Mamachallenge #17: wij speelden Bunny Hop

Het is stralend mooi weer, maar toch deden wij een binnenactiviteit die ik graag wil delen in het kader van de #mamachallenge2015. Via de facebookpagina van Ravensburger Global won ik namelijk een prachtig spellenpakket! Ze verloten daar volgens de Duitse back-to-school traditie iedere week een pakket en ik was de eerste winnares.

bunnyhop ravensburger

Het pakket bestaat uit Memory, een altijd leuke klassieker, Groene Energie, een experimenteer en leerset geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8 (deze bewaar ik op zolder voorlopig), een mooie puzzel van 300 stukjes die we met het gezin kunnen maken en het spelletje Bunny Hop. Ik ben er echt ontzettend blij mee!

Knallen

We ontvingen alles in het Nederlands gelukkig en het werd gisteren bezorgd. Eerst was mijn kleuter druk met het verpakkingsmateriaal. Een voor een sprong ze op de plastic bobbels waarna die met een knal kapotging. Ze vond het hilarisch, haar zusje niet :-). Alles moest van mama nog even dichtblijven en dat was best lastig voor de dames. Bunny Hop mocht in de tas mee naar ons logeeradres, want het zou vandaag slecht weer worden. Dat is niet het geval. Na een hele ochtend zeuren, mocht het spel uit de doos.

bunnyhop ravensburger2

Hoe gaat het spel?

Iedere speler krijgt 4 konijntjes die een wedstrijdje doen om als eerste bij de wortel te komen. Je trekt om de beurt een kaartje waarop staat hoeveel vakjes je vooruit mag. Dan kies je welk konijn je wilt verzetten. Maar pas op! Soms trek je een wortel. Dan moet je aan de wortel draaien en veranderd het spelbord. De mol komt uit zijn hol en kan er konijntjes afduwen, of het hekje klappert of de brug gaat omhoog of omlaag en er verschijnen gaten waar je konijnen in kunnen vallen. Dat is best spannend.

Wat vonden wij er van?

Het leeftijdsadvies is vanaf 4 jaar. Peuterlief ligt te slapen en deed niet mee, maar gezien de eenvoudige regels zou zij ook al goed mee kunnen spelen. Mits ze niet heel verdrietig wordt als haar konijn in een gat valt. Ik heb het nu 1 keer gespeeld en daarna wist mijn kleuter haar oom nog te strikken voor 2 potjes en moest zij het spel dus uitleggen. Dit was geen probleem en daar houd ik van: spelletjes die de kinderen snel doorhebben. Het spel ziet er leuk uit en heeft een schattig onderwerp. Er zit een spanningselement in en als de kinderen wat ouder worden kunnen ze een strategie bedenken. Het is een grappig en eenvoudig spelletje dat niet te lang duurt. Mijn kleuter heeft 3 keer gewonnen, dus de volgende keer gaan we serieuzer ons best doen 🙂 Laat jij je kinderen ook de eerste keer vaak winnen om ze wat zelfvertrouwen te geven? Bunny Hop is in ieder geval erg leuk en voor herhaling vatbaar! Vooral ook voor jonge kinderen die nog niet veel spelletjeservaring hebben door het eenvoudige concept.

Dankjewel Ravensburger! Welke spelletjes doen jullie met je kinderen?

Meer #mamachallenge inspiratie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.