Bye, bye buikvet: 4,5 cm foetsie door vetbevriezing

Hoe blijf je fabulous na je veertigste? Je hormoonhuishouding verandert en je lijf gaat dus anders werken. Ineke Zweers van Fabulous@40 in Haarlem weet hier alles van en nodigde mij via Clubhouse uit voor het behandelen van mijn eigen grootste probleem: de bolle buik. Dat doet zij via cryolipolyse, oftewel vet bevriezen. Een bijzondere methode waarbij de vetcellen onder je huid bevroren worden middels massage met een speciaal apparaat. Daarna wordt dit op een natuurlijke wijze afgevoerd in je lichaam, door veel water te drinken. Jullie weten het, ik kan even niet sporten, maar na 2 behandelingen is mijn buikomtrek 4,5 centimeter strakker!

ervaring met vet bevriezen

Deze behandeling kun je door heel Nederland boeken bij andere cryolipolise franchisenemers, dus ook als je niet in de buurt van Haarlem woont en van je buikvet af wilt is het interessant om even verder te lezen. Is het voor jou wel in de buurt? Fabulous@40 heeft nu een aanbieding met een proefbehandeling voor 50% korting, je betaalt dan 50 euro om kennis te maken. Normale behandelingen zijn 100 euro per keer en met een kuur van 8 behandelingen heb je een optimaal resultaat.

ervaring met vet bevriezen
Ik ken Ineke Zweers via Clubhouse, als je vragen hebt naar aanleiding van deze blog ga haar daar volgen dan kun je al je vragen stellen zodra je haar in een room ziet! Overigens reageert ze ook op vragen onder mijn eigen instagrambericht met voor- en na foto.

Wat is cryolipolyse?

Behandelingen die bestaan uit het bevriezen van vetcellen noem je cryolipolyse, het is volgens Wikipedia ook bekend als cool sculpting omdat je lijf een strakkere vormgeving krijgt om het zo maar te noemen. Fabulous@40 doet dit met de Cryo21, een medisch apparaat dat voldoet aan bepaalde certificeringen en alleen gebruikt mag worden door iemand die hiervoor getraind is. Je huid wordt er heel koud van en met die kou worden vetophopingen onder de huid vernietigd, zonder andere weefsels te beschadigen. De dermatoloog dr. Dieter Manstein van de Harvard Medical School heeft via onderzoek aangetoond dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen en daarop is deze behandelmethode gebaseerd. (Bron: wikipedia)

ervaring met vet bevriezen
Ineke Zweers van Fabulous@40 met de Cryo21.

Hoe werkt een behandeling vet bevriezen?

Bij Fabulous@40 in de praktijk kreeg ik eerst wat uitleg van Ineke. De cellen worden heel snel afgekoeld tot 4 graden Celcius en zo krijgt je bindweefsel als het ware een thermoshock. Vet bevriezen is alleen aan te bevelen voor mensen met een gezond leefpatroon, anders heeft het geen zin. Dus eet en beweeg jij normaal dan kan het, heb je veel orgaanvet (bijvoorbeeld bij obesitas) en zorg je niet goed voor je lichaam dan is dit niet de methode voor jou. Er wordt een dun laagje vetcellen verwijderd, maar dat betekent dat bij ongezond eten de achterblijvende vetcellen weer opzwellen. Je hebt er gewoon minder. Je kunt snel wat centimeters kwijtraken, maar op je lichaamsgewicht heeft deze behandeling geen effect. Daarom moet je blijven bewegen en een gezond eetpatroon hebben voor een blijvend resultaat.

ervaring met vet bevriezen
Het bindweefsel wordt overal los gemasseerd met de Cryo21 om het vet te kunnen bevriezen, dit had bij mij een mild positief effect op de longcovid klachten.

Het apparaat, de Cryo21, bereikt echt alleen het bindweefsel van je buik en de vetcellen die daar zijn opgehoopt. De kop van het apparaat dat hiervoor wordt gebruikt, koelt af tot wel -10 graden Celcius. Ineke gebruikt daarom een speciale gel om je huid te beschermen en het apparaat vloeiend heen en weer te kunnen bewegen. Ze masseert als het ware je bindweefsel ermee en ruimt verklevingen op. Na afloop is je huid daarom rood. Hoe roder na afloop, hoe beter de doorbloeding en hoe gezonder je dus bent.

