Kappertje spelen!

Spelen jouw kids ook graag kappertje? En moet jouw eigen kapsel het dan ontgelden? Poldermama’s kapsel blijft tegenwoordig netjes in model, want de meiden kregen na afloop van het Bratz-partijtje een Bratz kaphoofd om te reviewen. Hierop kunnen ze zich volledig uitleven met speldjes, haarbanden, elastiekjes en zelfs haarverf en glitter. Als eerder geschreven zeurden ze al heel lang om zo’n hoofd. De grote vraag: is het wat?

DSC_0119

Nou de meiden vinden van wel! Er wordt heel wat afgekapt. Vrijwel iedere dag spelen ze ermee, al is dat soms maar een paar minuutjes. Een kaphoofd stond al heel lang op hun wensenlijstje, maar het leek mij persoonlijk geen duurzaam speelgoed. Met Bratz konden we dus mooi de test aangaan. Het Bratz meisje heeft een dikke bos haar, dus er kan gerust met z’n tweetjes tegelijk gekapt worden. In de verpakking zit het kaphoofd, wij hebben de blonde Cloe maar er is ook een getinte dame met zwarte haren verkrijgbaar, een haarborstel, twee tubes haarverf, een gewatteerd ‘penseeltje’ en een potje glittergel.

DSC_0116

Die haarverf sprak direct aan. Mijn dames weten het (nog) niet, maar de haarverf kan ook prima in je eigen haren aangebracht worden. Tot nu toe houden ze het redelijk bij Cloe. En dat komt vooral omdat ik de verftubes hoog weggelegd heb. Die mogen ze alleen gebruiken wanneer er een zeiltje op tafel ligt. Maar goed, mijn dames zijn erg vindingrijk. Toen ik mij nog heerlijk rustig op het werk bevond en papa zijn kunsten in de keuken vertoonde, schoof Madame Peuter een stoel naast de kast en pakte alles dat daar lag. Papa ontdekte dit pas toen de tafel en diverse andere attributen inclusief mevrouw zelf onder gesmeerd waren. Bij mijn thuiskomst was alles overigens netjes opgeruimd, yeah! Tja, kaphoofden zijn eigenlijk ook nog niet geschikt voor 3-jarigen maar ze wilden er al zo lang zo graag één hebben. Hihi.

Kloddertje roze hier, kloddertje blauw daar...
Kloddertje roze hier, kloddertje blauw daar… “Hey mama, ik weet hoe je paars maakt!”

Tijdens de eerste keer kleuren, werd mijn kleuter ineens hyper. Ze had ontdekt dat de haren paars worden, wanneer je blauw en roze bij elkaar doet! De verfkleuren zie je erg goed, de glitter iets minder. Ook was de applicator niet bestand tegen het enthousiasme van mijn dochters. Maar goed, die dingen kosten weinig bij Hema of Kruidvat. We schaffen dus snel nieuwe aan, ook handig voor het spelen van beautysalonnetje.

Leuke speldjes indoen
Leuke speldjes indoen

Hoe duurzaam is het Bratz haar?

De grote vraag was natuurlijk, hoe duurzaam zijn de haren op het kaphoofd. Op het Bratz-feestje werd verteld dat je de haren van de Bratz-poppen gewoon kunt wassen. Na een paar weken spelen was de haarverf aardig aangekoekt. Ik had getracht mijn kleuter te leren vlechten en de meiden waren natuurlijk zelf creatief kappertje geweest. Tijd voor een praktijktest. Hierover lees je alles in de volgende blog ‘hoe was ik een kaphoofd’.

Na een paar weken spelen, zag ze er zo uit...
Na een paar weken spelen, zag ze er zo uit…

Het resultaat zal ik wel alvast delen. Mijn man en ik waren namelijk positief verrast! Over de duurzaamheid hadden we vooraf zo onze twijfels, maar het haar kwam erg goed uit de wasbeurt. Cloe werd zelfs gefohnd door mijn kleuter! En haar bos haren is nog net zo dik en mooi. Kwaliteitsspul dus, het kaphoofd van Bratz! De haren blijven mooi en je kunt ze prima wassen. Beetje crèmespoeling en je borstelt er zo doorheen. Je shopt hem bijvoorbeeld hier.

Nog meer borstelen, perfecte coupe!
Nog meer borstelen, perfecte coupe!

Winactie

Poldermama mag één van haar lezers blijmaken met een leuke Bratz tienerpop uit de Study Abroad serie. Dat zijn de poppen met die leuke koffertjes! Ook deze poppen hebben een fijne dikke haardoos waar je prima mee kunt vlechten en ook deze haren kun je desgewenst wassen. Laat onder deze blog een berichtje achter voor wie je zo’n mooie pop wilt winnen. Voor een extra winkans houdt je De Mama Company in de gaten, waar ik de Create it Yourself set mag verloten. Een set waarbij kinderen zelf de kleding van hun Bratz-poppen ontwerpen.

Bratz Jade gaat voor haar studie naar Rusland
Bratz Jade gaat voor haar studie naar Rusland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.