Marstyle toppers van 2017

Oudejaarsdag, dat vraagt om een jaaroverzicht! Wat een bijzonder jaar is het geweest. Op bloggebied waren er heel wat hoogtepunten, de dieptepunten vergeet ik maar liever. Laten we het jaar gezellig afsluiten. 😎  Dankbaar ben ik voor de vriendinnengroep die ik dankzij mijn blog dit jaar heb gekregen, daar was ik altijd zo jaloers op bij andere mensen. En wat is het fijn om je ei bij elkaar kwijt te kunnen. Trots en blij ben ik dat mijn relatief kleine blog dit jaar mijn werk is geworden. Ik verdien hetzelfde als in loondienst, maar dan met doen waar ik zoveel van houd. Genieten waren de vele mooie ervaringen die ik samen met mijn kinderen heb kunnen beleven dankzij mijn blog…

Ja, 2017 was een heel bijzonder jaar. Terwijl ik dit schrijf op 30 december ging ik rond lunchtijd in de maandelijkse WordPress statistieken voor het eerst de 10k bezoekers voorbij! Een geweldige jaarafsluiting. Afgelopen maand haalde ik die mijlpaal in Google Analytics ook al, maar WordPress was voor mij ook een ‘dingetje’.

Op mijn verjaardag lanceerde ik een winactie voor wanneer ik op Facebook de 1000 volgers zal halen. Frustrerend vond ik de felicitaties in de reacties, want ik ben er dus nog helemaal niet. En ik zal die mijlpaal in 2017 ook niet gaan halen, want ik kom nog 15 volgers tekort. Maar goed, so be it. Weet ik in ieder geval zeker dat ik dat feestje nog tegoed heb in 2018.  ➡

Hoe dan ook waren mijn pageviews in 2017 elke maand het dubbele of meer dan dezelfde maand in 2016. In heel 2016 trok ik ruim 26k bezoekers en in 2017 is dat aantal verdrievoudigd! Dat heb je zo dag na dag eigenlijk niet in de gaten, steeds verleg ik mijn doelen een stukje, maar wauw toch best wat bereikt.

Dit waren mijn kijkcijferkanonnen per maand

Januari – Juf Liesbeth over de ontwikkeling van motoriek en schrijven
(mooi stuk over de vele punten waar juffen op letten, maar deed het vooral goed vanwege de winactie)

Februari – Outfit of the Night van Esther over de dino pyjama’s
(met winactie en natuurlijk de prachtige foto’s die Esther maakt)

Maart – De Magie van mijn naam
(ja ja, ook hier met een winactie)

April – Detox met Tastea
(scoorde ineens goed in de zoekmachines en is al een ouder artikel van januari 2017)

Mei – wederom de Detox met Tastea…

Juni – Gratis voor groep 1: unboxing mijn schoolbox
(superleuk, eigenlijk een snel geschreven blogje maar wel met een leuk filmpje natuurlijk)

Juli – Trendrapport Kleine Fabriek herfst/winter 2017
(scoorde dus nu pas, ik baalde na het schrijven in januari 2017 ontzettend heb echt heel veel uren in dit verslag gestopt en het werd toen bijna niet gelezen, maanden later gelukkig wel)

Augustus – Terwijl zijn leeftijdsgenootjes stonden te feesten…
(een dieptepunt, verschrikkelijk en ook nu ben ik van de kaart vanwege het nare nieuwsbericht uit Emmen met kindjes van 5 en 6… dezelfde leeftijd als mijn kinderen, maar ik ga er geen artikel over schrijven, zulk nieuws komt gewoon te dichtbij en ik kan het moeilijk loslaten  merk ik, net als in augustus)

September – Binnenkijker “Help mijn vriendin wil een nieuwe bank”
(hilarische gastblog van mijn broertje trok hele mooie kijkcijfers, okee eigenlijk was het alweer de Detox met Tastea, maar het scheelde slechts 50 lezers met dit artikel)

Oktober – De review die ik nooit geschreven heb
(wederom gesmokkeld omdat de Detox met Tastea weer op 1 stond, dit keer scheelde het 30 lezers met dit artikel)

November – De 25 jaar VTech bloghop
(werd de hele maand volop gepromoot door de sponsor die ontzettend veel volgers heeft en ik denk dat alle deelnemende blogs daar van hebben geprofiteerd, erg leuk om te doen)

December – Mijn dochters mogen wel POEP lezen
(een spontane inhaker op de actualiteiten)

