Blogupdate: Waarom ineens zoveel gastblogs?

Het zal jullie niet ontgaan zijn, er verschijnen steeds meer gastblogs op Marstyle. Waarom is dat? Even een korte toelichting daarop voor mijn vaste lezers, die juist zo graag mijn eigen stukjes lezen. Het heeft verschillende redenen namelijk. Ik heb in ieder geval een leuk team gevonden van gastbloggers die af en toe iets voor mij willen reviewen of een event willen bezoeken waar ik zelf niet naartoe kan.

Het ontlast

Ik heb het erg druk, een gastblog ontlast mij: ik hoef alleen de tekst en foto’s netjes te maken en het stuk kan ingepland worden. Dan kan ik daarna nog even Netflix kijken of op een andere manier ontspannen óf aan andere dingen voor mijn blog werken.
Zo heb ik een artikel aangeleverd bij Bloggerslijst over waar je op moet letten bij samenwerkingen met bedrijven. Dat artikel heeft wat voeten in aarde gehad: ik heb een kleine 150 pr-bureaus aangeschreven om te vragen op welke manier zij graag met bloggers samenwerken. Hier kreeg ik ontzettend veel reacties op terug, per mail en per telefoon. Erg leuk! De ontvangen informatie is dan ook niet in één blog te vangen. Ik ga een vervolg schrijven op Marstyle én ik ben bezig om er een compleet whitepaper van te maken waarmee ik nog meer de diepte in ga. Dat whitepaper bestaat nu uit 8 kantjes aan informatie en nog lang niet alles staat er in…

Meer event verslagen

Ik kan niet overal tegelijk zijn. Terwijl ik wel heel veel leuke uitnodigingen ontvang van persevents. Als het dingen zijn waar ik zelf heel nieuwsgierig naar ben of denk dat informatie over het event een meerwaarde heeft voor mijn lezers, gaat er nu zo af en toe een gastblogger in mijn plaats om verslag te doen. Zo blijven we met elkaar toch op de hoogte van interessante nieuwtjes!

Jongensmode

Kindermode vind ik een ontzettend leuk onderwerp. Als meisjesmama ben ik echter vrij beperkt in wat ik kan reviewen. De mooie modeplaatjes kun je overal zien, maar op Marstyle kun je lezen hoe de kleding valt, hoe het zich houdt in de was, wat we van de stoffen vinden. Ook daarom heb ik nu een gastblogger team. Zij kunnen jongensmode uitproberen en kleding laten zien in grotere of kleinere maatjes dan die van mijn eigen kinderen. Jongensmama’s willen ook graag op de hoogte blijven van leuke merkjes toch?

Het Marstyle team

Op mijn blog blijf je uiteraard vooral mijn eigen ervaringen lezen, maar ik ben heel erg blij met de hulp en inbreng van Liesbeth, Esther en Fleur waarvan jullie al stukken konden lezen. Natuurlijk oefent mijn eigen dochter Aislynn ook graag haar schrijfkunsten, afgewisseld met fotografie en ‘vlogjes’. (Al komen haar blogs vooral online omdat ik dat zelf schattig en leerzaam vind.) Komende week komt er een review van Lisette online. Nathalie en Marianne maken de club compleet.

Lees ook: Gastblog Aislynn: This is me!!!

Veel reviewproducten

Ik krijg ontzettend veel leuke reviewartikelen aangeboden en ben heel blij dat ik op deze manier nog meer met jullie kan delen. Wanneer je niet blogt, weet je ook niet precies hoe dit gaat dus ik licht het even kort toe. Wanneer ik contact heb met een merk (al dan niet naar aanleiding van een persbericht), geef ik bij het bedrijf aan welke producten mij het meest interessant lijken voor mijn blog. Zo kan het bedrijf zelf kiezen welk product er onder de aandacht wordt gebracht of kijken wat er op voorraad is.
Toen ik net begon hoorde ik vaak nee op zo’n aanvraag. (Dat gebeurt nog steeds regelmatig 😎 .) De laatste tijd is het zo, waarschijnlijk door de meer persoonlijke contacten, dat ik alles op mijn wensenlijstje krijg toegestuurd. Daar ben ik zelf een beetje beduusd van. Je gaat daar eigenlijk niet van uit. Maar het is wel ontzettend leuk natuurlijk én als een bedrijf mijn blog zo leuk vindt dat ze meerdere dingen toesturen, dan ben ik daar blij mee. De aangevraagde items waren natuurlijk dingen die mij interessant leken om te delen. En de bedrijven bekijken vooraf altijd mijn werk om te zien of het ze aanspreekt.
Wanneer ik van een merk meerdere dingen mag bespreken, probeer ik de reviews over enkele weken of maanden uit te spreiden. Niet dat je in één week steeds over hetzelfde merk leest. En hier en daar besteed ik wat uit aan gastbloggers, zodat je ook eens de mening van een ander leest. In mijn ogen voegt dat iets toe, omdat iedereen (ook vanuit haar ervaringen en toegespitst op de eigen kinderen) net weer andere dingen opmerkt.

