Conditie terug opbouwen met OneFit

Sinds een paar weken gebruik ik OneFit om mijn conditie weer op te bouwen. Ken je deze app? Er zijn heel veel sportscholen bij aangesloten, dus hun groepslessen online geven via een stream in deze app. Tijdens de lockdown hadden ze ook leuke lessen voor kinderen. Zelf doe ik het liefst Zumba: dansen (of nou ja, bewegen in mijn geval) op muziek!

onefit workout
Foto: OneFit

Ik ben door de 50 gesubsidieerde coronafysiobehandelingen heen en maak nu gebruik van de ‘gewone’ fysiotherapie, wat natuurlijk vrij rap gaat. Twee keer per week naar de fysiotherapeut, kan dan ook niet meer. Je conditie terug opbouwen en verbeteren gaat alleen niet met eens per week krachttraining en cardio. OneFit bood me daarom voor mijn blog een tijdelijk lidmaatschap aan, zodat ik je hierover kan vertellen. En natuurlijk zodat ik die conditie op het oude niveau van voor corona kan krijgen, of misschien zelfs wel kan verbeteren!

Het mooie van OneFit is dat je verschillende lessen kunt uitproberen. Ook kunnen werkgevers hun personeel een lockdownabonnement geven, zodat het ziekteverzuim laag blijft omdat men online de lessen kan volgen. Ik heb zelf ooit structureel aan zumba en body pump gedaan, waarbij ik met zumba erg veel moeite had met de choreografie (oftewel welk pasje moet ik wanneer zetten en hoe doe je dat pasje).

onefit workout
Foto: OneFit, Jamel van De Wolf Gym

Veilig in je woonkamer: niemand ziet het!

En daarmee heb je meteen het grote voordeel van dansen via een livestream te pakken:

Ik sta met de gordijnen dicht in mijn eigen woonkamer met de stream gecast naar de tv. Niemand ziet het!

Hoef me dus niet druk te maken om of ik wel goed mee doe, of ik in de maat blijft en hoe het er voor een ander uitziet. Ik sta daar te bewegen op muziek omdat ik dat zelf zo leuk vind. Het gaat ook steeds beter met mijn conditie en zo’n Zumba les is best een pittige workout wat dat betreft. Ik kan nog niet helemaal de hele les meedoen, maar als het even niet gaat meet ik mijn hartslag en wacht ik tot die onder de 150 gezakt is voor ik weer doorga. In een normale groepsles zou je dan aangespoord worden om even een tandje bij te zetten en dat werkt na corona averechts. Dat moet ik dus echt niet doen. Thuis in mijn upperdepuppie, houd ik dat net zo goed in de gaten als de fysiotherapeut normaal doet bij de revalidatie. De juffen motiveren je overigens wel op een leuke manier om mee te doen met de les.

zumba
Lekker aan de zumba via OneFit met de oximeter in de aanslag.

Online lessen van OneFit

Je kunt allerlei lessen uitproberen via OneFit. Het is echt maar net waar je van houdt of waar je zin in hebt. Denk aan:

 • Zumba
 • Mindfullness
 • Yoga
 • Pilates
 • HIIT
 • Exotic Dance
 • HipHop
 • Boksen
 • ABS Burner Workout
 • Zwangerschapsyoga
 • Total Body Booster
 • Total Booty Workout

Mijn ervaring met de app

Mijn ervaring met de app is tot nu toe dus positief. Hoewel ik vooral de Zumba lessen uitkies, zijn er genoeg andere mogelijkheden. De HipHop klas was niet echt iets voor ons, omdat het vooral het instuderen van een ingewikkelde choreografie betrof. Iets dat ik zelf heel lastig vind en bij het uitleggen van de pasjes was er geen muziek te horen. Je bent dus niet de hele les aan het bewegen. Het was wel erg leuk om eens te doen.

hiphoples
Met mijn dochter samen een hiphoplesje proberen.

Het inschrijven op een les in de app gaat heel eenvoudig. Je kunt ook heel makkelijk – mits meer dan een half uur voor het begin van de les – de les weer afzeggen als er toch iets tussenkomt. Zo heb ik zelf een kindersportles (Wolfjes en Welpjes) afgezegd omdat er ijs lag en wij graag wilden schaatsen. 

Een half uur voor je geboekte les begint, krijg je een melding van de app op je telefoon. Op het tijdstip van de les, kun je in de app de link naar de livestream vinden en deze vervolgens casten naar je televisie. Uiteraard kun je lessen ook via je laptop of telefoon volgen, maar dat vind ik zelf minder prettig dan sporten voor mijn grote televisiescherm.

onefit workout
Foto: OneFit

Nu ik wat succeservaringen heb (de fysiotherapie gaat goed, 45 minuten lang meebewegen met een Zumba les gaat goed) en iets meer vertrouwen in mijn lichaam terug krijg, maak ik ook gebruik van het mooie weer om klein rondjes hard te lopen. Bij slecht weer of als de avondklok nadert, is de OneFit app perfect, maar met lekker weer is bewegen in de buitenlucht ook heerlijk. En ik kan dat dus weer!

Ik sportte altijd eens per week tot ik covid kreeg en heb er zo’n harde klap van gehad, dat ik graag wil proberen om een betere conditie te krijgen dan daarvoor. Je gezondheid is een kostbaar bezit waar ik nu extra in investeer. Zodra de sportscholen weer open gaan, wil ik weer lid worden om daar onder begeleiding de krachttraining verder op te bouwen.

Het is fijn dat OneFit me nu in deze lockdowntijd helpt met de motivatie en het gemak van thuis lessen volgen om de conditie op te bouwen. Ik krijg er zelf daardoor ook meer plezier in om te bewegen. En ik durf het nu ook, want het vertrouwen in mijn eigen lijf (dat me zo hard afstrafte bij elke minimale inspanning) was compleet weg en naast conditie bouw ik ook dit weer voorzichtig op. Zonder het gevoel van schaamte dat je ervaart als ‘betere’ sporters in de gaten kunnen houden wat je doet. 

Als je nieuwsgierig bent naar een lockdownthuisabonnement kun je hier meer informatie vinden.

Volg jij nu online sportlessen? Hoe houd jij je conditie op pijl?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.