Keek op mijn Week: quarantainekind en nog één

In het weekend kregen we een mailtje van de GGD met de officiële positieve testuitslag van mijn dochter. Voor bellen hebben ze wegens drukte geen tijd, maar ik had toch wat vragen en heb dus zelf maar gebeld. Vrijdag mag ze weer naar school. Ik heb de booster dus voor mij geen gevolgen. Haar zusje is jonger dan 12 dus ook geen gevolgen: geen klachten is gewoon naar school. Wat een toestand om alles uit te zoeken met steeds weer andere regels, vind je ook niet?

gm collin creme
Fijne collageencrème testen van G.M. Collin.

Hangdagje

Zaterdag deden we een lekker hangdagje. Zusje had nergens last van, de zieke nog een klein tikkie hoofdpijn en ik was gewoon moe van alle druktes en toestanden. Ze gingen verder met hun 10-spelletjes-challenge en ik deed mee met een ouderwets potje memory. Zowaar behaalde ik met vlag en wimpel een 2e plek.

’s Middags in de weer met een heerlijk HelloFresh recept van pasta met gehaktballen en het moest in de oven. Smaakte zalig! Vonden de kids ook maar toch hadden we nog best veel over dus nog een maaltje de volgende dag. Vond ik ook wel prima want ik had een uur in de keuken gestaan om het te maken. Wel eer van mijn werk.

Daarna keken we Make-Up Cup en bedacht ik dat we ook wel een keer thuis een challenge met schmink kunnen doen. Maar niet nu. Vervolgens wat lekkers erbij en speculeren tijdens Wie is de Mol? Ik vond Thomas heel verdacht, maar nu ineens niet meer. Dus na deze aflevering ingezet op Sahil en Kim-Lian. Hoewel ook Everon best een beetje verdacht was met die porto op het zwanenmeer… In ieder geval hadden we een fijn bankhangavondje.

spacescooter
Gezellig samen een frisse neus halen.

Coronabewijs gevonden

Zondag stralend mooi weer. Even een frisse neus gehaald met de jongste dus. Zij op haar spacescooter en ik te voet. Onderweg vonden we een gelamineerd coronabewijs van een oudere dame zonder smartphone. Thuis op de lokale lost & found site maar even rondgevraagd en zowaar reageerde er iemand die de eigenaresse kende. Geboortedatum klopte en de mevrouw in kwestie was erg blij dat ze hem weer terug had.

toegangsbewijs
Gelukkig kregen we deze snel weer terug bij de rechtmatige eigenaresse.

Vanwege de 10-spellen-challenge deed ik mee met een potje Betoverde Doolhof. Spannend en frustrerend als je steeds wordt gesaboteerd, maar ik kwam als winnaar uit de bus. Wooohoooo! En iedereen was blij dat het spel weer klaar was, hahahahahaha.

betoverde doolhof
Mama wint ook eens een spelletje, woohooo!

Dankzij die HelloFresh toestanden ben ik ook wat zekerder in de keuken. Ik maakte met ingrediënten die ik nog in huis had dus helemaal zelf gehaktballetjes voor bij het restje pasta en ze vielen nog in de smaak ook. Ik citeer even: “Bijna hetzelfde als die van papa.” “Lekker, lijkt op hoe oma ze maakt!” Kreeg dus de nodige schouderklopjes en ze hebben met smaak gegeten.

En toen was het even een gek moment. De jongste bracht ik naar haar papa en de oudste blijft in quarantaine bij mij… Beiden zonder zus. Ze hadden de nodige zorgen, maar volgens mij vonden ze beiden de 1-op-1 tijd ook weleens prettig. Woensdag zien ze elkaar weer.

pasta met ballen
De pasta met balletjes viel goed in de smaak. Still loving my Melli Mello servies.

Zoetekauw dagje

Maandag hadden we een sugar rush. Dochterlief aan haar schoolwerk en ik trotseerde de storm richting een zakelijke afspraak in Alphen aan de Rijn. Dat was een mooi gesprek én ook nog eens vlakbij winkelcentrum de Herenhof. Daar heb ik na afloop dus de bakker en de groenteboer bezocht voor wat lekkers. Roze donuts, lekkere broodjes, een komkommersalade voor op brood, vers fruit voor mijn harde thuiswerker en stoofpeertjes als toetje. Even wat verwennerij tijdens haar quarantaine.

