkaarsen en keramische potten.

ikea varande

Winactie met deze IKEA collectie

Overigens zit er nog een mooi verhaal achter deze nieuwe collectie ook. De producten worden gemaakt van natuurlijke materialen. In samenwerking met sociale organisaties in Azië zet IKEA zich in voor lokale, duurzame werkgelegenheid. VÅRDANDE is vanaf augustus verkrijgbaar in alle IKEA winkels en online.

perspakket ikea
Een zenpakket van IKEA winnen?

Het pakket dat wij hebben ontvangen – zie de foto hierboven – mag ik ook verloten! Superleuk toch? Past de slogan een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd bij jou? Kun je wel wat zen gebruiken? Doe dan mee! Laat hieronder in een reactie jouw ontspanningsmomentje achter en vertel waarom je zou willen winnen, dan maak je kans. Extra leuk als je @marstyle78 volgt op instagram, facebook of tiktok. Of allemaal.

De winnaar is geworden: Anke de Vos, gefeliciteerd! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Waarom ben jij toe aan een momentje rust?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wooh wat een prachtige winactie doe heel graag mee voor rust in mijn hoofd heerlijk.

 2. Marian B zegt:

  Een leuk pakketje. Ik kan zeker een opgeruimd huis gebruiken en een lekker zen momentje. Het is hier altijd druk me de kinderen en alle werkzaamheden in en rond ons nieuwe huis.

 3. Myrthe zegt:

  Oeh…een zenmomentje is wel fijn! We hebben de vakantie gebruikt om de slaapkamer te verbouwen. Resultaat is top, maar de rust in mijn hoofd wat minder… yoga en sporten is er de afgelopen tijd bij ingeschoten vanwege de drukte. Ik zou heerlijk een yogasessie thuis gaan doen, om erna met een kopje thee even helemaal niets te doen… echt even in het hier en nu zijn. Lijkt me heerlijk! Ik doe graag mee!

 4. Anke de vos zegt:

  Ik zou zoooo graag meer rust willen (in mijn hoofd) er is veel gebeurd de afgelopen maanden en ontspannen lukt niet goed. Ik hoop hiermee wel☺️?

 5. Brenda zegt:

  Oh heerlijk… in mijn drukke gezins, werk en vrijwilligersleven loop ik mezelf met regelmaat voorbij. En ontspannen is dan zo belangrijk. Mijn voornemen is als de scholen weer beginnen, in huis alles weer zijn plekje te geven, de laatste kamer die nog opgeknapt moet worden onder handen te nemen en hoe leuk zou het zijn daar deze mooie spullen een plekje te geven en daarna mezelf daar lekker te kunnen ontspannen op zijn tijd :).

  1. Brigitte zegt:

   Voor mij is een rustmoment heilig. Ik werk in de dementerende ouderen zorg als nachtzuster. Het is zowel mentaal als fysiek zwaar en ik werk veel, soms wel 7 dagen achterelkaar met 1 dag vrij en dan nog een reeks er tegen aan. Ik kom het meeste tot rust als ik in bad lig, met een wierrook kegeltje aan , badbom in bad en een goed boek. En als ik niet hoef te werken met een glas wijn of een cocktail erbij. Ik kan er zo van genieten dat ik met gemak meer als een uur in bad blijf en dan als een berimpeld oud vrouwtje eruit ga.

 6. Linda prins zegt:

  Ontspannen is juist met mijn spierziekte enorm belangrijk. Toch neem ik daar soms te weinig tijd voor. Het liefst zit in dan gewoon lekker op de grond, muziekje aan en even lekker helemaal niks….

 7. Marian zw zegt:

  Ik kan inderdaad wel een ontspanningsmomentje gebruiken. Schoolvakantie, kids thuis, altijd wel iemand die aandacht vraagt. En omdat ik niet aan mezelf toekom heb ik gisteren de Yoga op de wii weer opgepakt. Even elke dag een momentje voor mezelf. Ik doe dan ook graag mee voor dit mooie cadeau

 8. elisabeth maria martina zegt:

  voor mijn schoondochter die met deze hitte middenin een grote verbouwing zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.