 

Vooraf en naderhand maakt Ineke een foto en meet ze met een centimeter de omtrek van de behandelde plek. Bij mij waren dit 3 punten op de buik, maar ook je bovenbenen en armen kun je laten behandelen. Vet bevriezen kan bij zowel mannen als vrouwen. Je weet direct na elke behandeling wat het resultaat is. Vervolgens doet je lichaam er nog zo’n 2 tot 3 weken over om alle bevroren vetcellen af te voeren via de lymfeklieren, lever en nieren.

Je kunt overigens je kleren aanhouden tijdens de behandeling! Je hoeft alleen je shirt op te stropen en je broek iets omlaag zodat Ineke erbij kan met het apparaat. Ze dekt je broek af met een beschermende doek zodat de gel er niet op komt.

ervaring met vet bevriezen
Rode buik na afloop van de 1e behandeling, dat is een goed teken!

Wat is mijn ervaring met cryolipolyse?

Ik vond het best even spannend toen Ineke me via Clubhouse een proefbehandeling aanbood: een strakkere buik zonder te sporten via bevriezing? Voor mijn blog had ik al eens eerder iets dergelijks gedaan, maar dan via trillingen en dat scheelde al direct wat centimeters. Het maakte me toch nieuwsgierig: hoe werkt dat dan? Is het niet gevaarlijk? Doet het pijn? Een strakke bikinibody blijft echter een geweldig vooruitzicht en ik kon niet bepaald sporten de afgelopen tijd, dus het leek me er mooi om het eens te proberen.

Groot pluspunt vond ik dat ik mijn kleren aan kon houden. De gel en het apparaat voelen wat koud aan op je buik. De stevige massage die je krijgt doet geen pijn, maar je voelt het natuurlijk wel. Al het bindweefsel wordt goed meegepakt. Al met al duurt het een half uur. Vooraf en naderhand wordt je opgemeten. De uren daarna zorg je ervoor dat je veel water drinkt. Het doet geen pijn.

ervaring met vet bevriezen
De cijfertjes na 2 behandelingen: op meetpunt 1 ben ik 2 centimeter strakker, rondom de navel op punt 2 is dat 1,5 centimeter en op meetpunt 3 bij de maagstreek is mijn omvang maar liefst 4,5 centimeter afgenomen!

Had het vet bevriezen resultaat?

Met – na de eerste sessie al 2,5 cm strakker en na 2 behandelingen een lijf dat op één plek zelfs 4,5 cm strakker is – ben ik dolblij dat ik dit gedaan heb! Wat een resultaat! Dat was toch even afwachten, want Ineke vertelde mij dat bij een klein percentage (5%) de methode niet aanslaat. Je kunt behandelingen herhalen als er minimaal 2 weken tussen zit. Over het algemeen doen mensen een kuur van 8 behandelingen voor een optimaal resultaat. Na 4 behandelingen zie je meestal al duidelijk verschil. De meeste mensen worden zo’n 4 tot 8 centimeter strakker in omtrek op de buik. Bij de bovenbenen is dit 2 tot 4 centimeter. Mijn eigen bouw is zodanig dat ik na 2 behandelingen al een meer dan goed zichtbaar resultaat heb! Zeker bovenin bij de maagstreek met 4,5 centimeter. Ook rond de navel en wat lager ben ik de nodige centimeters kwijt, daar zat blijkbaar veel buikvet, vocht en lucht dat na behandeling met de Cryo21 is verdwenen.

Saunaweken bij Ticketveiling.nl

Het effect van deze behandeling is blijvend: bevroren vetcellen komen niet meer terug. Je verliest geen gewicht door deze behandeling. En als je veel aankomt, dan zwellen de onderliggende vetcellen wel gewoon op. Kwestie van gezond blijven eten en bewegen dus!

Ben je nieuwsgierig geworden? Boek dan je proefbehandeling bij Fabulous@40 met een mooie korting. Geinig weetje: je ziet mij op deze pagina met meer informatie over vet bevriezen. Voor een kuur van 8 keer betaal je €600,- (je krijgt dus 25% korting).

Op instagram kreeg ik veel nieuwsgierige reacties. Zou het iets voor jou kunnen zijn?

Lees ook: 3 cm kwijt in 30 minuten

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.