donut eten

Eenmaal thuis had ze netjes al haar schoolwerk klaar, alleen het leesboek moest nog. Ze is begonnen aan een leuk Terry Denton boek dat ze van Sinterklaas kreeg. En ze werkte aan een werkelijk prachtige tekening van een tijger op aquarelpapier. Als het budget het weer toelaat wil ik zorgen dat ze weer tekenlessen kan volgen, want OMG ik ben heel erg trots. Zie de weekvlog die we samen opnamen.

tijger tekening
Superknap, 10 jaar en dan dit maken…

Mijn vader kwam een appeltaartje langsbrengen, zodat we die op oma’s verjaardag kunnen aansnijden morgen. Heel leuk! Met mijn broers nog wat geappt over de verrassing die we hebben bedacht voor als hij zelf de 70 aantikt dit jaar. Bijzondere leeftijd toch wel. En einde dag was er nog meer lekkers voor dochterlief. Eén van haar tantes stond op de stoep met een grote zak lekkere spekken. Hoe lief! Ik mocht er ook wel eentje proeven gelukkig, hihi.

spekkie

Beldag

Dinsdag was beldag. Ik werkte zelf wat telefoontjes af en ontving de nodige calls. Kindlief was fijn zelfstandig aan de homeschooling. We aten een stukje appeltaart omdat mijn moeder jarig was en we niet op visite konden. Ik stuurde een mailing uit over de Blogboot in de hoop wat sponsors te werven, en zowaar reageerde er direct een leuk bedrijf dat altijd interessante onderwerpen aanstipt. Heel erg blij mee, ik weet zeker dat hier bloggers warm voor lopen! Voor veel andere bedrijven blijkt de marketingplanning nog lastig, die hebben het voor 2022 nog niet helemaal rond of de beslistrajecten lopen via het buitenland.

appeltaart
Lekker taartje hoor mam, dankjewel!

De maandafsluiting was ook weer actueel. Netjes alle benodigde informatie naar de boekhouder gestuurd. Op facebook las ik een interessante discussie over wat je wel of niet declareert. Mensen vonden het stom dat ik weleens wc-papier koop bij de Makro en dat declareer. Maar weet je, bij welk bedrijf je ook komt: overal wordt er gepist en gescheten… Door de medewerkers zelf en door klanten. Wie denk je dat dit toiletpapier aanschaft? Niet de kaboutertjes in ieder geval…

Mijn bedrijf is BTW-plichtig dus de betaalde BTW op bijvoorbeeld dat toiletpapier kan ik helemaal rechtmatig terugvorderen. Net als op de koffie, de postits en de kerstkaarten. Wat zou het bestaansrecht van de groothandel zijn als ze geen spullen voor zakelijk gebruik zouden verkopen? Ik snap de ophef niet… Gelukkig worden mijn aangiftes al jaren geregeld door een echte boekhouder en niet door random mensen van facebook. Vorig jaar had ik een controle en dat is helemaal keurig netjes verlopen omdat ik mijn zaken goed op orde heb. En een goede boekhouder dus: Boekmar uit Bodegraven, kan ze van harte aanbevelen. Tino, mijn vaste accountmanager, maakte weer een prachtig overzichtje van de maand met de highlights nog even benoemd. Een fijne start van het jaar en nu ik mijn eigen gezondheid terug heb, klaar om 2022 goed in te knallen en de vorige 2 jaren snel te overtreffen. Ik heb er zin in! (En energie voor. En als ik wil schijten tijdens het werk kan ik mijn kont nog afvegen ook, het is wat!)

Overigens is dit (ja affiliate linkje, super als je me helpt) een geweldige groothandelwebsite, ik heb daar mijn kerstkaarten en relatiegeschenken die erbij zaten vandaan. Heb jij een eigen bedrijf dan kun je je aanmelden. Je vindt er de hipste merkjes, stationary en meer zoals nu de speciale Pasen 2022 items om je kantoor op te fleuren.

Einde middag laste ik een gymles in. Geen fysio dus zelf bewegen en een kind dat al de hele dag op haar billen zat. Hop, hop in de benen! Gordijnen dicht, televisie aan. Ik zette een 15 minuten durend Zumba lesje van YouTube aan en ze moest verplicht met mij meedoen. Tjsakka! Precies klaar toen Thuisbezorgd de patatjes kwam brengen. Niet gezond, wel heel lekker en we hadden het verdiend.

antonius experience box
Kindlief kreeg voor een online open dag een complete experience box thuisbezorgd, erg leuk gedaan!

