Mamachallenge 2: Het Regent – Het Vakantiekoffertje

Wat een regen weer vandaag. Tussen de buien door schijnt de zon, maar er valt me een partij water naar beneden vandaag! Daarom besloot ik de meisjes een vakantiekoffertje te geven. Normaal gesproken vul ik altijd een tas vol leuke verrassingen voor ze als we op vakantie gaan, maar waarom zou ik ze tijdens de staycation ook niet verwennen met leuke cadeautjes?

het regentOok thuis kan het tenslotte regenen en is het leuk om jezelf met iets nieuws te vermaken. Het hele jaar door koop ik kleine cadeautjes in die ik goedkoop vind bij budgetwinkels of in de uitverkoop. Die bewaar ik in een grote doos op zolder, waar ook de cadeautjes voor partijtjes, Sinterklaas en Kerst in zitten. Via de grappige webshop Radbag mocht ik er nog een paar duurdere presentjes bij shoppen, de me uitstekend leken voor vermaak op een regenachtige dag. Ik had deze eigenlijk besteld voor de verjaardag van de jongste, maar alles bij elkaar zou dat een beetje te gek worden. Daarom bewaard voor een zomerse verrassing!

Hier een filmpje van de unboxing:

Cutesie koffertjes

Daar vond ik ook de set van 3 te schattige zomerkoffertjes met ananasjes, watermoeloenen en flamingo’s. Een set die perfect kleurt bij de kinderkamer van de oudste, dus ook een beetje eigen belang want zulke koffertjes stylen zo leuk. Bovendien kunnen alle kleine troepjes en poppetjes hier mooi in bewaard worden. Deze kofferset ’tropical’ van Sass & Belle kost 30,45 euro.

Kleuren en knutselen

Vrijwel elke vakantiekoffer die ik gemaakt heb, bevat leuke kleurboeken of kleurplaten en knutselspullen. Dat is bij mijn dochters namelijk altijd een hit. En stiekem vind ik het zelf ook leuk om af en toe mee te kleuren. Ik had nog wat kleine doosjes prinsessenstickers over van het kinderfeestje van mijn oudste (daar had ik ze in de schatkist gestopt, die ze aan het einde van de speurtocht vonden). De kleurboeken zijn bijzonder met kleuren op code en een ‘chalk’ kleurboek dat zwarte pagina’s met witte kleurplaten heeft. Voor 50% korting bij de Trekpleister vandaan. Ik denk dat ik er een euro voor betaald heb.

vakantiekoffertje mandala kleurboek
De hele ochtend werkten we met z’n drietjes aan dit mandala kleurboek (1 euro bij Zeeman) dat de meisjes van de buurvrouw hebben gekregen. Leuk prijsje voor een cadeautje in de vakantiekoffer.

Ook voor een euro en al heel erg lang in de cadeautjesdoos: de Trolls sequin art sets die ik begin dit jaar bij de Action vond. Alles wat je nodig hebt zit er in, dus ideaal voor in een vakantiekoffertje. Ook bij de Action vandaan komen de felgekleurde highlighters, zoiets hadden de meisjes nog niet. De origami sticky notes komen van Radbag, die had ik ooit eens besteld voor de juffencadeaus en nu mijn oudste interesse heeft in vouwen leek me dat wel grappig. De prijs is 4,95 euro. Op elk blaadje staat een ander vouwpatroontje, er zijn 10 verschillende en die kun je direct maken met deze vierkantje papiertjes. Speciaal voor beginners staat er op.

De doosjes foamklei vond ik een keer bij Intertoys voor een euro. Het zakje van Lego Friends kregen we ooit eens cadeau, net als het tijdschriftje ervan. Lag al jaren op zolder omdat de meisjes destijds nog iets te jong waren voor Lego. Soms is het dus best handig om een verrassingspakket voor je kinderen te maken, want ik was zelf van bepaalde dingen allang weer vergeten dat ik het had liggen  😆 .

Uitdagend speelgoed: de Mazeball

Verder ben ik groot fan van uitdagend speelgoed. De Mazeball ben ik al verschillende keren tegengekomen en daar was ik erg nieuwsgierig naar. Geen budgetcadeautje maar met 7,95 euro ook niet heel duur. Wij bestelden overigens de kleine variant met 100 stappen, maar er is ook een grote (12,95 euro) met 118 stappen. Deze bal is een soort kogeldoolhofbaan, waarbij je via 100 draaistappen het kogeltje van punt 1 naar punt 100 moet zien te krijgen. En dat is best een uitdaging! Je moet er heel veel geduld voor hebben, maar het is ontzettend leuk om te doen. Ook handig voor in de auto bijvoorbeeld. Hij was alleen te hoog voor in het vakantiekoffertje, vandaar dat ik de meisjes een unboxing liet doen met een grote doos er overheen. Spelen met de Mazeball vraagt wel wat van de frustratietolerantie van je kind (en jezelf haha), maar dat is ook heel goed om te leren. Papa en mama vinden dit trouwens ook leuk om te spelen  :mrgreen: . En nee… het is me nog niet gelukt om tot stap 100 te komen… (stap 14… verslagen door mijn jongste dochter die al tot stap 18 komt).

Wel leuk: voor het slapen gaan deden we een gezinschallenge met z’n viertjes. Wie deze heeft gewonnen? De jongste van het stel… Ze had al een uur keihard geoefend en is er inmiddels heel bedreven in.  😮

Glitter eenhoorn kleien

Waar de jongste in de ban was van de Mazeball, pikte de oudste direct de eenhoorn kleiset in. Supercute <3 , vond ik zelf ook toen ik hem in mijn digitale winkelmandje stopte. Je koopt hem voor 8 euro hier bij Radbag. Eerst volgde ze de beschrijving, maar bij het haar wilde ze toch haar eigen draai aan de eenhoorn geven. Hij kreeg een iets ander kapsel, met zelf gekleide haarspeldjes. Als allerlaatste strooide ze de meegeleverde glitters er overheen. Zoals je ziet is het voor een creatieve 6-jarige goed te doen om met hulp van de beschrijving (niet van mama) deze eenhoorn in elkaar te kleien. Is ie niet schattig?

Met de inhoud van het vakantiekoffertje zijn ze deze regenachtige dag in ieder geval goed doorgekomen! Zoek jij in de zomervakantie ook altijd wat leuke zoethoudertjes bij elkaar als verrassing? Bij deze is het mijn tip voor de Mamachallenge 2017 om een regenachtige dag zonder al te veel gemor door te komen: vul een vakantiekoffertje met originele kleine cadeautjes!

Hebben jullie ook zo’n doos op zolder staan vol met cadeautjes? Vergeet jij ook wat er allemaal in zat? En werk jij met een tas of doosje vol nieuwe presentjes voor je kinderen als je op vakantie gaat?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marianne zegt:

    Wat leuk! Ik ben hier op bezoek via de mama linkies en het is heel herkenbaar, ik heb zelfs twee van zulke dozen op zolder staan. Binnenkort maar eens kijken wat daar allemaal nog inzit 🙂 Bedankt voor de inspiratie!

  2. Iris zegt:

    Het begon met een doos, maar inmiddels is het een hele plank van de zolderkast geworden. Uitverkoop bij de Kruidvat of een rondje Action en hup, er beland weer iets op de plank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.