Interieur: Hip en prikkelend!

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Voor deze gastblog mocht ik hard aan de slag. En voor dit klusje had ik zeker handschoenen nodig! Ik kreeg namelijk van Mooiwatplantendoen.nl een grote doos met daarin drie cactussen. Ook zat er een doosje lego bij, een plankje, plastic en handschoenen. Wat ik daarmee heb gedaan? En hoe ik dit prikkende klusje heb aangepakt lees je in deze blog. Maar eerst deel ik mijn ervaring met cactussen.

De voorbeeldfoto.
De voorbeeldfoto.

Een cadeautje voor mijn moeder

Toen mijn zus en ik pubers waren wilden wij mijn moeder verrassen met een leuke plant voor moederdag. Wij dachten dat een cactus wel leuk zou zijn en kochten een mooie voor in de keuken. Nu zou ik niet meer zo snel zo’n prikkelbare plant aan iemand cadeau doen, maar toen was ik mij nog niet bewust van de betekenis van deze plant. Gelukkig was mijn moeder er heel blij mee en staat deze cactus, die ook nog eens ‘schoonmoeders zetel’ heet nog steeds in de vensterbank! Hieronder een foto van de cactus die al meer dan 15 jaar oud is! Nog even fris en fruitig als in mijn pubertijd en elk jaar een centimeter groter.

Cactus in retro look.
Cactus in retro look.

Hippe cactus

Sinds afgelopen jaar is de cactus aan een revival begonnen. In tuincentra maar ook in de woonbladen en woonwinkels kom je ze vaak tegen. Op een bord verschillende cactussen samen, een hoek met allerlei cactussen of een cactus onder een stolp. De variant onder de stolp is natuurlijk ideaal voor gezinnen met kinderen waar je niet wilt dat je kids zich prikken. Ook zijn er veel cactussen te krijgen die meer lijken op vetplanten en helemaal geen of heel weinig stekels hebben. En er zijn zelfs cactussen met leuke fel gekleurde bloemetjes. En ideaal: deze plant verwaarloos je niet snel. Hij is gauw tevreden en blijft zelfs leven bij iemand zonder groene vingers!

Ook hip: cactus onder een stolp.
Ook hip: cactus onder een stolp.

Do it yourself

De doos  van www.mooiwatplantendoen.nl heb ik natuurlijk snel opengemaakt en gekeken wat de bedoeling was. Er zat een goede handleiding bij, dus ik kon snel aan de slag. Het inleidende verhaal sprak mij al erg aan:

Van losse steentjes tot designer sierpot, leef je uit!

De cactus is een plant die je niet makkelijk in een hokje stopt. Hij is hip en oer. Hij past prachtig in de stijltrend van drukke geometrische motieven, maar is tegelijk de rust zelve. Je bepaalt zelf hoe bont en grafisch je het wilt maken met Lego. Het gladde oppervlak van de bouwsteentjes contrasteert mooi met de stekels van de cactus. En de kleuren van de bouwsteentjes maken dit licht prikkelbare type meteen minder streng.

Hieronder het ‘recept’ zodat je ook thuis aan de slag kunt:

Het pakket bestond uit een doos lego, 3 mooie cactussen en handschoenen.
Het pakket bestond uit een doos lego, 3 mooie cactussen en handschoenen.

Ingrediënten:

 • Een cactus
 • Legoblokjes
 • Plastic
 • Bodemplaat
 • Handschoenen

Zo maak je het:

 1. Neem de maat van de pot en bouw daaromheen een vierkante pot van lego. Het mag nauw aansluiten want de cactus is een langzame groeier. Zaag van hout een bodemplaat  waarop de pot kan staan.
 2. Hang het plastic over de één na laatste rand met blokjes en klem het vast met de laatste rand. Je kan de pot ook op het hout vastlijmen voor extra stevigheid.
 3. Haal de plant uit de plastic pot, stop hem in je nieuwe Lego pot en vul eventueel met cactusgrond. Heb je dit niet dan kun je ook 2 delen zand mixen met 1 deel potgrond.
 4. Geef de cactus 1x per week een klein beetje water. Zeker niet te veel, de cactus leeft immers onder natuurlijke omstandigheden in een droge omgeving. En geniet van jouw designer cactus!

En hier mijn resultaat!

De hippe moderne tegenhanger van de retro cactus: in een kleurrijke lego pot!
De hippe moderne tegenhanger van de retro cactus: in een kleurrijke lego pot!

Lees ook:

Wat vind jij van een cactus in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MetMirjam zegt:

  Je bent lekker creatief bezig geweest, leuk!

 2. Ik wil geen cactussen in huis, ik vind ze spuuglelijk. Maar die lego pot is erg leuk!

 3. Lieke Vermunt zegt:

  Al sinds ik alleen woon gaan alle planten die ik koop dood. Zelfs vetplanten overleven het niet, omdat ik het dan voor elkaar krijg ze teveel water te geven. Ik werkte een aantal jaar terug achter de servicebalie toen ik mijn eerste cactus vond: met roze stekels. Hij staat al jaren!

 4. Nathalie zegt:

  Wat een leuke uitdaging! En heel creatief. Wij zijn ook fan van cactussen en vetplanten.

 5. Mom zegt:

  Leuk gedaan Liesbeth het ziet er fleurig uit.
  Ik weet nog dat mijn dochter met haar hand in de cactus bij Oma viel, ze was toen 2 jaar, wat zielig was dat.
  Maar cactussen zijn echt heel gemakkelijk in het onderhoud, ook voor mensen die geen “groene” vingers hebben, ze kunnen echt prachtig zijn.

 6. Wendy zegt:

  Creatief Liesbeth!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.