Marstyle bloggersupdate juli 2016

Nieuwe maand, nieuwe kansen! Hoe loopt het met Marstyle? Wat staat er op de planning en waar ben ik mee bezig? Volgens Google Analytics kakken mijn bezoekcijfers wat in. WordPress toont echter een heel ander verhaal. Dat komt omdat ik wat problemen met een plugin had. En die een paar keer aan en uit heb gezet. De bouncerate van Marstyle was heel lang 6% en dat klopte niet, er zat een fout in de code van de betreffende plugin. Dat is nu opgelost dankzij adviezen van andere bloggers, maar levert wel een verschil van 200 bezoekers op. Analytics zegt dat ik er 1400 had afgelopen maand, WordPress zegt 1600. En ik zelf zeg: nog iets meer, want bezoekers die lezen via de facebookapp worden alleen als views geteld en niet als bezoeker. En tot nu toe trek ik iedere maand toch zo’n 5000 views!

Zo. Dat is meteen een heel technische aftrap. Lees je nog mee of ben je afgehaakt? Wat een vaktermen he? Mijn bouncerate is nu overigens zo’n 75% en dat is heel netjes. Dit betekent dat er aardig wat mensen doorklikken naar andere stukjes als ze een artikel hebben gelezen. Een groot compliment!

Een soort van logo gemaakt in Canva.
Een soort van logo gemaakt in Canva.

Mamachallenge

Verder ben ik op dit moment druk met de organisatie van de #mamachallenge2016 die komende week van start gaat. Vorig jaar vond ik dit ontzettend leuk en was ik dan ook heel actief. Wij gingen namelijk niet op vakantie en ook dit jaar staat er (naast een logeerpartij bij opa) een staycation op het programma. En die staycation maken we graag zo leuk mogelijk! De Mamachallenge bestaat uit 10 leuke uitdagingen die je aan kunt gaan deze zomer. De deelnemende bloggers doen dat ook en gaan erover bloggen. Hopelijk levert het veel inspiratie en leuke stukjes op! Ik heb al een soort van beeldmerk in elkaar gedraaid in Canva. Misschien maak ik nog wat varianten die de deelnemers kunnen gebruiken met de hashtag om er makkelijk op te kunnen zoeken. Er zijn meer dan 80 bloggers lid van de facebookgroep hiervoor en er hebben inmiddels meer dan 30 van hen gestemd op de uitdagingen. Ik ga dus een top 10 met instructies maken zodat we van start kunnen. Leuk!

Even wat favorietjes op mijn oude blog van de mamachallenge vorig jaar:

Blogfrequentie

Vaste volgers zullen het al wel gemerkt hebben. Ik heb een stapje terug gedaan met de blogfrequentie. Het werd even too much. Daarom blog ik door de weeks nog wel dagelijks, maar zal er in het weekend niet meer persé elke dag een blog online komen. Was voor mezelf best moeilijk om dat los te laten, maar het geeft iets meer rust. Dit betekent wel dat mijn review-to-do lijstje wat minder opschiet. Daarom ben ik nog selectiever geworden in de aanvragen die ik doe. Zodat spullen niet te lang blijven liggen. Helemaal als er deze zomer ook nog allerlei challenges tussendoor komen :-). On the bright side, mijn man heeft een mooie laptop voor me uitgezocht die ook als tablet te gebruiken is. Nu kan ik dus sneller typen en makkelijker mijn foto’s van de camera halen en berichten bewerken. Heel erg fijn!

Mijn best gedaan op een fashion fotoshoot met de peuter.
Mijn best gedaan op een fashion fotoshoot met de peuter.

Wat komt er nog aan?

Nou een heleboel challenges uit de #mamachallenge2016 natuurlijk! Maar ik heb meer op mijn lijstje staan. Zo hoop ik dit weekend met mijn gezin naar de bioscoop te gaan voor een review van Finding Dory. Aankomende week mag ik bovendien voor het eerst naar ‘Bloggers on Board’ een bloggerevent waar ik al veel leuke verslagjes over heb gelezen. Als blogger mag je plaatsnemen op een bootje en tijdens de rondvaart krijg je nieuwe producten te zien en te proeven. Ik ben heel erg benieuwd en heb er heel veel zin in! Dit event zou eigenlijk afgelopen week al plaatsvinden, maar toen kreeg ik geen oppas geregeld. Door het slechte weer is het echter een weekje opgeschoven en nu kan ik toch! Ook staat de Kleine Fabriek onverwachts toch op de planning. Ik twijfelde er nog over, maar nu ik merkambassadeur mag zijn voor NoNo (lees hier het verslag over het speeddate event waar dit uit kwam rollen) kan ik deze beurs eigenlijk niet missen. Ik ga daar de collectie spring/summer 2017 bewonderen, zin in! Naast deze verslagjes zul je nog lezen over de #foodybox Zomer die vrijdag werd bezorgd, en een review van Jake Fischer, knutselspullen, slippers, slaaptips, verkleedkleren en iets met wijn. En dat laatste vraagt om foto’s met een opgeruimd aanrecht, een challenge wat betreft fotografie dus…

Gastblogs

Voor De Mama Company ontvang ik zoveel uitnodigingen voor events, dat het onmogelijk is deze allemaal zelf te bezoeken. Bovendien werk ik nog 3 dagen per week en hebben we in het weekend en op mijn vrije dagen ook geregeld verplichtingen, ook mijn blogcollega Jeske is erg druk. Of soms past iemand anders gewoon beter in de doelgroep van het merk. Zo kwam ik in contact met het stoere mannen en jongensmerk Gabbiano dat een strak georganiseerd event op de planning had. Veel geschikter voor een jongensmama om daar verslag van te doen. Ik deed een oproepje voor een gastblogger en gelukkig wilde Yvonne van Kidzblogger er wel voor ons naartoe, hartelijk dank Yvonne! Hopelijk heb jij ook weer een mooi contact opgedaan! Marstyle wil ik voornamelijk persoonlijk houden, maar toch ga ik proberen om vaker gastbloggers te ronselen. In ieder geval voor De Mama Company. Inmiddels staat er daarom nog een gastblog op de planning. Liesbeth gaat voor ons een review schrijven over de verschillende kaasproducten uit de #foodybox. Zelf lust ik geen kaas in welke vorm dan ook en mijn man heeft recent een fikse allergie ontwikkeld voor melkproducten. De producten zijn overgedragen en Liesbeth, ik ben benieuwd of je al iets hebt geproefd en kijk uit naar je bevindingen! Voor de continuïteit van deze grotere blog én omdat er gewoon zoveel leuke merken en events zijn, wil ik proberen om vaker gastblogs te organiseren.

Bezig bijtje dus weer! Ik hoop snel de laatste 16 likes te krijgen zodat ik het prijzenpakket kan versturen voor de winactie omtrent de 400 paginavolgers. Met het overzetten van mijn oude blog ben ik eindelijk in augustus 2015 aanbeland. Hopelijk kan ik in de zomervakantie meters maken, met mijn nieuwe laptop moet dat lukken.

Lees ook: Bloggersupdate augustus: workshop netwerken voor bloggers

Genoeg om me aan het scherm gekluisterd te houden ook komende zomer, haha. Is er een bepaald verslagje waar je naar uitkijkt? Ben je beschikbaar voor het schrijven van een gastblog voor De Mama Company? Andere tips, tricks of comments? (Mijn goede voornemen is om vaker te reageren op reacties, maar wegens drukte lukt het niet altijd.)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. liesbeth zegt:

    Hahahaha! Ik ben als een muisje zo blij! Heerlijk kaas proeven!
    Verslag volgt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.