Nog een positief kind

Woensdag werd de nieuwe HelloFresh doos weer bezorgd. De bijbestelde toetjes helaas iets gedeukt, het tomatenemmertje kapot maar alles nog bruikbaar gelukkig. Weer 3 fijne maaltijden waar we meerdere dagen van kunnen eten, meestal kan 1 maaltijd wel 2 dagen mee. Deze avond aten we bijvoorbeeld de Spaanse burgers met zelfgekruide patatas bravas, in een kwartiertje klaar. De helft van de sla gebruikt en ik had extra tomaatjes bijbesteld, nog wat gehakt uit de vriezer voor eigen balletjes en donderdag nog een maaltijd.

spaanse burger hellofresh
Nom, nom, nom…

Ik haalde de jongste weer uit school na een paar dagen bij papa en de dames hadden elkaar gemist. Best lastig voor de oudste, want ze had haar schoolwerk nog niet af. Samen spelen is heel leuk, maar ja… er moet ook gewerkt worden en niet alleen door mama.

’s Avonds deden we nog een online open dag van het Antonius College in Gouda. We hadden een dag eerder een complete experience box ontvangen met lekkere dingen en creatieve opdrachten. Via een live uitzending werden we door de school en de vakken geloodst en kon je vragen stellen aan echte brugpiepers.

Daarna deden de jongste en ik nog even snel een zelftestje voor het slapen gaan. En helaas… duidelijker kon haar testuitslag niet zijn, mega positief. Bellen met de GGD voor een testafspraak bleek niet te lukken, steeds als ik iemand aan de lijn had hoorden ze mij niet of andersom. Ik heb het opgegeven. Voor 9-jarigen is een herstelbewijs zo zinloos als het maar zijn kan, dus laat die GGD-test en de rit er naartoe maar zitten. In onze regio is niet eens plek om te testen, zo vertelde het GGD bandje na het intoetsen van de postcode. We houden gewoon die 7 dagen maar weer aan voor haar. Klas ingeseind, meester ingeseind, vader van het kind ingeseind… en doorrrrr…

positieve thuistest
Jammer de bammer…

Online gymles met mama, moet dat nou?

Donderdag was het een gegiebel en gekwebbel van jewelste in schoolklasje Marstyle. Ineens met 2 kinderen aan de keukentafel die elkaar gemist hadden. Ik schreef het lesprogramma van de docent over, hielp met de opstart en inlog van kind 2 en rende van boven naar beneden en weer terug want “mama, ik snap het niet”. Toen ze hoorden dat ik in een belangrijk telefoongesprek zat, werd het gelukkig stil en gingen ze serieus aan de slag. Daarna deelde ik een eierkoek uit aan iedereen die een lesje klaar had. Dat hielp.

homeschool aan de keukentafel

Vlak voor de lunch was het tijd voor de online gymles. Ik heb die van Natasha Mohan ontdekt met haar weight loss programma en vandaag deden we een soort wandeling met oefeningen. Lesje van 15 minuutjes. Niet te ingewikkeld maar je wordt er wel moe van. De oudste vertelde dramatisch aan haar zus dat ze dit van mij eerder deze week ook al verplicht moest meedoen. Tja meiden, de fysio ontvangt kwetsbare mensen dus daar kan ik dankzij jullie even niet naartoe en het is goed voor je. Hop, in de benen! En daarna tijd voor een lekker broodje.

jane goodall van klein tot groots
Van Klein tot Groots over Jane Goodall werd deze week bezorgd voor een review.

Quarantaine kindwissel

Vrijdag mocht de oudste gelukkig weer naar school, yay! Ze kreeg al haar spullen mee zodat ze uit school direct naar papa kan, want ze heeft hem ontzettend gemist. En nu zit de jongste dus bij mij in quarantaine. Geen plannen voor mijn kindloze weekend dus, want stiekem is er toch eentje thuis. Samen Wie is de Mol kijken en verder zien we het wel. 

Zo leuk trouwens, ik heb deze week een formulier voor bloggers verstuurd zodat ze vast kunnen intekenen op de verschillende Blogboot edities in 2022. De respons druppelde binnen en de edities over tuinieren en basisschoolkids liepen als eerste vol. Aanmelden kan uiteraard nog wel, afhankelijk van coronaregels en wensen van de sponsors wordt vlak vooraf een uiteindelijke selectie gemaakt en is het afwachten of iedereen die zich heeft aangemeld er nog steeds bij kan zijn. Quarantaines laten zich niet voorspellen. Blog jij ook en heb je instagram? Vul dan hier het aanmeldformulier in mocht je interesse hebben.

Lees hier meer weekoverzichten

Zo. En nu weekend. Ik ben er aan toe, jij ook?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.