Mamachallenge 2: beautydag voor de kids

Druk druk druk, en bij veel dingen denk ik achteraf “oh dat was leuk geweest voor de mamachallenge!” Maar dat er een beautydagje zou komen, was al lang duidelijk. Tenslotte zijn mijn dochters daar gek op, zo kon je al eerder lezen over het beautysalonnetje spelen, onze moeder-dochter workshop en het kaphoofd waarvan we ook de haren gewassen hebben. Ik zocht eigenlijk tussen mijn oude blogjes naar de mamachallenge van vorig jaar, waarbij ik dacht ook zoiets gedaan te hebben. Niets gevonden natuurlijk…

beautydag

Daarom nu een blog over onze beautydag 2016 voor de MamaChallenge! Of… uhm… eigenlijk omdat de kinderen dit heel graag wilden. Mijn jongste muppet werd deze week 4 jaar en kreeg van haar nichtje (ssssttt, niet doorvertellen, ik had een hint gegeven dat dit heel erg in de smaak zou vallen)… make-up!

Wauw, eigen oogschaduw gekregen!
Wauw, eigen oogschaduw gekregen!

Eigen make-up

Het voordeel van eigen make-up voor de kinderen, is dat mama’s dure make-up niet verprutst wordt. Door kwastjes die iets te hard erin worden geduwd, bijvoorbeeld. Dat had ik al eerder meegemaakt en vormde toch een drempel om weer een beautydagje te doen waarbij de meiden zelf mochten make-uppen. Iets wat ik zelf vroeger ook ontzettend leuk vond om te doen. Van haar nichtje (ok, kuch, dankzij haar tante) kreeg dochter C dus een mooi groot make-up palette met heel veel kleuren oogschaduw, wat bodyglitters én lipgloss. Helemaal leuk!

Eerst een voetenbadje om de voetjes schoon te maken.
Eerst een voetenbadje om de voetjes schoon te maken.

Planning

Tijdens de verjaardag al werd mij om de 5 minuten gevraagd wanneer we gingen make-uppen. Ik beloofde ze dat we op mama haar vrije dag een beautydagje zouden doen. Dat hadden ze goed onthouden. Ik werd wakker gekust met “mama, we gaan zo make-uppen he?” De schatjes bleven mij hieraan herinneren terwijl ik eerst de noodzakelijke huishoudelijke klusjes wilde doen. Tenslotte was er nog een hoop verjaardagsfeestspul dat opgeruimd moest worden.

Ik liet de meisjes zelf hun eigen nageltjes lakken. Slijt er toch snel af op de voetjes.
Ik liet de meisjes zelf hun eigen nageltjes lakken. Slijt er toch snel af op de voetjes.

Afijn, tijdens de klusjes verzamelde ik snel het benodigde materiaal zodat we konden starten:

 • 2 teiltjes
 • warm water
 • voetenbadzout
 • grote handdoek
 • 2 stoeltjes
 • alle potjes nagellak die we hebben
 • minilippenstiftje dat de meiden kregen bij Beauty Royale
 • Zwitsal creme
 • Shea Butter
 • het verjaardagscadeau: oogschaduwpalet

We hadden er eventueel nog kinderparfum bij kunnen pakken of oude rouge kwasten, sieraden en verkleedkleren, maar ik vond het zo ook mooi. Tot slot het fototoestel en we konden beginnen. Officieel liet ik mijn dochters ook zichzelf nog stylen die ochtend. De oudste wilde liever dat mama kleding voor haar uitzocht en de jongste koos een leuk zomers jurkje.

Voetenbad

Dat hoefde ik maar één keer te zeggen. Eerst lekkere buiten met de voetjes in een badje. Daar waren ze iets sneller klaar mee dan ik had gehoopt. Maar ja, die oogschaduw he… daar ging het natuurlijk om.

Nagels lakken

Voetjes afgedroogd en ze mochten van mij zelf hun nageltjes lakken. Eerst ging de oudste zeer serieus aan de slag. Het viel haar nog tegen hoe moeilijk dat is, alleen op de nageltjes verven. Toen de jongste. Als luie mama heb ik niet eerst de restjes blauwe nagellak verwijderd, dus het geel ging er gewoon overheen. Ze deed één teentje, vond het te moeilijk probeerde er nog een paar en vroeg toen of ik het verder wilde doen. Daarna mijn eigen nagels. En toen kwam het mooiste deel: ze wilden er graag glitterlak overheen (ook weer gekregen vorig jaar bij Beauty Royale) dus dat heb ik voor ze gedaan.

Zachte wangetjes met een klein beetje Zwitsal.
Zachte wangetjes met een klein beetje Zwitsal.

