Lego bouwen met Ikea

Welk kind speelt er nou niet met LEGO? Ik denk dat iedereen wel bekend is met de gekleurde blokjes. Je kan er oneindig lang mee bezig zijn en er de meest spectaculaire bouwwerken van maken. Lego bevordert de creativiteit, vermindert stress en het brengt mensen samen. Het is dan ook al lang niet meer zo dat alleen kinderen nog met LEGO spelen.

Gastblog door Esther Weemers

ikea bouwblokjes
Foto: Ikea

Waar kinderen vaak nog een speelkamer hebben waar alle steentjes rond kunnen slingeren, is dit voor volwassenen wat lastiger. Ook in de woonkamer wordt er dan wel eens een LEGO werk gebouwd. Maar hoe vervelend is het om continu tegen die blokjes aan te moeten kijken? Of erger nog: er met je blote voeten op gaan staan! Hier heeft Ikea een oplossing voor gevonden: de BYGGLEK opbergdozen.

In de opbergdozen kan je zowel losse steentjes als het complete bouwwerk opruimen want ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Sinds oktober zijn deze te koop in alle IKEA winkels.

Een ideale opbergdoos voor bouwblokjes

De deksels van de opbergdozen zijn een bouwplaat. Ideaal dus dat je LEGO steentjes op de opbergdoos kan bouwen. Zo wordt de doos onderdeel van je bouwwerk. Dat biedt kans voor de grootste fantasieën: maak een huis met de meubels in de doos en het dak erbovenop. Of klik meerdere dozen op elkaar en creëer een wolkenkrabber, robot of ruimteschip. Er zitten geen specifieke instructies bij de dozen, want je kan er mee doen wat je zelf wil. Wel zitten er een aantal kleine items bij die het spel op gang kunnen brengen, zoals poppetjes en natuurlijk een (Ikea) hotdog.

IKEA x LEGO®

Bij IKEA is er altijd een focus geweest op kinderen en op wonen in kleine ruimtes. LEGO Group staat bekend om hoe zij kinderen over de hele wereld inspireren met spel – en hiermee dragen zij bij aan de ontwikkeling van kinderen. IKEA en LEGO Group brengen met deze collectie hun passie en kennis samen: ze willen meer ruimte in huis creëren voor spelen. De BYGGLEK dozen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de LEGO® steentjes en gaan jaren mee: van generatie op generatie.

Meer artikelen lezen over Lego? Klik hier.

Had jij de samenwerking tussen Lego en Ikea al gespot?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G.T. zegt:

    Het idee is erg leuk. Toch heb ik ze niet gekocht; ik vond het formaat niet handig. En we hebben al zo veel Lego…

  2. Renata Feyen zegt:

    Mijn kinderen waren er vroeger dol op om met Lego te spelen – die opbergdoos is wel handig zeg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.