Veel winacties die het goed deden dus, maar gelukkig ook andere artikelen die aanspraken al zag ik dat soms maanden na publicatie pas terug in mijn cijfers. Kinderkledingbeurs Kleine Fabriek is dit jaar ter ziele gegaan, helaas. Ik moet dus nog even op zoek naar andere kanalen om zo’n trendrapport te schrijven, want dat vind ik gewoon leuk om te doen. De slechtst gelezen blogs waren over het algemeen gastblogs, advertorials en productreviews waarin slechts 1 product wordt besproken. Ik weet dus waar ik aan moet werken, maar zo lang als mijn eigen artikelen de boventoon blijven voeren komt het vast goed. Iedereen snapt dat ik graag zo af en toe een avondje mijn rust pak en heel blij ben met een gastblog of voorgeschreven advertorial. Dompertje was het kookboek dat ik iemand heb toegestuurd, maar waar ik moeilijk contact mee krijg. Geen idee of daar nog een review van zal volgen… Blijf er vooral uitpikken wat jij zelf graag leest, het is tenslotte entertainment. Mijn algemene terugblik konden jullie al lezen in deze jaaroverzicht tag.

Op naar 2018!

In 2018 blijf ik schrijven over de dingen die ik ‘even kwijt moet’ en de ervaringen en producten die ik mag proberen. Er hangt in het nieuwe jaar nog veel meer van mijn blog als mijn hoofdinkomen af (lees hier) en dat vind ik best spannend. Zal ik het tijdens de verhuizing/klusperiode allemaal redden of niet? Wat ik in ieder geval heb gemerkt is dat ‘influencer marketing en linkbuilding‘ zoals ze dat noemen het afgelopen jaar bij steeds meer bedrijven is ingeburgerd en na het leggen van vele contacten verwacht ik dat 2018 een mooi jaar zal worden. Tot virtual reality het web heeft overgenomen, gaat het vast prima.

Wat ga ik reviewen?

Toen ik nog niet zo lang blogde, gaf ik maandelijks een inkijkje in de reviews die nog zouden volgen op mijn blog. Laat ik dat nu ook doen. Het wegwerken van mijn lijstje is heel goed gelukt door strenger te zijn op wat ik wel of niet heb aangevraagd. Ik heb nu nog heerlijke badparels liggen van Kneipp, een kinderboek over André het Astronautje, het spel Dixit en matchende outfits van Quapi. Vandaag werden er bovendien gave gouden kinderkameraccessoires bezorgd van Dreumes enzo en van Eyoba is hiervoor ook iets onderweg. Er komt nog een leuke review en winactie voor babymama’s met KipKep aan, die ik niet zelf zal schrijven. Volgende week ga ik met mijn dochters een nachtje logeren bij Stayokay. Half januari zal ik de Marley Spoon maaltijdbox ontvangen en deel ik een kortingscode van maar liefst 25 euro met jullie!

Verder ben ik in gesprek met een leuke vakantiebestemming, mag ik een nachtje naar Groningen voor een blogevent, hoop ik als blogger verslag te kunnen doen van de Huishoudbeurs en zal het onderwerp wonen wat meer aan bod komen omdat ik daar zelf even iets meer mee bezig ben. Ik mag ook kindergereedschap bespreken! Grappig en handig 🙂 en ik zal wat interessante boeken bespreken en daar hopelijk zelf het nodige van opsteken. Volop leuke dingen in ieder geval en op 4 januari ben ik ‘aan de beurt’ met de nieuwjaarsbloghop die je wellicht op Facebook voorbij hebt zien komen? Dit keer niet met mamabloggers maar een samenwerking van 35 bloggers uit de beauty, fashion en lifestylehoek. Even wat anders! Wat ik ga verloten is nog even niet bekend, ik hoop daar 2 januari uitsluitsel over te krijgen. Voor mezelf nog een verrassing maar ongetwijfeld erg leuk.

Dit jaar knallen we gezellig uit, dat het maar snel afgelopen mag zijn en proost op alle kansen die nog voor ons open liggen in 2018! Op een nieuw begin, op een mooie toekomst op een fantastisch nieuw jaar!

Santé,

Marguerita

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nicole zegt:

    Wat een mooi overzicht en heel goed hoe je je richt op de positieve dingen. Daar wordt je zelf ook vrolijker van. Ik ben trots op je Marguerita! En kan veel van je leren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.