Smeren

Na de teennageltjes (ik heb liever geen nagellak op de vingers in verband met in de mond stoppen) was het tijd voor de smeerseltjes. Ze kregen een klein beetje zachte creme van Zwitsal om op hun wangetjes te smeren. Voor het smeeridee. Nog over uit de babytijd en ze zien mama ook elke ochtend haar gezicht insmeren met een creme, dus dat hoort erbij. Vanwege een flinke schaafwond bij de oudste (en de jongste smeerde gezellig mee op haar knietjes) pakte ik ook het blikje Shea Butter erbij. Ze mochten zelf smeren (de schaafwond was pijnlijk en shea butter heeft een helende werking) en vonden het heel stoer. Shea butter voelt ook heel anders aan als Zwitsal creme, veel dikker en vettiger.

Op deze schaafwond mocht mijn oudste zelf shea butter smeren, dat versnelt het helen van de huid.
Op deze schaafwond mocht mijn oudste zelf shea butter smeren, dat versnelt het helen van de huid.

Lipstick, glitters en oogschaduw

Na het smeren gingen we naar boven. Voor het opdoen van make-up is een spiegel wel zo handig. Ik had geen zien om moeilijk te doen met kleine handspiegeltjes, dus we zetten boven voor de grote spiegelkastdeuren op onze slaapkamer twee stoeltjes neer. Beide meisjes konden zichzelf uitgebreid bewonderen en goed zien wat ze aan het doen waren. Eerst pakte ik het mini-lipstickje dat nog niet helemaal opgebruikt was, zodat ze dit bij zichzelf op konden doen.

Even de lippen stiften als een echte dame.
Even de lippen stiften als een echte dame.

Daarna mocht ieder meisje een kleur oogschaduw uitkiezen. Ik liet het ze zelf aanbrengen, maar ook hier hetzelfde verhaal: de oudste nam haar taak zeer serieus en had er plezier in dit zelf te doen. De jongste probeerde het even, maar besloot toch om mama te vragen deze klus te klaren zodat ze zeker was van een ‘mooi’ resultaat. Twee totaal verschillende kinderen!

Zelf mooie oogschaduw opgedaan.
Zelf mooie oogschaduw opgedaan.

Na de oogschaduw volgden de glitters op de wangetjes. Het was voor mijzelf even uitvogelen hoe ik dit moest doen. Met het bijgevoegde kwastje was geen succes, dus uiteindelijk heb ik het met mijn vingers gedaan. Omdat ik nog niet bekend ben met het aanbrengen van glitters, mochten ze dit niet zelf doen ik wilde het eerst even zelf uitproberen.

Heb jij misschien nog een goede tip? Hoe breng je bodyglitters het beste aan?

Even naar elkaars make-upje kijken.
Even naar elkaars make-upje kijken.

Al met al zijn we denk ik een half uurtje zoet geweest. Op andere websites zie ik weleens kinderen die zichzelf mogen aankleden en dan de raarste dingen kiezen, maar die van mij weten precies wat wel en wat niet leuk is. Daarom was ik ontzettend dankbaar voor hun blogwaardige ingeving toen we het vuilnis naar de container brachten: allebei 1 slipper (we hebben maar 1 paar slippers voor de kids) en een sandaal! FOTO FOTO FOTO! Deze blogmama pakte er razendsnel haar camera bij.

Toch nog een blogwaardig fashion statement!
Toch nog een blogwaardig fashion statement!

Phew… toch nog een beetje gek. En vooral: creatief bedacht! Na deze in een handomdraai voorbereide ‘beautydag’ had ik verder geen plannen, behalve het huishouden. De meisjes konden die middag toch trots met hun make-up showen, want de buurvrouw stond onverwachts voor de deur en nodigde ze uit voor een wandeling naar de kinderboerderij. Dat lieten de dames zich geen twee keer zeggen!

Het huishouden schoot ook lekker op en zij hebben zich ontzettend vermaakt, dankjewel buurvrouw! 😎

Op naar de volgende mamachallenge! Wil je meer challenges zien? Kijk dan even in de linkparty op mijn blog, waar alle deelnemers hun artikelen spammen. Zo kun je snel inspirerende stukjes vinden! (Zoals die van Volgmama die een beautydag met haar zoons deed, tip!)

Pak jij ook weleens een beautymomentje met je kinderen?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Merel zegt:

  Fantastische foto’s! Vooral die met het crème smeren en de lippenstift. Hartstikke leuk, vooral zo in het zonnetje.. Kijk ernaar uit om ook binnenkort lekker te gaan ontspannen met de oudste!

 2. Fleur zegt:

  Wat een leuke beautydag! Ik kan me er zo op verheugen om dit te doen met Kate over een paar jaar 🙂 En die make-uppalletten met al die kleurtjes zijn geweldig (voor kinderen 😉

 3. Nathalie zegt:

  Oh jij hebt het ook zo leuk gedaan. Die teentjes bij elkaar wat schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.