Nou, een heel verhaal zo 😆 . Het komt er in ieder geval op neer dat het goed gaat met mijn blog, dat ik stappen aan het zetten ben om er een onderneming van te maken, dat ik meer lezers trek en dankzij mijn gastbloggers hopelijk ook mijn bestaande lezers over nog meer leuke dingen kan vertellen. Oh, en dat ik de opmerkingen van mijn lezers ter harte neem 😉  (een paar maanden terug gaven jullie mij de tip om het iets rustiger aan te doen).

Lees ook: Marstyle bloggersupdate juli 2016

Voor mij is Marstyle een serieuze zaak, mijn man is nog wat sceptisch want “het is toch je hobby?” en hij meent dat ik er eigenlijk wel erg veel tijd in stop. (En daar heeft hij gelijk in maar het is ook zo leuk!) Toch heeft hij mij netjes voorzien van zijn mening over 2 producten voor de man waarvan de review nog online moet komen. Vandaag ontdekte hij gelukkig dat mijn blog ook door mannen wordt gelezen, toen een oud-klasgenoot hem er in de supermarkt op aansprak dat hij het regelmatig leest. Superleuk om te horen! Volgens mij was ie stiekem best een beetje trots 😎 . Wat denken jullie?

Lees ook: Keek op mijn Week: winkelen, #blogboot, team meeting en allemaal interviews!

Wat vinden jullie tot nu toe van de gastblogs? Leuke toegevoegde waarde (voor jongensmama’s bijvoorbeeld) of ‘lees ik liever niet’?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Juist leuk een divers team met verschillende blikken en meningen. Een “echt” bedrijf heeft toch op een gegeven moment ook (meer) werknemers nodig 😉 superleuk van die oud-klasgenoot

 2. Iris zegt:

  Ik vind het wel okee, idd leuk om een mening van anderen te lezen.
  Maar dan wil ik wel graag duidelijk bovenaan zien dat het een gastblog is en door wie het dan geschreven is

 3. Ilse van Kreanimo zegt:

  Leuk om te lezen dat je blog het zo goed doet. Je hebt er dan ook hard voor gewerkt, hè.

  Ik heb niet zo vaak gastbloggers, maar ik vind het wel fijn dat bijvoorbeeld mijn schoonzusje de crèchetest wil doen en mijn nichtje over haar beestenboel wil gaan vertellen.

  Doe zo verder!

 4. Barbara zegt:

  Supergoed wat je doet! En gaaf dat je zo goed gaat met je blog. Ik hoop van harte dat je je doel haalt. En ik blijf je lekker volgen?

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Barbara, lief van je <3

 5. Zoveel bloggers, zoveel schrijfstijlen. Nu heb jij toevallig een schrijfstijl die ik heel prettig vindt en ook onderwerpen die mij meestal interesseren. Daarom volg ik Marstyle met veel plezier. Toch vind ik dat gastbloggers een toegevoegde waarde hebben. Sowieso. Ik ben een jongen- en een meisjemama. En jongensdingen kun jij in je eentje niet zo goed bieden anderen wel. Andere bloggers hebben ook andere interesses dan jij en zo trek jij dan weer een breder publiek, wat weer goed is voor je kijkcijfertjes en dan gaan bedrijven jouw ook weer interessanter vinden. enz.enz. Leuke wisselwerking.
  En als je iets mag reviewen wat niet zo goed bij je past, is vaak het gevolg dat een blog dan ook niet zo enthousiast over komt. Maar als een gastblogger er wel enthousiast over is, krijg je weer een enthousiaste blog. En worden je blog ook alleen maar kwalitatief beter en enthousiaster.
  Ik ga zeggen: ga zo door!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Marieke!

 6. Volgmama zegt:

  Superleuk dat je voor gastbloggers hebt gekozen en dat ik daar één van ben 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik vind jouw foto’s erg mooi, dus die wil ik heel graag op mijn blog <3

 7. marjonS zegt:

  Ik lees niet altijd gastblogs, ligt aan het onderwerp. Maar zoals je zegt als jongensmama (heb ook 1 dochter) is het zeker leuk dat ik op deze manier hier ook jongens kleding terug vindt.
  En voor jezelf is wat rust ook prettig. Op die manier mag je best iets uitlenen voor je blog.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik leen het niet uit hoor, gastbloggers mogen de producten die ze voor me reviewen houden 😉 Maar dankjewel, fijn om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.