Verslag: kindermodebeurs Kleine Fabriek – deel 1

Oh wat was dit een geslaagd uitstapje voor mijn blog! Ik heb het over mijn bezoek aan de Kleine Fabriek afgelopen zondag. Er stonden ontzettend veel kindermodemerken met hun collecties voor het seizoen herfst en winter 2016/2017. Ja, zover werken ze vooruit in de mode. De beurs is bedoeld voor kindermodewinkels om hun inkopen te doen. Mijn kleine fashionista kleuter en ikzelf gingen erheen om trends te spotten, merken te spreken voor de blog en alle informatie over nieuwe collecties uit de perskamer.

kleinefabriek

Tijdens dit moeder-dochter-uitje waren we echt de halve dag zoet. En nog hebben we lang niet alles gezien en niet alle merken kunnen spreken. Er was zoveel moois te zien! Ik ben zelf vooral af gegaan op wat mijn dochter aansprak en wat ik zelf interessant vond. Een ander criterium was een redelijk lege stand, bij volle stands voelde ik me vaak een beetje opgelaten als blogger. Ik heb tenslotte geen winkel.

Even snoepen in de perskamer, op de achtergrond zie je de grote kast vol met persinformatie.
Even snoepen in de perskamer, op de achtergrond zie je de grote kast vol met persinformatie.

Helaas mochten we niet overal fotograferen. Diverse merken zijn bang voor copycats. Toch heb ik genoeg beeldmateriaal verzameld om te delen. De meeste merken reageerden erg enthousiast en vertelden graag iets over hun collectie. Daarom knip ik deze blog in delen op. Kijk je mee?

Kleurrijk

Laat ik beginnen met de kleurrijke merken, ik mocht er diverse op de foto zetten. Het leuke is, dat ik bij verschillende merken moeder-dochtercollecties heb gespot. Dan kun je dus samen een matching outfit aan. Lijkt mij geweldig!

De dames van 4FunkyFlavours droegen zelf net zulke te gekke jurkjes als dat er voor de meisjes in de rekken hingen. Ik heb ze niet op de foto gezet, maar echt gaaf en voor je dochter kun je matchen met een soortgelijke jurk of juist een rokje met leuke top, bijvoorbeeld met een rekenmachine erop.

Bergstein was er ook en ze komen het volgende seizoen met een toffe laarzenlijn en matching regenjassen.
Bergstein was er ook en ze komen het volgende seizoen met een toffe laarzenlijn en matching regenjassen.

Dochterlief verlekkerde zich aan de snoeperige laarzen van Bergstein in alle kleuren van de regenboog. Ze is zelf ook gek op haar eigen Berstein herfstlaarsjes.

Room Seven is een zustermerk van het eveneens kleurrijke Oilily. Ik heb echter bewust de wat minder bekende merken opgezocht om te fotograferen. Dan zie je op mijn blog hopelijk net weer even wat anders dan bij de andere bloggers die er waren. Blijft leuk om te smullen van al dat moois. Deze stand zag er heel mooi uit met die grote poster, mijn fashionista rende de stand in en trok diverse items uit het rek die ze mooi vond. Daarmee moest ze op de foto.

Het Deense Danefae staat al een tijdje op mijn wensenlijst om te benaderen. De kleding is vrolijk en herkenbaar. Zelf ben ik gevallen voor die stoere viking en meermin die op alle items terugkeren. Je hebt er ook beddengoed van en – zo stoer – shirts in herenmaten. Mijn mopje kreeg op de stand een kladblok en potlood zodat ze even kon tekenen. Zo vond ze de beurs steeds leuker worden, want ze werd erg verwend door de standhouders. Snoepje hier, cakeje daar, een armbandje, een broche … Ik heb dus ook een gezellig gesprek gevoerd met Danefae en ondertussen verlekkerden we ons aan die mooie collectie voor volgende winter.

Nordic Forest is het thema van Smafolk, het merk waar ik afgelopen jaar al diverse items mocht reviewen voor de blog (deze gave sets en de kerstjurkjes, en de pyjama via Kindernachtmode.com). Hun collectie is wederom gaaf! Vooral de roze serie voor meisjes met hertjes, vossen en vlinders is om verliefd op te worden <3. Op de beurs waren ook de stoelverkleiners en verschoonkussens te zien, want Smafolk beperkt zich niet tot kleding.

Ook zo fleurig en Scandinavisch is het Finse merk Naperonuttu. Zij stonden voor het eerst op de Kleine Fabriek en hebben items van katoen, maar ook van duurzaam badstof en velours. Erg mooie kwaliteit ook weer en… Ook hier droeg de ontwerpster een jurkje in dezelfde stof als de kinderkleding. Er zijn diverse stoffen waarvan een matching mama-jurkje verkrijgbaar is.

Verslag: kindermodebeurs Kleine Fabriek – deel 2

Welk nieuw speelgoed zag ik op de Trademart?(Opent in een nieuwe browsertab)

Verslag: Kleine Fabriek – deel 2(Opent in een nieuwe browsertab)

Zo, een heel lijstje met fleurige kledingmerken. Wij gingen watertanden van al dat moois, en er was nog veel meer te zien… Heb je een favoriet in dit genre? Of wacht je op mijn blog met klassiekere of mainstream kleding?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jess zegt:

  Wat een leuke foto’s! Volgende keer neem ik ook een van die apenkoppen mee. Die kunnen gelijk keuren of het echt leuk is. Leuk je weer even te zien. Liefs, Jess

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks! Ik vond het ook leuk om jou even te zien! Was in mijn hoofd druk met waar ik allemaal nog langs wilde. Wel leuk om te zien dat jij weer andere merken gesproken hebt, zo blijft er genoeg afwisseling op de blog 🙂 Nu druk om iedereen aan te schrijven… ook een dagtaak, haha

 2. Volgmama zegt:

  Dat moet een leuk uitje zijn geweest! Smafolk en de andere Deense merken vind ik reuze interessant.

  1. Jess zegt:

   Die heb ik dus gemist…. Suf he… Met mijn ogen dicht gelopen denk ik. :-{

 3. Linda zegt:

  Kan nu al niet wachten op het vervolg, leuk om te lezen. Heb echt een aantal merken gewoon gemist. Het Finse Naperonuttu (verschrikkelijk om uit te spreken / onthouden) staat hier ook op mijn ‘lijstje’.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel! Ik zag in het verslag van Jess op De Mama Company ook al dingen die ik helemaal niet gezien heb. En ik heb de populaire merken een beetje overgeslagen omdat het daar zo druk was. Nu alle merken nog aanschrijven! Ben ook benieuwd naar jouw verslag 🙂

 4. marjon zegt:

  Wat een leuk uitje. Mooie kleren zitten er ook nog tussen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.